دمنوش به یکی از خوش عطرترین و خوش طعمترین دمنوشهایی است که میتوانید آن را در هر فصلی از سال که دوست دارید، دم کرده و میل کنید. به خشک شده را میتوانید از عطاریها تهیه کنید، اما برای مطمئن شدن از سالم بودن و کیفیت این دمنوش بهتر است خودتان دست به کار شوید و به را در خانه خشک کنید. برای آموزش خشک کردن به برای دمنوش با ما همراه باشید.
نحوه خشک کردن به برای دمنوش
برای خشک کردن به مراحل زیر را طی کنید:
۱. به را بشویید و هستههای آن را جدا کنید
ابتدا میوهها را به خوبی بشویید تا پرزهای روی آن از بین بروند، سپس آن را برش بزنید و هستههای به را جدا کنید. اگر پوست به زرد و سالم است نیازی نیست پوست آن را بگیرید.
۲. با رنده درشت به را رنده کنید یا با غذاساز آن را رشته رشته کنید
برای رنده کردن به از یک رنده درشت استفاده کنید. بهها بعد از رنده شدن بهتر است طولی برابر با ۳ سانتی متر و قطر ۲ میلی متر داشته باشند. اگر اندازه بههای رنده شده یکسان باشد، هم زمان خشک میشوند و فرآیند خشک کردن آنها آسانتر است.
👩🍳 نکته: برای رنده کردن به میتوانید از رنده برقی استفاده و یا با استفاده از غذاساز آنها را رشته رشته کنید.
به میوه ای مغذی و پرخاصیت است. با خواص میوه به آشنا شوید.
۳. بههای رشته شده را روی شوفاژ، بخاری و یا داخل فر خشک کنید
برای خشک کردن به شما به یک حرارت ملایم نیاز دارید؛ بخاری، شوفاژ و فر گزینههای مناسبی برای انجام این کار هستند.
- خشک کردن روی بخاری یا شوفاژ: بهها را داخل یک سینی پهن کرده و روی حرارت ملایم شوفاژ یا بخاری قرار دهید. خشک شدن به، به این روش وابسته به دما و رطوبت هوا، بین ۱ تا ۲ روز طول میکشد.
- خشک کردن با فر: اگر برای خشک کردن به عجله دارید، میتوانید از فر استفاده کنید. بهها را داخل سینی فر پخش کنید و داخل فر قرار دهید. برای اینکه آب به کشیده شود و میوهها به صورت یکنواخت خشک شوند، لازم است سینی فر را چند بار پر و خالی کنید.
👩🍳 نکته: نباید بهها به قدری خشک شوند، که با فشار دست بشکنند و بعد از خشک شدن باید بافت نرمی مانند کشمش داشته باشند.
۴. بهها را تفت دهید تا قهوهای رنگ شوند
مهمترین مرحله خشک کردن به برای دمنوش؛ بو دادن آنهاست. ابتدا ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید تا کاملا داغ شود، سپس رشتههای خشک شده به را داخل ماهیتابه بریزید، مرتب آنها را هم بزنید تا رشتههای ریز نسوزند، تفت دادن را تا زمانی که این رشتهها قهوهای رنگ شوند، ادامه دهید.
- برای بو دادن به، به روغن نیاز ندارید، بههای رنده شده ممکن است در اوایل تفت دادن کمی به هم چسبیده باشند، اما وقتی تفت داده شوند، کم کم از یکدیگر جدا میشوند.
- در زمان تفت دادن رشتههای ریز میسوزند و بلند شدن مقداری دود کاملا طبیعی است و جای نگرانی ندارد؛ بعد از تفت دادن هم میتوانید رشتههای سوخته را جدا کنید.
۵. بهها را داخل یک ظرف شیشهای در بسته نگه داری کنید
بعد از اینکه بهها کاملا قهوهای رنگ شدند، ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک شود. سپس این رشتههای خشک شده را داخل یک ظرف شیشهای بریزید، در آن را ببندید و در محیطی بدون رطوبت نگهداری کنید.
طرز تهیه دمنوش به، دمنوشی خوش طعم و خوش رنگ
برای تهیه دمنوش به، برای هر نفر یک قاشق غذاخوری به خشک شده را به همراه یک لیوان آب جوش داخل قوری بریزید، قوری را به مدت ۲۰ دقیقه روی بخار آب قرار دهید تا دم بکشد. برای طعم بهتر متناسب با ذائقهتان میتوانید قبل از دم کردن مقداری هل یا دارچین هم داخل قوری بریزید و برای خوش رنگتر شدن این دمنوش از مقداری زعفران استفاده کنید.
👩🍳 نکته: دمنوش به طعم شیرینی دارد، اما اگر میخواهید آن را شیرینتر کنید، از نبات استفاده کنید.
سخن آخر
سختترین مرحله برای خشک کردن به تفت دادن آن است. اگر در این مرحله دقت کافی نداشته باشید، ممکن است رشتههای به بسوزند و یا به خوبی تفت داده نشوند. موقع خوردن این دمنوش خوب است در مورد طبع به و مصلحات آن نیز بدانید.
شما از چه روشی برای خشک کردن به برای دمنوش استفاده میکنید؟ لطفا نظرات و پیشنهادات و تجربیات خود را با ما و همراهان ستاره در میان بگذارید.
زهرا
تشکر از آموزش خوبتون. من هنوز این روش رو امتحان نکردم شاید این روش بهتر از روش من باشه.
من بعد از رنده کردن به رو تفت می دم و بعد خشک می کنم. اینطوری به کاراملی و خوشرنگ میشه و زودتر هم خشک میشه. برای خشک کردن هم از دستگاه میوه خشک کن استفاده می کنم.
بدون نام
خیلی عالی بود