ستاره | سرویس طبع و مصلحات – کاهو یکی از خوشمزه و مغذیترین سبزیجات دنیا و جزء اصلی بیشتر سالادها است که تقریبا همه افراد با هر مزاج و طبعی به مصرف آن تمایل دارند، ولی نکته اینجاست که در برخی افراد به دلیل ناسازگاری طبع کاهو با مزاج آنها باعث بروز برخی مشکلات گوارشی و کاهش نیروی جنسی میشود، در صورتی که اگر کاهو را با مصلح آن مصرف کنند، این مشکلات به حداقل میرسد. برای آشنایی بیشتر با طبع کاهو و مصلحات این سبزی پرخاصیت، عوارض زیادهروی در مصرف کاهو و خواص کاهو برای سلامتی همراه ما باشید.
طبع کاهو چیست؟
مصلحات کاهو کدامند؟
موارد منع مصرف و مضرات کاهو
- زیادهروی در خوردن کاهو به خصوص برای کسانی که طبع سردی دارند، باعث کاهش قدرت جنسی، کم شدن حافظه، ضعف بینایی و مشکلات گوارشی مانند نفخ میشود.
- کاهو از گیاهان سوپر جاذب است که میتواند مقادیر زیاد کود را در برگها و ساقه خود جذب کند، بنابراین چنانچه در کاشت کاهو اصول صحیح کشاورزی رعایت نشده باشد، متاسفانه این سبزی پر خاصیت به منبعی برای وارد کردن فلزات سنگین به بدن مصرف کنندگان تبدیل خواهد شد.
- کسانی که دچار افزایش سردی و تری در معده و کبد هستند، باید کاهو را با احتیاط مصرف کنند.
ارزش غذایی و خواص کاهو
کاهو منبع عالی برای انواع ویتامینها مانند ویتامین A، K، C ویتامینهای ب ۱ و ب ۲ است و میزان بالایی فولات، منگنز، کروم، مولیبدن، آهن، فسفر و فیبر غذایی و در عین حال کالری بسیار کمی دارد. مهمترین خواص کاهو برای سلامتی به شرح زیر است:
مزایای مصرف کاهو
کمک به درمان بیش فعالی کودکان، داشتن خواب بهتر و خاصیت آرامبخش
برگهای کاهو دارای ترکیب شیمیایی آرامبخشی به نام لاکتوسین هستند و بنابراین مصرف آن به طور طبیعی باعث ایجاد آرامش و داشتن خوابی راحت میشود، متخصصان طب سنتی توصیه میکنند اگر شبها از مشکل بیخوابی رنج میبرید، پیش از خواب کاهو بخورید، همچنین مصرف کاهو به تسکین درهای بدن کمک میکند و تحقیقات نشان داده است مصرف آن برای درمان بیش فعالی در کودکان نیز مفید است.
خون سازی و تصفیه خون
کاهو سرشار از آهن و فولات است از این رو سبزی مفید برای درمان کم خونی است و به تصفیه خون نیز کمک میکند.
کاهش اسپاسم روده و درمان یبوست
فیبر بالای موجود در کاهو باعث افزایش سلامت دستگاه گوارش میشود و همچنین برای پیشگیری و درمان یبوست مفید است.
کاهش وزن
یکی از علل اضافه وزن درست کار نکردن دستگاه گوارش است بنابراین کاهو با رفع مشکلات گوارشی، درمان خانگی یبوست و پیشگیری از آن به کاهش وزن افراد کمک میکند همچنین کالری کاهو بسیار پایین است و از این رو در بسیاری از رژیمهای لاغری مصرف این سبزی توصیه شده است.
درمان سرفههای خشک
از مهمترین خواص کاهو در طب سنتی کمک به درمان سرفههای خشک ناشی از غلبه گرمی در بدن است. طبع کاهو سرد و تر است و از این رو باعث تعدیل گرمی و رطوبت در بدن میشود. گفتنی است مصرف کاهو در بهبود گرمازدگی، تعدیل حرارت و کاهش التهابات ناشی از گرمازدگی نیز موثر است.
افزایش شیر مادران شیرده
مصرف کاهو به افزایش شیر مادران شیرده کمک میکند و به دلیل میزان بالای آهن و فولاتی که دارد، برای درمان کم خونی ناشی از زایمان به آنها کمک میکند از این رو مصرف متعادل آن به مادران در دوران شیردهی توصیه میشود.
درمان کبد چرب
مواد معدنی موجود در کاهو به خارج شدن سموم از کبد و در نتیجه درمان کبد چرب کمک میکند.
تقویت سیستم ایمنی بدن
کاهو سرشار از انواع ویتامینها، مواد معدنی و مواد آنتی اکسیدان است که باعث تقویت سیتم ایمنی بدن، پیشگیری از سرطان و مقابله با بیماریها میشود.
کاهش بیماریهای قلبی و عروقی، کاهش کلسترول خون، کاهش خطر پوکی استخوان، تقویت بینایی، پیشگیری از پری زودرس، حفظ سلامت پوست و مو، تنظیم فشار خون، درمان انزال زودرس، افزایش رشد عضلات و بهبود زخمها از دیگر خواص شناخته شده کاهو است.
سخن پایانی
همانطور که گفته شد طبع کاهو سرد و مرطوب است و در صورت مصرف به اندازه و متعادل، خواص فراوانی برای سلامتی خواهد داشت. البته به یاد داشته باشید بهترین نوع کاهو، کاهوی برگی است، زیرا انواع کاهوی گرد، کاهو سفید و کاهوی چینی، ارزش غذایی چندانی ندارد و حاوی مقدار زیادی الیاف است که باعث نفخ و افزایش گاز معده میشود. شما میتوانید برای یافتن اطلاعات مقاله آشنایی با طبایع چهارگانه و مزاجها در طب سنتی را مطالعه کنید. لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در پایین همین صفحه با ما و همراهان ستاره در میان بگذارید.