آیا واقعا ویروس کرونا در نوزادان خطری ایجاد نمی کند؟

ویروس کرونا در نوزادان تقریبا بدون علامت است و می‌توان گفت کودکان در برابر این ویروس مقاوم هستند؛ اگرچه موارد نادری از ابتلای نوزادان به کرونا وجود داشته است.

ویروس کرونا در نوزادان

ستاره| سرویس سلامت – کرونا، اولین بار در اواخر سال ۲۰۱۹ در چین دیده شد و حالا تمام کره‌ خاکی، به جز قطب جنوب را آلوده کرده است و سازمان جهانی بهداشت آن را به عنوان یک «پندمیک» یا بیماری همه‌گیر معرفی می‌کند. طبیعتا با گذشت زمان، متخصصان می‌توانند نتایج نسبتا محکم‌تری در رابطه با این ویروس کسب کنند. اما یکی از سوالاتی که در رابطه با این بیماری ذهن والدین را مشغول می‌کند، اثرات ویروس کرونا در نوزادان و کودکان است؛ خوشبختانه پاسخ به این نگرانی تا حدودی اطمینان بخش است و ما در ادامه به آن می‌پردازیم.

ویروس کرونا در نوزادان چگونه عمل می‌کند؟

 

نکته مهم: شناخت دانشمندان نسبت به این ویروس هنوز کامل نیست، بنابراین آنچه می‌خوانید ممکن است در آینده تغییر کند.

 

عملکرد ویروس کرونا در نوزادان

کودکان در مواجهه با این بیماری، اغلب علائم سرماخوردگی مثل تب، آبریزش بینی و سرفه را تجربه می‌کنند. درست مانند همه بیماری‌های تنفسی، ممکن است جمعیت خاصی از کودکان در معرض خطر ابتلا به عفونت شدید باشند، از جمله کسانی که دارای شرایط بهداشتی زمینه‌ای مثل آسم یا نقص سیستم ایمنی بدن هستند. البته در نظر داشته باشید که با ظهور جهش های جدید ویروس کرونا، علائم تنها محدود به تب و سرفه نبوده و طیف گسترده ای از سردرد، از دست دادن چشایی و بویایی، حالت تهوع و … را دربرمی‌گیرد.

 

افزایش خطر بیماری کوید ۱۹ با بالا رفتن سن

براساس آمار و ارقام ارائه شده توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های چین، تقریبا ۹۰ درصد ۷۲۰۰۰ مورد ابتلا در ماه فوریه، افراد بین ۳۰ تا ۷۹ سال بوده‌‌اند. تنها ۸.۱ درصد از موارد کوید ۱۹، نوجوانان و ۰.۹ درصد ۹ سال به پایین بودند. کودکان آلوده به این ویروس علائم خفیف‌تری دارند – یا اصلا علاسمی ندارند و همچنین میزان مرگ و میر در میان افراد جوان‌تر بسیار پایین‌تر از جمعیت میانسال و مسن‌تر است.
سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) می‌گوید، گزارش‌های خارج از چین حاکی از آن است که مواردی از ابتلای کودکان به کوید ۱۹ تائید شده است و عموما «علائم کرونا در این موارد خفیف بروز می‌کنند، اگرچه در موارد بسیار نادری عوارض شدید ایجاد شده‌ است».

دکتر رابرت مورفی، مدیر اجرایی سازمان بهداشت جهانی در دانشکده پزشکی فاینبرگ، می‌گوید: «با افزایش سن، میزان مرگ و میر بالا می‌رود. بالاترین نرخ مرگ و میر در سنین بالای ۸۰ سال است. از ۱۰ تا ۴۰ سال، این عدد حدود ۰.۲ درصد است». مورفی می‌گوید، علاوه بر این، هرچه مشکلات پزشکی زمینه‌ای مانند بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های ریوی و دیابت در فرد بیشتر باشد، میزان مرگ و میر بیشتر است. «به همین خاطر است که وقتی کرونا به خانه سالمندان می‌رسد، مانند آنچه اخیرا در ایالت واشنگتن رخ داد، واقعا فاجعه است».

 

شستشوی دست کودک

 

ابتلای زنان باردار و نوزادان به کرونا

براساس CDC، داده‌های مربوط به زنان باردار و شیرده بسیار محدود است. اما گزارشات حاکی از آن است که در زنان باردار کرونا مثبت، تولد زودرس نوزاد و برخی عواقب نامطلوب دیگر مشاهده شده است، اما هنوز قطعی نیست که عامل آن ویروس کرونا بوده باشد. در حقیقت، سایر عفونت‌های تنفسی مانند آنفولانزا و حتی سرماخوردگی همراه با تب، می‌توانند بر وزن هنگام تولد تاثیر بگذارند و منجر به زایمان زودرس شوند.

افزون بر این، هیچ مدرکی مبنی بر انتقال ویروس کرونا از طریق شیر مادر به نوزاد وجود ندارد. CDC می‌گوید، ویروس کرونا از طریق شیر مادران مبتلا منتقل نمی‌شود؛ در عوض در مواردی آنتی‌بادی‌هایی علیه این ویروس مشاهده شده است.

 

پاسخ به سوالات رایج

اگر کودکی مبتلا به کرونا شد، چه باید کرد؟

اگر نوزاد شما بیمار است و نگران کوید ۱۹ هستید، CDC موارد زیر را توصیه می‌کند:

  • تمام تلاش خود را بکنید که آرام باشید.
  • با یک پزشک صحبت کنید. برای اینکار می‌توانید با پزشک خود تماس بگیرید؛ فردی که سابقه‌ پزشکی کودک شما را می‌شناسد و می‌داند که کودک شما چه مشکلاتی دارد بهترین گزینه است. پزشک از شما سوالاتی خواهد پرسید، اعم از اینکه آیا در معرض تماس با فرد مبتلا بوده یا خیر. وی به شما خواهد گفت که آیا مراجعه‌ حضوری احتیاج است یا خیر. همچنین می‌توانید یک ویزیت از راه دور با یک پزشک داشته باشید. اگر این امکان را دارید از یک پزشک به صورت تلفنی مشورت بخواهید. در ایران می‌توانید با اورژانس تماس گرفته و پس شماره‌گیری عدد ۱ از متخصصین راهنمایی دریافت کنید.
  • کودک خود را از جمع دور نگه دارید. او را به مدرسه یا مهد کودک نفرستید. این کار هم از کودک شما و هم از سایرین محافظت می‌کند.
  • سایر افراد خانواده و حیوانات خانگی را تا حد ممکن از فرزند خود دور نگه دارید.
  • همه افراد خانواده شما باید مرتبا دستان خود را، حداقل ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویند یا از ضدعفونی‌کننده الکلی استفاده کنند.
  • از تمیز‌کننده‌های معمول در خانه برای تمیز کردن سطوحی که مدام لمس می‌شوند استفاده کنید. حواستان به لوازم کودک نیز باشد.
  • به کودک خود کمک کنید استراحت زیاد داشته باشد و مایعات زیادی بنوشد.
  • علائم او را تحت نظر داشته باشید و در صورت بروز هر گونه مشکل تنفسی، خواب‌آلودگی، عدم توانایی در نوشیدن آب یا علائم کم آبی حتما با پزشک تماس بگیرید.

در مطلب مراقبت از بیمار کرونا در منزل چگونه باید باشد؟  بیشتر به این موضوع پرداخته ایم.

 

مراقبت از نوزاد در برابر کرونا

 

آیا نوزادان هم باید تست کرونا بدهند؟

اگر فرزندان علائم زیر را تجربه می‌کند، با پزشک خود تماس بگیرید و راهنمایی دریافت کنید:

  • تب
  • سرفه
  • تنفس سریع
  • علائم کم‌آبی، مانند عدم دفع ادرار برای ۸ تا ۱۲ ساعت، نیامدن اشک هنگام گریه یا فعالیت کمتر از معمول

پزشکان به شما خواهند گفت که آیا می‌توانید از فرزندتان در خانه مراقبت کنید یا باید به اورژانس مراجعه شود. اگر کودک مشکلات تنفسی دارد و عضلات بین دنده‌ای به داخل کشیده می‌شوند و به سختی نفس می‌کشد، رنگ پوست او آبی می‌شود یا گیج و بسیار خواب‌آلود است حتما با اورژانس تماس بگیرید.

 

درمان کرونا چیست؟

درحال حاضر، طیف گسترده ای از داروهای آنتی وایرال برای درمان کرونا تجویز می‌شود. همچنین واکسن کرونا برای گروه‌های سنی بالای دوازده سال در برخی کشورها مجوز اضطراری دریافت کرده است.

 

سخن پایانی

در روز‌هایی که جوامع جهانی درگیر همه‌گیری ویروس کرونا هستند، هرآنچه می‌توانید انجام دهید تا خانواده خود را در سلامت حفظ کنید؛ مانند شستن صحیح دست‌ها، پوشاندن صورت هنگام عطسه و سرفه و اجتناب از تماس با افراد بیمار. پزشکان هنوز در رابطه با ویروس کرونا اطلاعات کافی در دست ندارند و لازم است شما از کودکان و خانوادتان مراقبت کنید. بدین منظور خوب است مطلب «استرس کرونا را چگونه از خود و کودکانمان دور کنیم» را نیز در ستاره بخوانید. آیا شما تجربه‌ای در این خصوص دارید؟ در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.

برگرفته از: kidshealth و health.usnews

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید