ستاره | سرویس سلامت – اسهال از بیماریهایی است که در هر سن و سالی ممکن است به سراغتان بیاید. این عارضه معمولا با درد، ضعف و بیحالی همراه است و اگر درمان نشود میتواند بیمار مبتلا به خود را ضعیف و ضعیفتر کند. از آنجایی که فرد مبتلا، معمولا دچار بیاشتهایی شده و میلی به غذا ندارد، بدن او با کم آبی مواجه میشود. در این شرایط باید برای بازیابی قوای از دست رفته بیمار، به سراغ داروهای کمکی رفت. یکی از این داروها پودر او آر اس است که از قدیم مورد استفاده قرار میگرفته است. در ادامه با این دارو و عوارض پودر او ار اس که مصرف آن ممکن است به دنبال داشته باشد، آشنا میشویم.
پودر او ار اس چیست؟
او ار اس (Oral Rehydration Salt) نوعی خوراکی حاوی قند (گلوکز) و الکترولیت (کلرید سدیم و پتاسیم) است که به منظور جبران آب و نمکهای از دست رفته بدن در افراد مبتلا به اسهال مورد استفاده قرار میگیرد. او آر اس به صورت پودر در بستههای کوچک در داروخانهها موجود است که باید قبل از مصرف به محلول تبدیل شود. برای این کار باید محتوای بسته را طبق دستور روی آن در (اغلب یک لیتر) آب جوشیده سرد شده حل کرد و نوشید. طی درمان با این دارو مصرف غذاهای حاوی نشاسته نظیر برنج، فرنی، نان تست، سیبزمینی، ماست، سوپ صاف شده و سبزیجات توصیه میشود.
او آر اس علاوه بر پودر، به صورت قرص جوشان هم در دسترس است. این دارو از دستگاه گوارش به آسانی جذب میشود.
درباره عوارض پودر او ار اس چه میدانید؟
اگرچه مصرف پودر او آر اس میتواند در مواردی بسیاری مفید باشد اما باید توجه داشته باشید که مصرف بیش از اندازه آن ممکن است در نوزادان کمتر از یک سال منجر به تشنج شود. این مورد یکی از عوارض جدی این داروست که باید در نظر گرفته شود. از دیگر عوارض پودر او آر اس میتوان به پف کردن پلکها و تشنگی بیش از حد اشاره کرد.
مقدار و نحوه مصرف پودر او ار اس
نکاتی که در رابطه با استفاده از پودر او ار اس باید بدانید
- اگر در دوران بارداری یا شیردهی هستید، به پزشک خود بگویید.
- در صورت وجود هر نوع آلرژی دارویی یا آلرژی نسبت به غذاها، رنگها، نگهدارندهها یا حیوانات، به پزشک اطلاع دهید.
- فهرست تمامی داروهایی را که در حال استفاده از آن هستید (چه گیاهی و چه پزشکی) در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است برخی از داروها میزان اثربخشی داروهای دیگر را تحت تاثیر قرار دهند.
- چنانچه از این دارو استفاده کرده و دچار علائمی نظیر بیحسی، ضعف عضلانی و یا از دست دادن کنترل مثانه یا روده شدید، به اورژانس مراجعه کنید.
- چنانچه با مصرف این دارو دچار علائم حساسیت مثل تنفس سخت، تورم چهره، لبها، زبان یا گلو شدید، مصرف را ادامه نداده و به اورژانس رجوع کنید.
- دارو را دقیقا طبق دستور پزشک، استفاده کنید.
- برای جلوگیری از استفراغ نوزاد، باید دارو را به آهستگی به او بدهید. همچنین بین فواصل مصرف این دارو، شيرخوار بايد شير مادر (يا شير خشک) دریافت کند.
- محلول ORS باید بلافاصله قبل از مصرف، تهیه شود.
- برای بهبودی سریعتر در کودکان و بزرگسالان بهتر است بین فواصل مصرف او آر اس، مایعات و غذا مصرف شود.
- در صورت ابتلا به نارسایی کلیه دارو باید با تجویز پزشک و تحت نظر وی، مصرف شود.
درمان اسهال با روشهای خانگی
خوشبختانه برای درمان اسهال علاوه بر مصرف داروهای تجویزشده توسط پزشک، میتوان به گیاهان هم اعتماد کرد. طب سنتی برای رفع این مشکل مصرف برخی از خوراکیها و گیاهان دارویی مثل عسل و زنجبیل را پیشنهاد میدهد. برای آشنایی بیشتر با این خوراکیها، لینکهای زیر را مطالعه کنید:
امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتی که تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید، تجربیات خود را در انتهای همین صفحه در قسمت “ارسال نظر” با ما و سایر مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.
برگرفته از: webmd.com