ستاره | سرویس سلامت – پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی پوستی است که به دلیل اختلال در سیستم ایمنی بدن ایجاد میشود. در این بیماری سلولهای سالم پوست با سرعتی غیر طبیعی افزایش مییابند و در نتیجه لایههای بیرونی پوست، پوسته پوسته میشوند و به شکل بثورات یا ضایعات پوستی دیده میشوند. این علایم میتوانند در هر قسمتی از بدن ظاهر شوند. بیماری پسوریازیس تقریبا هیچ درمانی ندارد اما با برخی از روشها میتوان علایم آن را کنترل کرد. در مقاله پیش رو برخی از روشهای درمان پسوریازیس در طب سنتی ذکر میشود.
درمان پسوریازیس در طب سنتی
شما گزینههای زیادی برای درمان علایم پسوریازیس دارید. در کنار استفاده از داروهای شیمیایی، با استفاده از روش های درمان پسوریازیس در طب سنتی که بسیار هم ساده و قابل دسترس هستند میتوانید برای کنترل و مبارزه با عود مجدد علائم خود استفاده کنید.
روشهای سنتی جایگزین برای درمان پسوریازیس
روشهای سنتی متعددی وجود دارد که به کمک آنها میتوانید علایم پسوریازیس پوستی از جمله خارش، سوزش و قرمزی را از بین ببرید:
۱ – روغن درخت چای
با توجه به خواص روغن درخت چای، این ماده میتواند یکی از روشهای درمان پسوریازیس در طب سنتی باشد. گاهی اوقات این ماده به شامپو اضافه میشود و میتواند به بهبود پسوریازیس پوست سر کمک کند.
۲ – آلوئه ورا
آلوئهورا پوست را آرام میکند و میتواند علائم پسوریازیس را تسکین دهد؛ اگرچه دانشمندان هنوز اثرات آلوئه ورا در درمان پسوریازیس را به اندازه کافی مورد مطالعه قرار ندادهاند. برای این منظور میتوانید از کرم یا ژلهایی که دارای ۰.۵ ٪ آلوئه ورا هستند استفاده کنید.
۳ – عصاره جو
عصاره جو را میتوان از موثرترین مادهها برای درمان پسوریازیس در طب سنتی محسوب کرد. این ماده در بسیاری از محصولات بهداشتی مراقبت از پوست یافت میشود. عصاره جو خارش و قرمزی پوست را کاهش میدهد. خیساندن بلغور جو دوسر و آغشته کردن پوست سر به آن در حمام نیز میتواند مفید باشد.
۴ – نور خورشید
دانشمندان در مورد نحوه اثر نور خورشید بر علائم پسوریازیس اطلاعات کاملی را به دست نیاوردهاند، اما بسیاری از مردم میگویند که علائم آنها زمانی که به طور منظم نور خورشید دریافت میکنند، کاهش مییابد.
البته قرار گرفتن زیاد در برابر آفتاب نیز آفتاب سوختگی را به دنبال خواهد داشت پس بهتر است برای استفاده از نور درمانی، حتما با یک پزشک مشورت کنید و هنگامی که از خانه بیرون میآیید، از کرمهای ضد آفتاب استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که ضد آفتاب SPF 30 یا بالاتر و مقاوم در برابر اشعههای UVA و UVB را استفاده میکنید.
۵ – رژیم غذایی؛ موثر بر تشدید یا کاهش علائم
بعضی افراد میگویند که مصرف برخی از غذاها باعث ایجاد و یا تشدید علائم پسوریازیس آنها میشود. با این حال، دانشمندان شواهد زیادی ندارند تا نشان دهند که چگونه عادتهای غذایی بر این بیماری پوستی تأثیر میگذارد.
نوشتن نکات مرتبط با بروز علائم بیماری
اگر میخواهید اثر غذاهای مختلف بر روی پسوریازیس خود را کشف کنید، تغییرات کوچکی را در رژیم غذایی خود اعمال کنید. سپس تغییرات ایجاد شده در علایم پوستی خود را دنبال کرده و همه چیز را یادداشت کنید. بهترین روش این است که رژیم غذایی متنوعی را مصرف کنید که حاوی مقدار زیادی میوه، سبزیجات، دانههای غلات و پروتئین است.
۶ – مکملها
برخی از افراد مبتلا به پسوریازیس متوجه شدهاند که مصرف برخی مکملها، از جمله روغن ماهی، ویتامین D و روغن زیتون، میتوانند به بهبود علایم بیماری آنها کمک کند. با این وجود شواهد زیادی وجود ندارد که این مکملها موثر باشند. پس قبل از اینکه آنها را امتحان کنید، حتما با دکتر خود مشورت کنید. او میتواند به شما اطلاع دهد که آیا مصرف آنها برای شما مفید است یا خیر و اینکه آیا ممکن است بر روی داروهای دیگر شما تاثیر بگذارد یا نه.
۷ – کاهش استرس
استرس میتواند سبب ایجاد یک بیماری جدید شود و شرایط و علایم بیماری پسوریازیس را بدتر کند. برای رفع استرس، روشهای زیر توصیه میشود. به خاطر داشته باشید که این تکنیکها جایگزین داروهای شما نخواهند بود، اما ممکن است باعث اثربخشی بهتر و بیشتر آنها شود:
- مدیتیشن: این ورزش برای افزایش تمرکز و توجه شما و آرام کردن ذهنتان است. چندین مطالعه نشان میدهد که مدیتیشن میتواند همراه با درمانهای سنتی به بهبود پسوریازیس کمک کند.
- یوگا: مردم برای بهبود سلامت خود و رفع استرس، هزاران سال است که از یوگا استفاده میکنند. اگر یوگا به شما کمک میکند که آرام شوید، حتما آن را امتحان کنید.
- ماساژ: برای انجام این کار مطمئن باشید که ماساژور شما در مورد ابتلای شما به پسوریازیس اطلاع دارد و یا شخصی را پیدا کنید که با علایم و نحوه ماساژ افراد مبتلا به پسوریازیس آشنایی داشته باشد.
شما چه تجربه ای در این زمینه دارید؟ خوشحال میشویم تجربیات خود را با ما و دیگر مخاطبان ستاره در میان بگذارید.
برگرفته از: webmd.com