تنها چند مکان وجود دارد که شما میتوانید با خیال راحت ماهی تازه و با کیفیت از آن خریداری کنید؛ یا باید ماهی تازه را درست پس از صید آن از ماهیگیران خریداری کنید و یا برای خرید آن به بازار ماهی فروشها لب دریا بروید. اما از آنجایی که امکان مراجعه حضوری به یکی از این دو مکان برای اکثر افراد مقدور نیست، گزینه در دسترس این است که ماهی مورد نظر خود را در یک فروشگاه ماهی یا در بخش ماهی سوپرمارکت خریداری کنید.
اینکه ماهیهای مورد نیاز خود را از کجا تهیه کنید کاملا به انتخاب شما بستگی دارد، اما در تشخیص ماهی تازه و سالم باید نهایت دقت را به کار ببرید. در ادامه این مقاله شما را با تشخیص ماهی تازه آشنا خواهیم کرد تا بتوانید با رعایت و بررسی برخی نکات، ماهی تازه خریداری کنید. با ما همراه باشید.
بهترین روش ها برای تشخیص ماهی تازه
تشخیص ماهی تازه کمی سخت است. اما با استفاده از روشهای زیر میتوانید به راحتی اینکار را انجام دهید.
۱. تشخیص ماهی تازه از چشمها
برای تشخیص ماهی تازه به چشم های ماهی نگاه کنید، ماهی تازه همیشه دارای چشم های براق و روشن است. چشم های ماهی پس از مدتی مات شده و کمی خاکستری رنگ می شود، که نشانه کهنه بودن آن است.
۲. تشخیص ماهی تازه از طریق دم
یک ماهی را در دست بگیرید و به آن نگاه کنید، دم یک ماهی مانده یا فاسد پایین و شل است. باله های خشک و گوشت خاکستری به جای گوشت قرمز روشن نیز به فاسد بودن ماهی اشاره می کنند.
۳. تشخیص ماهی تازه از کهنه از طریق پوست ماهی
بدن ماهی تازه فلس های شفافی دارد و براق است. پوست آن باید یک تابش طبیعی فلزی داشته باشد و پولک ها باید به سختی به بدن چسبیده باشند. ماهی مانده کدر و بی رنگ و حال است.
۴. تشخیص ماهی تازه با بوی آن
برای تشخیص ماهی تازه آن را بو کنید. ماهی تازه بوی بدی ندارد و در واقع بوی آب دریا را می دهد. گاهی ماهی تازه ممکن است بوی خیار بدهد. ماهی مانده بوی آمونیاک می دهد و هرچه بماند این بو بیشتر می شود.
جالب است بدانید حتی ممکن است ماهی در یخ هم فاسد شود، مگر اینکه شکمش خالی شده باشد. یادتان باشد بوی ماهی مانده با خوابانیدن در سس، ادویه و پختن از بین نمی رود.
۵. تشخیص ماهی تازه از طریق بدن ماهی
اگر ماهی مانده را فشار دهید جای انگشت تان روی آن می ماند، در حالی که گوشت ماهی تازه سفت و محکم است و اگر آن را فشار دهید جای تورفتگی روی گوشت به سرعت به حالت اولیه باز می گردد.
۶. آبشش و باله ماهی
راه دیگر برای تشخیص ماهی تازه بررسی آبشش هاست، آنها را باز کنید. رنگ داخل آبشش باید صورتی روشن یا قرمز باشد و حالت مرطوب داشته باشد. آبشش ماهی مانده رنگ پریده و روشن است و حالت آن لزج و یا خشک است.
۷. تشخیص ماهی تازه بر اساس ماده لزج روی آن
ماده لزج روی ماهی تازه، شفاف و بی بو است. هرچقدر ماهی کهنهتر باشد، این ماده تیره و ناشفاف شده و بوی ناخوشایندی خواهد داشت.
۸. خون ماهی
اگر زمانی که ماهی را تمیز میکنید، خون زیادی از آن تراوش کند، بدین معناست که ماهی اخیراً صید شده است.
۹. تیغ ماهی
اگر به هنگام فیله کردن ماهی، پوست و تیغ ماهی به راحتی جدا شوند، این موضوع نشان دهنده کهنگی ماهی است.
نکات قابل توجه برای خرید فیله ماهی
۱. هنگام خرید فیله یا ماهی هایی که تکه ای و در بسته بندی هستند باید ماهی هایی را انتخاب کنید که گوشت سرحال و سفتی دارند.
۲. اگر روی تکه های ماهی پوست وجود داشت، نباید شل و آویزان باشد. پوست ماهی باید محکم به گوشت آن چسبیده باشد.
۳. بوی بد و دورنگ بودن گوشت فیله علامت مانده بودن ماهی است.
۴. اگر تکه ماهی در بسته بندی باشد، ممکن است کمی مایع دور گوشت آن جمع شده باشد، اگر رنگ مایع شفاف باشد ماهی سالم است، اما اگر رنگ آن سفید شده بود علامت فاسد بودن ماهی است.
نکات قابل توجه برای خرید ماهی زنده
۱. هنگام خرید ماهی زنده از یک مخزن، اطمینان حاصل کنید که رنگ آب روشن است.
۲. ماهی را انتخاب کنید که نزدیک به سطح نباشد و نزدیک ترین ماهی به کف مخزن را انتخاب کنید.
۹ ترفند برای تشخیص سریع کیفیت مواد غذایی را نیز در ستاره از دست ندهید!
نکات مهم در خرید ماهی سالمون
۱- هنگام خرید ماهی سالمون، تکه هایی با رده سفید در آنها را انتخاب کنید: اگر تکه های گوشت ماهی کاملا قرمز باشد، احتمالا رنگ شده است.
۲- ماهی هایی که نقاط روشن بر روی پوست خود دارند را انتخاب نکنید، زیرا در طول فصل تخم گذاری صید شده اند و گوشت آنها نازک است و چندان خوش طعم نیست.
کلام آخر
به طور کلی میتوان گفت که برای تشخیص ماهی کهنه از تازه، باید به چشمها، پوست، آبشش و بدن ماهی توجه کنید. شما برای تشخیص ماهی تازه چه نکاتی را مد نظر خود قرار میدهید؟ لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما و دیگر کاربران ستاره، در پایین همین صفحه در میان بگذارید.