ستاره | سرویس سلامت – سرفه عارضهای است که اگر طولانی و مزمن شود، آزاردهنده است. سرفههای مزمن معمولا واکنش بدن به مواد آلرژیزا هستند که به آنها سرفههای آلرژیک میگویند. یکی از دلایل بروز چنین سرفههایی، سرماخوردگی است. این عارضه ممکن است چند روز شما را درگیر علائمی همچون آبریزش بینی، سرفه، گلودرد و تب کند. علاوه بر سرماخوردگی، برخی از حساسیتها هم باعث بروز سرفه میشوند.
برای برطرف شدن چنین علائم ناخوشایندی ناگزیر به استفاده از دارو هستید. استفاده از داروهای خلط آور باعث خروج ویروسهای بیماری شده و میتوانند سرفههای مداوم را بهبود بخشند. اگر سرفههای پیدرپی شما را کلافه کرده است بد نیست این مقاله را دنبال کنید تا با یکی از داروهای ضد سرفه و حساسیت تحت عنوان شربت دیفن هیدرامین کامپاند آشنا شوید.
شربت دیفن هیدرامین کامپاند چیست؟
دیفن هیدرامین کامپاند از داروهای آنتیهیستامین است که با داشتن اثر خلطآوری میتواند علائمی مثل عطسه، آبریزش بینی و التهاب گلو را برطرف کند. دیفن هیدرامین همچنین یکی از ترکیبات دارویی است که برای تسکین سرفه به هنگام سرماخوردگی مصرف میشوند. این دارو در مواردی هم برای درمان بیماری حرکت، اختلال خواب و همچنین برای درمان برخی علائم بیماری پارکینسون استفاده میشود. توجه داشته باشید که دیفن هیدرامین کمپاند از نظر ترکیبات دارویی با دیفن هیدرامین ساده تفاوت داشته و از این نظر مصرف آن برای کودکان، مناسب نیست.
نامهای تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
نامهای تجاری |
Benadryl, Banophen, Benadryl Allergy, ZzzQuil | |
موارد مصرف | رفع علائم آلرژی درمان پارکینسون تسکین سرفه و گلو درد رفع بی خوابی |
|
عوارض | سرگیجه، سردرد، از دست دادن هماهنگی، خشکی دهان، بینی یا گلو، یبوست، ناراحتی معده، تاری دید، خستگی و خوابآلودگی | |
تداخل دارویی | در این رابطه با پزشک مشورت گردد |
مقدار و نحوه مصرف دیفن هیدرامین کامپاند
نکاتی که در رابطه با مصرف دیفن هیدرامین کامپاند باید بدانید
۱. در صورتیکه با مصرف این دارو احساس سرگیجه یا خوابآلودگی میکنید، از انجام کارهایی که به هوشیاری بالا نیاز دارند (مثل رانندگی)، پرهیز کنید.
۲. مصرف الکل میتواند عوارض جانبی خاصی از دیفن هیدرامین را افزایش دهد.
۳. این دارو را برای کودک کمتر از ۲ ساله، تجویز نکنید.
۴. در صورتیکه سابقه هر نوع حساسیت را نسبت به این دارو دارید و همچنین در صورت داشتن حساسیت به هر ماده دیگری مانند غذاها، مواد نگهدارنده یا رنگها، به پزشک خود اطلاع دهید.
۵. چنانچه در دوران بارداری یا شیردهی به سر میبرید، قبل از مصرف این دارو با پزشک مشورت کنید.
۶. فهرست تمامی داروهایی را که در حال استفاده از آن هستید (چه گیاهی و چه پزشکی)، در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است برخی از داروها میزان اثربخشی داروهای دیگر را تحت تاثیر قرار دهند.
۷. مصرف طولانی مدت این دارو باعث خشکی دهان و گلو شده و احتمال پوسیدگی دندان وجود دارد.
۸. اگر مبتلا به بیماری کبد یا بیماری کلیوی، انسداد در دستگاه گوارش، انسداد مثانه یا مشکلات ادراری، آسم یا اختلالات تنفسی، برونشیت مزمن، گلوکوم و یا اختلال تیروئید هستید، قبل از مصرف دارو با پزشک در این باره مشورت کنید.
۹. توصیه میشود به منظور کاهش تحریک گوارشی این دارو همراه با غذا، آب یا شیر مصرف گردد.
۱۰. دارو را مطابق با دستور پزشک، مصرف کنید.
۱۱. در صورت مصرف این دارو، هنگام برخاستن از وضعیت نشسته یا خوابیده، اگر شروع به احساس سرگیجه نمودید، بنشینید یا دراز بكشید تا این احساس برطرف گردد.
۱۲. در صورتی که مصرف یک وعده از دارو را فراموش کردید، به محض یادآوری، داروی خود را مصرف کنید. اگر به زمان مصرف بعدی نزدیک هستید، دوز فراموش شده را رها کنید و به برنامه دارویی خود بازگردید.
۱۳. اگر علائم شما پس از یک هفته درمان بهبود نیافت، یا اگر تب به همراه سردرد، سرفه یا بثورات پوست دارید، با پزشک خود تماس بگیرید.
۱۴. مصرف این دارو میتواند نتایج مربوط به آزمایش پوست را تحت تاثیر قرار دهد. قبل از انجام چنین آزمایشاتی پزشک را در جریان قرار دهید.
۱۵. اگر بلافاصله بعد از مصرف دیفن هیدرامین کمپاند دچار کهیر پوستی و واکنشهای آلرژیک شدید، بهتر است مصرف دارو را قطع کنید.
رفع سرفه با استفاده از روشهای طبیعی و خانگی
بسیاری از داروهای موجود در قفسه داروخانهها، حاوی ترکیبات گیاهی هستند. بنابراین میتوان در کنار مصرف چنین داروهای گیاهی، از خوراکیها و گیاهان موجود در طبیعت که به وفور در دسترس همگان قرار دارد هم استفاده کرد. برای درمان سرفه، علاوه بر استفاده از شربت دیفن هیدرامین، میتوان از روشهای خانگی و مصرف دیگر گیاهان دارویی هم استفاده کرد. اگر با چنین روشهایی آشنایی ندارید، پیشنهاد میکنیم لینکهای زیر را در این زمینه مطالعه کنید.
امیدوارم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. درصورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله “ستاره” به اشتراک بگذارید.
برگرفته از: drugs.com