شستن تشک تخت به چه صورت انجام می پذیرد؟

تشک‌ها می‌توانند با عوامل زیادی نظیر لکه‌ غذا، ادرار، خون، گرد و خاک و … کثیف شوند؛ بنابراین باید روش شستن تشک تخت را یاد بگیرید، مخصوصا اگر آلرژی دارید و نیاز به شستشوی مجدد تشک‌های شماست.

نحوه شستن تشک تخت به صورت تصویری


ستاره |
سرویس خانه‌داری
– از آن جا که شما یک سوم طول عمر خود را در خواب و بر روی تشک خود می‌گذرانید، لازم است که همواره آن را تمیز نگه دارید. پاکیزه نگه داشتن تشک می‌تواند عوامل آلرژی‌ها را در اتاق خواب شما کاهش دهد. همچنین تمیز کردن لکه‌های روی تشک می‌تواند از گسترش آلودگی‌ها و انواع میکروب‌ها جلوگیری کند. در ادامه روش شستن تشک تخت را به شما آموزش خواهیم داد.


در صورتی که مشاهده مرحله خاصی از شستن تشک تخت مد نظر شماست، به کمک عناوین فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواهتان دسترسی پیدا کنید.


مراحل شستن تشک تخت

تمیز کردن تشک تخت بسیار ساده‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید. در ادامه مراحل شستن تشک تخت را بخوانید تا مراقبت خوبی از تشک خود داشته باشید و بتوانید راحت بخوابید. برای این کار کافیست وسایل و تجهیزات زیر را آماده کنید:

  • جاروبرقی با برس‌های مختلف آن
  • پاک کننده‌ی آنزیم‌دار یا صابون
  • پودر لباس‌شویی
  • جوش شیرین
  • پارچه‌ی تمیز
  • آب سرد

آماده سازی برای شستن تشک تخت

۱- از تهویه‌ی اتاق مطمئن شوید

اطمینان حاصل کنید که اتاقی که در آن قرار است تشک را تمیز کنید، دارای تهویه مطبوع باشد. تمام پنجره‌ها و در‌های اتاق را باز کنید. علاوه بر این، پنجره‌ها را در جاهای دیگر خانه خود نیز باز کنید. می‌توانید تهویه هوا را نیز روشن کنید تا گردشهوا را تقویت کند. مطمئن شوید اتاق خیلی مرطوب نباشد.با عمل تهویه، کمک خواهید کرد تا بعد از استفاده از مواد تمیز کننده روی تشک، بوی بد و شیمیایی از بین برود. 
 

تهویه‌ی هوا برای شستن تشک تخت

 

۲- ملافه‌ی روی تشک را بردارید.

قبل از این‌که تشک را تمیز کنید، باید هر چیزی که آن را پوشانده است را از روی آن بردارید. با بالشت‌ها و پتو شروع کنید. می‌توانید رو بالشی‌ها را نیز از بالشت‌ها جدا کنید، درون ماشین لباسشویی بیاندازید و جداگانه بشویید.تشک را از درون ملافه خارج کنید. می‌توانید ملافه را به همراه رو بالشی‌ها درون ماشین لباسشویی بیاندازید.

جدا کردن ملافه‌ها برای شستن تشک نخت

 

۳. رو بالشی‌ها و ملافه‌ها را بشویید

 هنگامی که همه چیز از تخت جدا کرده‌اید و تشک لخت است، می‌توانید روند تمیز کردن را شروع کنید. در حین تمیز کردن تشک، ملافه‌ها و رو بالشی‌ها را در ماشین لباسشویی بشویید. به این ترتیب، پس از شستن تشک شما با یک تخت کاملاً تمیز رو به رو هستید. هنگام شستن هر پارچه، برچسب‌های مراقبتی را بخوانید و طبق دستورالعمل‌ها آن‌ها را بشویید. از گرم‌ترین تنظیمات آب و خشک کن برای از بین بردن هرگونه باکتری یا گرد و غبار که ممکن است درون ملافه‌های شما پنهان شده باشد، استفاده کنید.

شستن روبالشی و ملافه‌ها برای شستن تشک تخت

 

بیشتر بخوانید: اصول شستن پتو با ماشین لباسشویی

 

تمیز کردن و گندزدایی تشک تخت

۱- روی تشک را جاروبرقی بکشید

اولین قدم برای تمیز کردن تشک شما، استفاده از جاروبرقی است. با این کار کنه‌ها، گرد و غبار، پوست مرده، مو و سایر مواد زاید از تشک خارج می‌شود. برای تمییز کردن سطح تشک از سر پهن جارو برقی استفاده کنید. برای گوشه‌ها، قسمت‌های عمیق و داخلی دوخت تشک و درز‌ها از سر برس‌دار جارو برقی کمک بگیرید. قبل از استفاده از جاروبرقی، مطمئن شوید که برس‌های جاروبرقی کاملاً تمیز باشند.

استفاده از جاروبرقی برای شستن تشک تخت

 

۲. لکه‌های تشک را پاک کنید

هرگز تشک خود را خیس نکنید و آب یا محلول تمیز کردن را مستقیماً روی آن نمالید. به عنوان مثال، تشک‌های فوم‌دار حتی نباید مرطوب هم شوند. به همین دلیل مهم است که با احتیاط عمل کنید. اگر می‌خواهید لکه‌های تشک را با یک لکه‌بردار پاک کنید، حذف لکه به نوع لکه و نوع تشک بستگی دارد. برای لکه‌های بیولوژیکی نظیر خون،عرق، استفراغ، ادرار و … به پاک کننده آنزیم‌دار نیاز دارید. تمیز کننده را روی یک پارچه سفید تمیز اسپری کنید و سپس پارچه را روی لکه فشار دهید. دقت کنید که لکه را مالش ندهید تا به عمق تشک نفوذ نکند.

پس از آن می‌توانید آب سرد را روی پارچه تمیز دیگری بمالید و روی لکه فشار دهید تا لکه به پارچه منتقل شود. این کار را تا زمان از بین رفتن کامل لکه ادامه دهید. هدف در اینجا استفاده از کمترین میزان رطوبت است. به عنوان یک جایگزین برای پاک کننده مبتنی بر آنزیم، می‌توانید محلول خود را با مخلوط کردن صابون با آب درست کرده و فقط کف حاصل را روی لکه بمالید. شما همچنین می‌توانید یک محلول دست‌ساز از مقدار مساوی آب سرد و پراکسید هیدروژن تهیه کنید.

از بین بردن لکه برای شستن تشک تخت

 

۳- جوش شیرین را روی کل سطح تشک بپاشید

اگر نمی‌توانید تشک خود را در معرض آفتاب و هوای تازه قرار دهید، جوش شیرین بهترین گزینه‌ی جایگزین است. یک لایه جوش شیرین را روی کل سطح تشک بپاشید و چند ساعت بگذارید بماند. جوش شیرین باعث تجزیه اسید شده و هرگونه رطوبت و بوی نامطبوع را جذب می‌کند. هر چه طولانی‌تر بتوانید جوش شیرین را روی تشک بگذارید، نتیجه‌ی بهتری بدست می‌آورید! همانطور که جوش شیرین روی تشک نشسته است، هر پنجره‌ای را در اتاق باز کنید تا نور و آفتاب روی تشک تابیده شود. اشعه UV خورشید، به از بین بردن هر میکروب یا باکتری روی تشک کمک می‌کند. 

پاشیدن جوش شیرین روی تشک برای شستن تشک تخت

 

۴- روی تشک را دوباره جاروبرقی بکشید

 هنگامی که جوش شیرین کار خود را به نحو احسن انجام داد، روی تشک را دوباره با سر پهن جارو برقی بکشید. همه‌ی جوش شیرین‌ها باید به خوبی از سطح تشک پاک شوند. جایی که سر و پای خود را می‌گذارید را مدت زمان بیشتری جاروبرقی بکشید تا کاملا پاک و تمیز شود. 

جاروبرقی کشی دوباره برای شستن تشک تخت

 

بیشتر بخوانید: بهترین روش های تمیز کردن تشک تخت خواب و خوشخواب

 

بخارشوی کردن تشک تخت

این مرحله اختیاری است. اگر یک مدل بخار شوی در خانه دارید پیشنهاد می‌کنیم برای تمیزی بیشتر تشک این مرحله را نیز انجام دهید. در غیر این صورت از آن صرف نظر کنید.

۱- بخارشوی را طبق دستورالعمل آن با آب پر کرده و روشن کنید.

بیشتر بخارشوی‌ها دارای مخزن آب، موتور گرما و یک لوله برای اعمال بخار هستند. مخزن آب را تا حد پیشنهادی دستگاه پر کنید و دستگاه را روشن کنید تا گرم شود. برای راهنمایی در مورد استفاده ایمن و مناسب، کتابچه راهنمای آن را با دقت بخوانید.

استفاده از بخار شوی برای شستن تشک تخت

 

۲- بخار شوی را آهسته و با مکث‌های طولانی روی سطح تشک حرکت دهید

 بخارشوی را دقیقاً بالای تشک نگه دارید، اما به آن نزنید. با استفاده از بخار در گوشه تشک با مکث‌های ۲ فوتی (۶۱ سانتی متر) شروع کنید. به آرامی به سمت گوشه‌های مخالف و حتی در یک ردیف حرکت کنید تا زمانی که کل تشک را در بخار گرم پوشانده باشید. تشک باید مرطوب باشد، اما خیس از بخار نشود. در غیر این صورت، مدت زمان زیادی طول می‌کشد تا خشک شود. اگر فکر می‌کنید بخار، تشک را خیلی مرطوب می‌کند، در صورت داشتن درجه روی دستگاه، آن را کم کنید یا دستگاه را کمی دورتر از تشک نگه دارید. 

بخار شوی کردن سطح تشک برای شستن تشک تخت

 

۳- لبه‌های تشک را برای تمیز کردن بیشتر بخارشوی کنید 

برای دستیابی به حداکثر نفوذ بخار، بخار را در امتداد طرفین تشک نیز اعمال کنید، از بالا به پایین، اطمینان حاصل کنید که اندازه‌ی کافی باکتری‌ها، کنه‌ها و … کشته می‌شوند. اگر طرف دیگر تشک شما کثیف است، صبر کنید تا قسمت فوقانی کاملا خشک شود، آن را بپرخانید و کل مراحل را مجدداً انجام دهید. 

بخار شوی کردن لبه‌ها برای شستن تشک تخت

 

۴- صبر کنید تا تشک خشک شود

 ۲-۴ ساعت صبر کنید تا تشک کاملاً خشک شود. بسته به میزان بخار استفاده شده برای تمیز کردن تشک، حداقل ۲-۴ ساعت زمان برای خشک شدن کامل نیاز دارد. برای سرعت بخشیدن به روند خشک شدن، تهویه را در اتاق اجرا کنید، پنجره‌ها را باز کنید و در صورت امکان تشک را به محلی در اتاق با نور مستقیم آفتاب منتقل کنید.

خشک شدن تشک برای شستن تشک تخت

 

بیشتر بخوانید: شستن فرش و موکت با بخارشوی؛ روشی کم دردسر برای خانه تکانی

 

ملافه کشیدن روی تشک

هنگامی که تشک کاملاً خشک شد، آن را با ملافه‌های تمیز بپوشانید

قبل از اینکه ملافه خود را روی تشک بکشید، روی تشک را با فشار دادن یک دست خشک یا حوله خشک چک کنید تا ببینید که آیا رطوبت زیادی وجود دارد یا خیر. ملافه کشیدن روی تشک مرطوب می‌تواند باعث رشد باکتری‌ها و کپک‌ها شود، بنابراین مهم است که قبل از پوشاندن و خوابیدن روی آن مطمئن شوید که کاملا خشک است. اگر مراحل شستن تشک را صبح شروع کرده‌اید، باید تا شب بتوانید روی تشک بخوابید.

کشیدن ملافه روی تشک تخت

بیشتر بخوانید: مدل روتختی جدید و اسپرت؛ از تازه‌ترین‌ها خبر دارید؟

 

سخن آخر

بدون شک تمیز کردن تشک، عمر تشک شما را طولانی‌تر می‌کند و آن را به گزینه‌ی مناسب‌تری برای خوابیدن تبدیل می‌کند. اما همه وسایل نیز عمر محدودی دارند. بعد از هشت سال یا بیشتر، خرید یک تشک جدید را نیز در نظر بگیرید. اگر هنگام تمیز کردن تشک به لکه‌ای برخورد کردید باید آن را نیز پاک کنید. با توجه به نوع لکه روش مختلفی برای پاک کردن آن وجود دارد. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم مطالب روش های از بین بردن لکه شیر، پاک کردن لکه ماژیک و از بین بردن لکه قهوه را نیز مطالعه کنید. شما چه روش‌های دیگری برای شستن تشک تخت می‌شناسید؟ نظرات و پیشنهادات‌ خود را از طریق قسمت “نظرات و پرسش ها” با ما و سایر کاربران ستاره در میان بگذارید.

 

برگرفته از: wikihow, architecturaldigest
 
یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید