ستاره | سرویس مادر و کودک – قطره ویتامین آ د (AD) برای نوزاد ضروری است و در ادامه درباره عوارض مصرف نکردن قطره ویتامین آ+د برای نوزاد و زمان و مقدار لازم مصرف این مکمل برای نوزادان اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار میگیرد. با ما همراه باشید.
قطره ویتامین آ د (AD) برای نوزاد
نیاز به ویتامین A
ویتامین A به عنوان یکی از حیاتیترین مواد مورد نیاز بدن، موجب بهبود بینایی، به خصوص درک رنگ و قابلیت دید در شب میشود. علاوه بر این، این ویتامین به ساختن بلوکهای اصلی سیستم ایمنی بدن و مبارزه با بیماریها کمک میکند و به طور مستقیم بر بافت پوست و مو تاثیر میگذارد. کودکانی که ویتامین A کافی به بدنشان نمیرسد در مقابله با بیماریها ضعیفتر هستند و یک بیماری ساده ممکن است برای آنها مرگبار باشد.
ویتامین آ بیشتر در جگر، شیر، تخم مرغ، هویج و کدو تنبل دیده می شود.
نیاز به ویتامین D
ویتامین D تاثیر مستقیمی بر تقویت و رشد استخوانها دارد. این ویتامین با جذب مواد معدنی مانند منیزیم و کلسیم، کانی سازی در استخوانها را تقویت میکند. تأثیر ثانویه ویتامین D بر ایمنی است. این ویتامین نه تنها به مبارزه با عفونتهای خارجی کمک میکند، بلکه مانع از خودایمنی شدن بیماریهای خاص میشود.
اگرچه بدن انسان میتواند ویتامین D تولید کند و در شیر مادر نیز وجود دارد، اما این مقدار برای نیاز بدن کافی نیست؛ بنابراین بایستی با مصرف مکملهای ویتامین D و حتی مواد غذایی غنی شده با ویتامین D، مانند شیر یا غلات، این نیاز را برطرف کرد.
منابع ویتامین D در تخم مرغ، نان و ماهیهای چرب یافت میشود.
عوارض ندادن قطره ویتامین آ د (AD) برای نوزاد
- کمبود ویتامین آ و دی در کودک باعث اختلال رشد، کاهش ایمنی و مقاومت بدن، ابتلای مکرر نوزاد به بیماری ها و اختلال در خونسازی میشود.
- کم شدن ویتامین آ د، کودک را در معرض ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری های تنفسی (مثل ذات الریه) بر اثر ضعیف شدن دستگاه تنفسی در برابر عفونت ها، اسهال و اختلال در رشد قرار میدهد.
- کمبود ویتامین A میتواند در کودک سبب شب کوری شود.
بیشتر پزشکان قطره مولتی ویتامین نیز برای کودکان تجویز میکنند. اما آیا مصرف قطره مولتی ویتامین برای نوزادان الزامی است؟
قطره ویتامین آ د (AD) برای نوزاد بهتر است یا ایرانی؟
ترکیبات تشکیل دهنده ویتامین آ د (AD) برای نوزادان در ایران بر اساس نیاز به این صورت است:
عنوان | مقدار | نیاز روزانه |
---|---|---|
ویتامین آ | ۱۵۰۰ IU | * |
ویتامین د ۳ | ۴۰۰ IU | * |
مصرف قطره ویتامین آ د (AD) برای نوزاد بعد از دو سالگی لازم است؟
بعد از دو سالگی، دادن قطره ویتامین آ د (AD) برای نوزاد برای رفع نیاز به ویتامینها لزومی ندارد. اما اگر والدین به دادن مکملهای ویتامین به فرزندشان تمایل دارند، باید برای این کار حتما با پزشک مشورت کنند. توجه داشته باشید که مصرف زیاد و غیر ضروری ویتامینها و مواد معدنی در کودکان آنها را با نیاز بیشتر در بزرگسالی مواجه میکند و این بسیار آسیب زننده است.
بهتر است با گنجاندن خوراکی هایی که منابع ویتامین A و دیگر ویتامین های لازم به کودک، نیازهای او را برآورده کنید و نیازی نیست که به او مکمل بدهید. پس از دو سال، کودکان میتوانند به راحتی لبنیات، گوشت، میوه و سبزیجات تازه بخورند و این بهترین روش برای رساندن ویتامین به بدن آنهاست.
در صورت استفراغ نوزاد بعد از خوردن قطره آ د چه باید کرد؟
قطره ویتامین آ د (AD) برای نوزاد را کم کم و با حوصله بدهید و یکباره کل حجم قطره را داخل دهان نوزاد نریزید. اگر بلافاصله پس از دادن قطره مولتی ویتامین نوزاد آن را استفراغ کرد مجددا قطره را به او بدهید.
قطره ویتامین آ د (AD) برای نوزاد با چه داروهایی تداخل دارد؟
- تتراسیکلین
- آنتی اسید
- باربیتوراتها
- فراورده های حاوی کلسیم بالا
- روغن پارافین خوراکی
- موارد منع مصرف قطره ویتامین آد
- هایپرونیامینوز
- نقص فعالیت قلبی
- هایپر فسفاتی
علائم مسمومیت کودک با ویتامین آد یا مولتی ویتامین
- یبوست
- دو بینی
- اسهال
- دردهای عضلانی – اسکلتی
- کم اشتهایی
- خواب آلودگی
- تهوع و استفراغ
- تکرر ادرار (در شب)
والدین گرامی، شما می توانید درباره یکی دیگر از مکمل های موجود در بازار برای کودکان یعنی «شربت ویتان؛ عوارض، مقدار مصرف و تداخل دارویی آن نیز در ستاره اطلاعات کسب کنید.