اوقات شرعی تبریز

اوقات شرعی تبریز امروز شامل اذان صبح تبریز، زمان طلوع آفتاب تبریز، اذان ظهر، غروب آفتاب، اذان مغرب به افق تبریز و همچنین نیمه شب شرعی است.

اوقات شرعی تبریز

امروز پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳

۱۹ جماد أول ۱۴۴۶۲۰۲۴ Nov 21

اذان صبح

۰۰:۰۰

طلوع خورشید

۰۰:۰۰

اذان ظهر

۰۰:۰۰

غروب خورشید

۰۰:۰۰

اذان مغرب

۰۰:۰۰

نیمه شب شرعی

۰۰:۰۰

زمان باقی مانده تا ....

۰۰:۰۰ ساعت و ۰۰:۰۰ دقیقه و ۰۰:۰۰ ثانیه

اوقات شرعی تبریز در روزهای آینده

اوقات شرعی مراکز استان ها

 

در این مقاله جدول اوقات شرعی تبریز شامل اذان صبح تبریز، طلوع آفتاب تبریز، اذان ظهر تبریز، غروب آفتاب تبریز، اذان مغرب تبریز و همچنین نیمه شب شرعی تبریز را مشاهده کردید. اگر می‌خواهید از اوقات شرعی تبریز در روزهای آینده مطلع شوید، می‌توانید از منوی موجود در زیر تیتر مربوط به این قسمت، روزهای دیگر را نیز انتخاب کرده و اوقات شرعی در آن روزها را نیز مشاهده کنید.

 

درباره تبریز

تبریز یکی از کلان‌شهرهای ایران و مرکز استان آذربایجان شرقی است. تبریز بزرگترین شهر منطقه‌ی شمال غرب و قطب اداری، صنعتی، تجاری، نظامی، ارتباطی، بازرگانی و فرهنگی این منطقه از کشور محسوب می‌شود. مجموعه آثار تاریخی و نشانه‌های باستان شناختی كه از محل‌های مختلف این شهرستان به دست آمده؛ دلالت بر دیرینه‌گی و قدمت تاریخی این منطقه دارد. مردم تبریز به تدین، دلاوری، آزادی خواهی و بیش از همه به صراحت بیان در عین برخورداری از روحی مهربان شهره‌اند. با جاذبه های گردشگری تبریز آشنا شوید.

 

موقعیت جغرافیایی تبریز

تبریز در غرب استان آذربایجان شرقی و در منتهی‌الیه مشرق و جنوب‌شرق جلگهٔ تبریز قرار گرفته‌است. این شهر از سمت شمال به کوه‌های پکه‌چین و عون بن علی، از سمت شمال‌شرق به کوه‌های گوزنی و باباباغی، از سمت شرق به گردنهٔ پایان و از سمت جنوب به دامنه‌های رشته‌کوه سهند محدود شده‌است. تبریز از سمت شمال، جنوب و شرق به کوهستان و از سمت غرب به زمین‌های هموار دشت تبریز و شوره‌زارهای تلخه‌رود (آجی‌چای) محدود شده و به شکل یک چالهٔ نسبتاً بزرگ یا یک جلگهٔ بین‌کوهی درآمده‌است. 

ارتفاع این شهر از سطح دریا از ۱۳۴۸ متر در سه‌راهی مرند تا ۱۵۶۱ متر در محلهٔ زعفرانیه متغیر بوده و شیب عمومی زمین‌های تبریز به سمت مرکز شهر و سپس به سمت مغرب است. 

 

 طول جغرافیایی  عرض جغرافیایی
 ۴۶.۲۷۳۸°  ۳۸.۰۹۶۲°

 

تقسیمات کشوری و جمعیت شهر تبریز

بخش مرکزی شهرستان تبریز شامل دهستان آجی‌چای، دهستان اسپران، دهستان میدان‌چای، دهستان سردصحرا و شهرهای باسمنج، تبریز و سردرود است. بخش خسروشاه شامل دهستان تازه‌کند، دهستان لاهیجان و شهر خسروشاه است. 

جمعیت تبریز در سال ۱۳۹۵ خورشیدی بالغ بر ۱٬۵۵۸٬۶۹۳ نفر بوده که ششمین شهر پرجمعیت ایران پس از تهران، مشهد، اصفهان، کرج و شیراز محسوب می‌شود. این شهر تا اواخر دورهٔ پادشاهی ناصرالدین‌شاه قاجار، پرجمعیت‌ترین شهر ایران بود.

 

ویژگی‌های مذهبی و فرهنگی تبریز

زبان امروزی مردم این شهر به ترکی آذربایجانی، ترکی آذری، آذربایجانی و آذری معروف است. قومیت مردم ساکن در تبریز شامل ۹۶٫۵٪ ترک (آذری)، ۲٫۹٪ فارسی‌زبان و ۰٫۶٪ از سایر قومیت‌ها می‌باشد و بیشینهٔ مردم تبریز مسلمان و پیرو مذهب شیعهٔ دوازده‌امامی هستند. 

هرچند کمینه‌ای از مسیحیان ارمنی با ۱٬۰۹۷ نفر و آشوری با ۵۰۳ نفر، زرتشتی با ۲۶ نفر، سایر مسیحیان با ۱۷ نفر و کلیمی با ۵ نفر جمعیت نیز در این شهر سکونت دارند.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید