ستاره | سرویس علوم – در پی انتشار گسترده ویروس مهلک کرونا ۲۰۱۹، مهمترین توصیههای مراجع درمانی و مطلع عمدتاً در قالب راهکارهایی برای پیشگیری از ابتلاست؛ توصیههایی اعم از شستشوی دستها، ضدعفونی کردن سطوح آلوده، دست نزدن به سطوحی که استفاده همگانی دارند مانند دکمههای آسانسور، تلفن، دستگیره در و … اما مدت ماندگاری ویروس کرونا روی اجسام و سطوح چقدر است؟ تا چه مدت نمیتوان به سطح آلوده یا مشکوک دست زد؟ با ما همراه باشید.
در این مطلب بخوانید:
- ویروسها تا چند روز روی اجسام زنده میمانند؟
- عمر ویروس کرونا چقدر است؟
- مدت ماندگاری ویروس کرونا به گفته دکتر چارلز چیو
- ضدعفونی کردن سطوح آلوده به کرونا
- آیا باید لباسهای خود را بشوییم؟
ویروسها تا چند روز روی اجسام زنده میمانند؟
دانشمندان پس از بررسی ویروسهای مشترک انسانها و حیوانات، به این نتیجه دست یافتند که پاتوژنهای انسانی در صورت مطلوب بود شرایط تا ۹ روز روی سطوح غیرزنده باقی میمانند و اگر لمس شوند، عامل انتقال بیماری هستند. این بازه زمانی شامل تمامی ویروسهای مشترک انسان و حیوان است.
عمر ویروس کرونا چقدر است؟
بسته به جنس سطح (آلومینیوم، چوب، کاغذ، پلاستیک یا شیشه)، به طور میانگین خانواده این ویروس بین ۴ تا ۵ روز روی سطوح مختلف زنده میمانند؛ حال اگر دمای محیط پایین و رطوبت بالا باشد، شرایط به قدری مناسب است که این ویروس تا ۹ روز هم زنده میماند. البته هنوز اطلاعات کاملی از صحت انتقال ویروس از اجسام غیر زنده در دسترس نیست و ثابت نشده که مبتلایان به ویروس کرونای ۲۰۱۹، با دست آلوده دهان، بینی یا چشم خود را لمس کردهاند.
همچنین بخوانید: علائم کرونا و هرآنچه که تا به امروز درباره آن میدانیم!
مدت ماندگاری ویروس کرونا به گفته دکتر چارلز چیو
دکتر چارلز چیو از اساتید بیماریهای عفونی در دانشگاه کالیفرنیا با تکیه بر شباهت ۸۰ درصدی ویروس سارس به کروناویروس ۲۰۱۹ اذعان داشت از آنجا که محدوده زمان زنده ماندن ویروس سارس روی سطوح بین کمتر از ۵ دقیقه تا ۹ روز بود، انتظار میرود ویروس کرونا نیز چنین رفتاری از خود نشان دهد. با این حال باید تحقیقات بیشتری انجام شود تا بتوان زمان دقیقی که ویروس کووید-۱۹ روی سطوح غیرزنده باقی میماند را تعیین کرد.
ضدعفونی کردن سطوح آلوده به کرونا
این روزها که برای ضدعفونی کردن سطوح خانه و ساخت محلول همه به دنبال الکل هستند، معصومه بیاتی، متخصص عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل، محلول آب و سفیدکننده را توصیه میکند. برای تهیه این ماده ضدعفونیکننده، آب و یک ماده سفیدکننده مانند وایتکس را به نسبت ۹ به ۱ ترکیب کنید و سطوح را با پارچه آغشته به محلول ضدعفونی نمایید. نهایتاً با استفاده از یک پارچه خشک سطح مورد نظر را کاملاً خشک کنید. یک راه دیگر برای از بین بردن کروناویروس در عرض یک دقیقه، ترکیب اتانول ۶۲ تا ۷۱ درصد، هیدروژن پراکسید ۰.۵ درصد، آب ژاول ۰.۱ درصد یا سفید کننده است.
همچنین بخوانید: مراقبت از بیمار کرونا در منزل چگونه باید باشد؟
آیا باید لباسهای خود را بشوییم؟
پس از قرار گرفتن در محیطهای پرخطر مانند بیمارستان، لباسی که در آن محیط به تن داشتید را در کیسههای محکم بریزید و نهایتاً با شویندههای معمولی شستشو دهید. البته چنین حساسیتی پس از قرار گرفتن در محیطهای عادی مانند خیابان که احتمال انتقال بیماری زیاد نیست، لازم نیست.
کلام آخر
از آنجا که هنوز صحت انتقال بیماری از طریق لمس جسم آلوده و مدت ماندگاری ویروس کرونا روی اجسام و سطوح مشخص نیست، توصیه میشود پس از هر تماس با اجسام مشکوک، دستان خود را به دقت بشویید و مدام سطوح را ضدعفونی کنید. اگر به هر دلیلی این روزها وارد بیمارستان میشوید، حتیالامکان دستکش به دست کنید و تحت هیچ شرایطی با دست بدون محافظ دستگیره در، دکمه آسانسور و دیگر سطوح عمومی را لمس نکنید. در راستای مراقبتهای پیشگیری از ابتلا به کرونا، توصیه میکنیم مطالب نحوه زدودن نان از ویروس کرونا در منزل و غذا و میوه چه بخوریم تا ویروس کرونا نگیریم؟ را در ستاره مطالعه کنید. منتظر نظرات و پیشنهادات شما بخش نظرات هستیم.