آب آوردن بیضه در کودکان چیست و چه علائمی دارد؟

آب آوردن بیضه در کودکان معمولاً بیماری بی درد و بی خطری است. این عارضه در همان سال اول زندگی نوزاد خود به خود درمان و ناپدید می‌شود اما در صورت عدم ناپدید شدن یا درد، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

آب آوردن بیضه در کودکان

ستاره | سرویس سلامت – آیا کودک شما از آب آوردن بیضه رنج می‌برد؟  حدود ۱۰ درصد از کودکان مذکر با بیماری آب آوردن بیضه متولد می‌شوند. البته، آب آوردن بیضه می‌تواند مرد‌ها را در هر سنی تهدید کند. در این مقاله به بررسی این بیماری در کودکان می‌پردازیم.

آب آوردن بیضه در کودکان

 

آب آوردن بیضه چیست؟

آب آوردن بیضه عبارت است از نوعی ورم در کیسه بیضه. این ورم زمانی پدید می‌آید که مایع در کیسه نازک اطراف بیضه‌ها جمع می‌شود. این بیماری در میان نوزادان شایع است و معمولاً پس از یک سال خود به خود ناپدید می‌شود.
آب آوردن بیضه در کودکان معمولاً دردآور و مضر نیست و به هیچ درمان خاصی نیاز ندارد. اما اگر کودکتان در بیضه‌ها احساس سوزش داشت، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

 

انواع آب آوردن بیضه

دو نوع آب آوردن بیضه در کودکان وجود دارد: غیر ارتباطی و ارتباطی. در اینجا هر دو نوع این بیماری را معرفی می‌کنیم.

 

۱. آب آوردن بیضه غیر ارتباطی

آب آوردن بیضه در کودکان می‌تواند غیر ارتباطی باشد. این حالت زمانی پیش می‌آید که کیسه بیضه بسته است، اما بدن مایع را جذب نمی‌کند. معمولاً مایع باقی مانده در طول یک سال جذب بدن می‌شود.

 

۲. آب آوردن بیضه ارتباطی

آب آوردن بیضه در کودکان می‌تواند به صورت ارتباطی باشد. در این حالت کیسه بیضه در تمام نقاط بسته نیست. به همین دلیل مایع به درون و بیرون آن جریان دارد.

 

عوامل آب آوردن بیضه در کودکان

این عارضه می‌تواند قبل از تولد ظاهر شود. معمولاً بیضه‌ها از حفره شکمی در حال رشد کودک به کیسه بیضه وارد می‌شوند. هر یک از بیضه‌ها در یک کیسه قرار دارند که به مایع اجازه می‌دهد تا اطراف بیضه‌ها را پر کند. معمولاً هر یک از بیضه‌ها بسته شده و مایع جذب می‌شود.

گاهی اوقات مایع پس از بسته شدن کیسه نیز باقی می‌ماند (آب آوردن بیضه به صورت غیر ارتباطی). در این موارد معمولاً مایع به تدریج در همان سال نخست زندگی کودک جذب و ناپدید می‌شود.

در برخی موارد دیگر کیسه بسته نمی‌شود (آب آوردن بیضه به صورت ارتباطی). در این حالت احتمال تغییر اندازه کیسه وجود دارد. همچنین اگر کیسه بیضه تحت فشار قرار گیرد، مایع می‌تواند به داخل حفره شکمی باز گردد. آب آوردن بیضه در کودکان  به صورت ارتباطی معمولاً با فتق مغبنی همراه است.

البته دو عامل دیگر نیز می‌توانند در آب آوردن بیضه در کودکان مؤثر باشند:

  • جمع شدن مایع عادی در اطراف بیضه ها. این حالت می‌تواند به این دلیل ظاهر شود که بدن مقدار بسیار فراوانی از مایع را تولید می‌کند، یا مایع به خوبی جذب نشود. (البته این حالت غالباً در میان افراد مسن‌تر رخ می‌دهد).
  • سوزش یا آسیب دیدن بیضه‌ها

 

آب آوردن بیضه در کودکان

 

علائم آب آوردن بیضه

۱) ورم کیسه بیضه

آب آوردن بیضه در کودکان معمولا هیچ دردی به دنبال ندارد. معمولاً یگانه علامت این بیماری همان ورم کردن کیسه بیضه است

 

۲) پیچش بیضه

در صورت وجود درد به پزشک مراجعه کنید زیرا این علامت می‌تواند نشانه‌ای از بیماری دیگری به نام پیچش بیضه در داخل اسکروتوم باشد. پیچش بیضه یک بیماری معمول نیست، اما یک حالت اورژانسی به حساب می‌آید.

این بیماری می‌تواند موجب انباشت خون در بیضه شده و آن را مسدود کند و سرانجام منجر به ناباروری شود. در صورتی که فکر می‌کنید که کودکتان به پیچش بیضه در داخل اسکروتوم مبتلا شده است، فوراً به بخش اورژانس بیمارستان مراجعه کنید. این بیماری باید فوراً تشخیص داده شده و درمان شود.

 

 

مخاطرات آب آوردن بیضه

این بیماری غالباً در هنگام تولد ظاهر می‌شود. احتمال ابتلای کودکانی که تولد پیش از موعد دارند نیز بیشتر است. مخاطرات آب آوردن بیضه در کودکان برای زندگی آینده آن‌ها می‌تواند به صورت زیر باشد:

  • آسیب دیدن یا التهاب بیضه‌ها
  • عفونت، از قبیل: عفونت قابل انتقال از طریق روابط جنسی

 

تشخیص آب آوردن بیضه

پزشک برای تشخیص این بیماری چند آزمایش بر روی بدن کودک انجام می‌دهد. ممکن است پزشک حساسیت کیسه بیضه را بررسی کند و آن را تحت نور یک لامپ قرار دهد. به این ترتیب پزشک خواهد توانست وجود مایع در کیسه بیضه را تشخیص دهد.

در صورتی که مایع در کیسه بیضه وجود داشته باشد، نور از کیسه بیضه انتقال می‌یابد. اما اگر ورم به دلیل توده جامد (سرطان) باشد، نور در کیسه بیضه نخواهد درخشید. این آزمایش تشخیص قطعی بیماری را ممکن نمی‌سازد، اما آزمایش بسیار مفیدی است.

 

درمان آب آوردن بیضه

آب آوردن بیضه در کودکان معمولاً خود در طول یک سال درمان و ناپدید می‌شود. اما اگر چنین نشد یا ورم بیضه افزایش یافت، احتمالاً باید توسط متخصص اورولوژی جراحی شود.

 

جراحی

جراحی برای خارج کردن آب بیضه نیازمند بیهوش کردن بیمار است. اما در غالب موارد می‌توانید بیمار را پس از چند ساعت به منزل باز گردانید. در این جراحی یک شکاف کوچک در حفره شکمی یا کیسه بیضه فرد ایجاد می‌شود. 

مخاطرات مرتبط با بیهوشی 

  • واکنش‌های آلرژیک
  • مشکلات تنفسی
  • ایجاد اختلال در ریتم قلب

مخاطرات مرتبط با روال درمان 

  • لخته شدن خون یا خونریزی بیش از اندازه
  • آسیب دیدن کیسه بیضه؛ از قبیل: آسیب دیدن عصبی
  • عفونت بیضه

 

آب آوردن بیضه در کودکان

 

آیا کودک شما تاکنون با بیماری هیدروسل یا آب آوردن بیضه مواجه بوده است؟ چه درمانی را برای این بیماری انتخاب کردید؟ تجربیات و دیدگاه‌های خود را در قسمت “ارسال نظر” با مخاطبان ستاره درمیان بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید