تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۰
کد خبر: ۲۷۹۹۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
کشور ترکیه همسایه ایران، یکی از مهمترین مقاصد ایرانیان است. ترکیه به دلیل موقعیت اقتصادی و شرایط فرهنگی بهتر نسبت به ایران، با توجه به قیمت لیر نسبت به ریال، می‌تواند گزینه خوبی برای آنان که در پی مواجهه با چالش مهاجرت هستند باشد.

راهنمای مهاجرت به ترکیه

ستاره | سرویس گردشگری - ترکیه یکی از مقاصد مهاجرت برای ایرانیان است و این موضوع دلایل زیادی دارد. کشور ترکیه روابط سیاسی خوبی با ایران دارد و در میان آسیا و اروپا واقع شده است. همچنین همسایگی این کشور با ایران هزینه‌ی مهاجرت را تا حدی کاهش می‌دهد. در این مقاله سعی شده انواع مهاجرت به ترکیه و راهنمای مهاجرت به ترکیه ارائه شود.

راهنمای مهاجرت به ترکیه


کشور ترکیه

ترکیه سرزمینی است که دو قاره‌ی آسیا و اروپا را به هم متصل می‌کند. کشور ترکیه به دلیل مجاورت با دریا، روابط تجاری بسیار خوبی دارد. همسایگان ترکیه؛ ایران، بلغارستان، گرجستان، سوریه، یونان، ارمنستان و عراق هستند. این کشور یکی از مقاصد بزرگ گردشگری دنیا نیز هست. کشوری نسبتا بزرگ، با تاریخچه و هویتی خاص خود.
آنکارا پایتخت ترکیه است و یکی از بزرگترین شهر‌های این کشور استانبول است که حتما نام آن را شنیده اید. زبان مردم ترکیه ترکی استانبولی است.


بیشتر بخوانید: خیابان ها و میدان های مشهور استانبول


قدم اول برای مهاجرت به ترکیه

برای رفتن به هر کشوری با هر مقصودی، باید در ابتدا پاسپورت خود را تهیه کنید. برای ترکیه پاسپورت شما باید حداقل سه ماه دارای اعتبار باشد. پس از آن باید با توجه به هدفتان برای سفر به کشور ترکیه ویزا تهیه کنید. برای ایرانی ها، اقامت سه ماهه توریستی بدون ویزا امکان پذیر است، اما در این مدت قادر به کار یا تحصیل نخواهند بود. اما می‌توانند با دریافت اقامت شش ماهه، اجازه خرید و فروش املاک را از دولت ترکیه دریافت کنند.
برای دریافت ویزا، نیاز به پاسپورت با شرایط ذکر شده، دو قطعه عکس و ویزا دارید و به همراه این مدارک باید مدارکی مثل دریافت پذیرش، دعوتنامه از کارفرما و مشابه آن را به همراه داشته باشید تا اجازه‌ی اقامت را دریافت کنید.

راهنمای مهاجرت به ترکیه

 

۱ - مهاجرت به ترکیه از طریق خرید ملک

از آن جا که قیمت لیر به نسبت پایین است، بسیاری از ایرانیان برای دریافت اقامت دائم، اقدام به خرید ملک در ترکیه می‌کنند. به این صورت که در ابتدا با اقامت‌های کوتاه مدت شش ماهه یا یک ساله وارد این کشور می‌شوند و سپس با سرمایه گذاری در بخش املاک به سادگی اقامت دائم ترکیه را دریافت می‌کنند. این روش برای سرمایه داران بسیار ساده و خوب است چرا که هم اقامت این کشور را دریافت می‌کنند و هم در یک صنعت مهم یعنی مسکن سرمایه گذاری کرده اند.

 

۲ - مهاجرت به ترکیه از طریق اقامت تحصیلی

دریافت پذیرش از دانشگاه‌های ترکیه کار سختی نیست. برای این کار اولین قدم این است که زبان این کشور را بیاموزید و در امتحان زبان سفارت ترکیه به نام تومر شرکت کنید. با توجه به شرایط دانشگاه مورد نظرتان (اطلاعات مربوط را در سایت دانشگاه بخوانید) باید یک حداقل نمره را بدست آورید.
پس از آن در موعد مقرر پیش‌ثبت‌نام دانشگاه، مدارک تحصیلی خود از جمله ریز نمرات و مدرک زبان خود را برای آن‌ها ارسال می‌کنید و درصورت قبولی، دانشگاه برای شما یک نامه پذیرش ارسال می‌کند که با استفاده از آن می‌توانید اقامت موقت تحصیلی از سفارت دریافت کنید.

مهاجرت به ترکیه از طریق اقامت تحصیلی


پس از اتمام تحصیل در صورتی که کار یا ملکی در این کشور داشته باشید می‌توانید جهت افزایش مدت اقامت و درنهایت دریافت اقامت دائم ترکیه اقدام کنید.
دانشگاه‌های ترکیه سه نوع هستند. دولتی، نیمه دولتی و خصوصی. همانطور که پیداست هزینه‌ی دانشگاه‌های دولتی صفر است، اما باید برای سایر دانشگاه‌ها هزینه پرداخت کنید. طبیعتا دریافت پذیرش در دانشگاه‌های دولتی دشوارتر از سایرین است.

 

۳ - مهاجرت به ترکیه از طریق اقامت کاری

اقامت کاری در کشور ترکیه نیز مانند سایرین است، درصورتی که بتوانید یک کارفرما را مجاب کنید که به شما نیاز دارد، به سادگی می‌توانید این نوع اقامت را دریافت کنید. اما مسئله‌ای که در اینجا مطرح است، طبق قوانین ترکیه، در کشور نباید فردی مناسب این شغل باشد تا به شما اجازه‌ی مهاجرت به کشور را بدهند.
درصورتی که برای یک شغل مناسب شناخته شوید، دولت ترکیه در ابتدا به شما اجازه‌ی اقامت یکساله، سپس پنج ساله و بعد اقامت دائم می‌دهد.

مهاجرت به ترکیه از طریق اقامت کاری


بیشتر بخوانید: مقایسه حقوق و دستمزد ایران با ترکیه


۴ - مهاجرت به ترکیه از طریق ثبت شرکت

ثبت شرکت در ترکیه، به سادگی خرید ملک نیست. برای ثبت یک شرکت در این کشور، کارایی و نیاز به شرکت شما در ترکیه باید ابتدا توسط دولت تایید شود. سپس با ثبت شرکت، شما اجازه‌ی شش ماه اقامت در این کشور را دریافت می‌کنید و به مرور، با اثبات کارایی شرکت این اقامت افزایش می‌یابد تا اینکه در نهایت اجازه‌ی اقامت دائم را دریافت نمایید.

 

۵ - مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج

درصورتی که با فردی مقیم ترکیه، که دارای اقامت دائم این کشور است ازدواج کنید، می‌توانید پس از ۵ سال اقامت ترکیه را دریافت کنید. این روند به این صورت است که برای جلوگیری از ازدواج‌های صوری، دولت ترکیه این افراد را تا ۵ سال مورد بررسی قرار می‌دهد و درصورت نبود مشکل، می‌توانید اجازه‌ی اقامت دریافت کنید.

 

مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج

 

دریافت تابعیت ترکیه

دریافت تابعیت ترکیه کار سختی نیست. در صورتی که به مدت ۵ سال در این کشور زندگی کرده باشید و البته نقش مفیدی نیز در این جامعه ایفا کرده باشید، می‌توانید برای دریافت تابعیت ترکیه درخواست کنید. همچنین سلامت جسمی، روانی و سابقه‌ی جنایی شما نیز در این فرایند حائز اهمیت است.
جهت انجام این درخواست به مدارک زیر نیاز خواهید داشت:

  • ۴ قطعه عکس
  • مدارک مربوط به همسر و فرزندان
  • گواهی سلامت
  • تسلط به زبان ترکی
  • پرداخت هزینه مربوطه

بعد از طی این مراحل، پرونده شما تشکیل می‌شود و معمولا نتیجه از طریق کنسولگری ترکیه و از طریق ایمیل به شما اطلاع داده می‌شود.


بیشتر بخوانید: راهنمای کامل سفر به ترکیه


همانطور که احتمالا متوجه شده اید، پروسه‌ی مهاجرت به کشور ترکیه با سایر کشور‌ها تفاوت چندانی ندارد، اما ارزش پول ترکیه نسبت به ریال و همچنین همسایگی این کشور با ایران ممکن است این پروسه را ساده‌تر کند. همچنین فاصله‌ی کم این کشور با ایران، رفت و آمد به کشور را ساده می‌کند و بنابراین مهاجران این کشور در مقایسه با کسانی که به کشور‌های اروپایی مهاجرت می‌کنند، دچار مشکلات کمتری از این لحاظ هستند.

 

اگر شما نیز روش‌های دیگری را می‌شناسید که راهنمای مهاجرت به ترکیه باشد؛ آن را با ما و سایرین در قسمت «ارسال نظر» پایین همین مطلب در میان بگذارید. 

زهرا روشنایی
وبگردی
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
کلیه پاسخ هایی که توسط کارشناسان و متخصصان هر رشته به کاربران داده میشود کاملا حالت پیشنهادی دارند و نباید به عنوان تشخیص, تجویز, یا رهنمودهای تخصصی و قانونی تلقی شوند و در صورت لزوم شخصی بایستی حتما از منابع تخصصی تر مانند پزشکان متخصص, وکلا, و ... نیز کمک بگیرد. این مسئولیت کاملا بر عهده مخاطبان است که قبل از هر نوع تصمیم گیری یا اقدامی از صحت و مفید بودن این اطلاعات برای خود اطمینان حاصل کرده و صرفا با مسئولیت خودشان به این پیشنهادات عمل کنند.
کلیه سوالات توسط کارشناسان رشته مربوط به هر مطلب پاسخ داده میشود.
به سوالات تکراری, خارج از موضوع, و غیرقابل انتشار پاسخ داده نمیشود.
نظرات و پرسش ها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
محمد حسین
۶ ماه پیش
مخوام نصف روز کار ونصف روز فوتبال بازی کنم چون عاشق فوتبالم
چهره‌ها در ستاره
نظرات و پرسش ها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
محمد حسین
۶ ماه پیش
مخوام نصف روز کار ونصف روز فوتبال بازی کنم چون عاشق فوتبالم