تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۴
کد خبر: ۱۶۷۲۰
برای دریافت ویزای شینگن (Schengen Visa) گرفتن وقت سفارت کشور ورودی، ارائه مدارک مربوطه و تکمیل فرم درخواست ویزای شینگن نیاز است.

ویزای شینگن


ویزای شینگن (Schengen Visa) چیست؟

توافقنامه شینگن (Schengen Agreement) قراردادی است که در اوسط دهه 80 میلادی بین 5 کشور اروپایی (بلژیک، فرانسه، آلمان، لوکزامبورگ و هلند) در محلی نزدیک به شهر شینگن لوکزامبورگ منعقد گردید که به واسطه آن محدودیت مرزی برای رفت و آمد اتباع این کشورها برداشته شود. به تدریج و در سال‌های بعدی دیگر کشورهای اروپایی به این پیمان پیوسته و مرزهای توافقنامه شینگن گسترش یافت.
 
آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، پرتغال، هلند، بلژیک، لوکزامبورگ، سوئد، نروژ، فنلاند، دانمارک، لیتوانی، لتونی، لهستان، مجارستان، اتریش، استونی، اسلواکی، اسلوانی، چک، ایسلند، مالت، یونان، لیختن اشتاین و سوئیس 26 کشوری هستند که در حال حاضر عضو پیمان شینگن بوده و رفت و آمد درون این کشورها بدون محدودیت امکان پذیر است.
 
از میان 26 کشور متعهد به توافق نامه یا پیمان شینگن، 22 کشور عضو اتحادیه ی اروپا و 4 کشور عضو انجمن تجارت آزاد اروپا (EFTA) هستند. از سال 2012 سامانه‌ای به نام سامانه اطلاعات ویزا (VIS) راه اندازی گردید که اطلاعات جامع ویزاها در این سیستم ثبت می‌شود و در مرزهای ورودی شینگن در اختیار مقامات مرزی قرار می‌گیرد.
 

چند نوع ویزای شینگن وجود دارد؟

  • ویزای شینگن نوع A (ویزای ترانزیت)
  • ویزای شینگن نوع B (ویزای عبور)
  • ویزای شینگن نوع C (ویزای توریستی)
  • ویزای شینگن نوع D (ویزای بلند مدت)
بیشتر مسافرین ایرانی تقاضای ویزای نوع C یا همان ویزای توریستی شینگن را دارند.
 
به طور کلی برای دریافت ویزا بایستی مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
  • تعیین وقت سفارت و مصاحبه
  • ارائه مدارک لازم و کامل جهت دریافت ویزا
  • تکمیل فرم درخواست ویزای شینگن

گرفتن وقت سفارت کشور مورد نظر

اولین مرحله از دریافت ویزای شینگن گرفتن وقت سفارت برای مصاحبه است. پروسه‌ای که ممکن است نزدیک به 2 ماه طول بکشد. بنابراین قبل از هرگونه اقدام برای دریافت ویزا، وقت سفارت تعیین کنید. گرفتن وقت سفارت به صورت حضوری، تلفنی یا اینترنتی به مسافر انجام می‌شود. 
یکی از راه‌های معمول برای گرفتن وقت از سفارت، فرستادن ایمیل به سفارت است؛ در یک ایمیل اطلاعاتی مثل تاریخ سفر، هدف سفر، نام‌خانوادگی، نام و شماره پاسپورتتان را به زبان انگلیسی بنویسید و برای سفارت مورد نظرتان ارسال کنید. همان روز سفارت برای شما ایمیلی ارسال می‌کند که وقت مصاحبه در آن ذکر شده است.
نکته:
دقت کنید برای ویزای شینگن کشوری را انتخاب کنید که مدت زمان بیشتری در آن خواهید ماند و از آن به محدوده دیگر کشورهای اروپایی وارد خواهید شد.

 
سفر به اروپا


چه مدارکی برای اخذ ویزای شینگن لازم است؟

در ابتدای امر قبل از بررسی مدارک به نکات زیر توجه فرمایید.
  • مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای تمامی کشورهای عضو اتحادیه شینگن مشابه یکدیگر است.
  • همه مدارک ترجمه شده، نیاز به مهر دادگستری دارند که معمولا دارالترجمه‌ها خودشان پس از ترجمه مدارک، برای گرفتن این مهر اقدام می‌کنند.
 
مدارک مورد نیاز
  • فرم تکمیل‌شده درخواست ویزا
  • ترجمه‌ رسمی شناسنامه و کارت ملی با فتوکپی از تمام صفحات
  • اصل گذرنامه به همراه کپی از پنج صفحه اول و صفحاتی که در آنها مهر ویزا خورده است
  • 3 قطعه عکس رنگی
  • اسناد ملکی و مدارک شغلی و منابع مالی
  • بلیط پرواز رفت و برگشت به کشور مقصد (رزرو بلیط)
  • بیمه مسافرتی
  • برگه تائیدیه رزرواسیون هتل (واچر)
  • دعوت‌نامه
برای آگاهی بیشتر از مدارک مورد نیاز و نکات ضروری در رابطه با ویزای شینگن به مقاله زیر رجوع کنید.
 
 

هزینه ویزای شینگن به طور معمول

ویزای ترانزیت فرودگاهی: 60 یورو
ویزا برای اقامت کوتاه: کم تر از 90 روز 60 یورو
ویزا برای اقامت طولانی: بیش از 90 روز 99 یورو

 
مرز هلند و بلژیک

مرز بین کشور هلند و بلژیک

مصاحبه سفارت چگونه است؟

  1. مصاحبه دقیقا در زمان تعیین شده، در هنگام ارائه مدارک و به زبان فارسی انجام می‌گیرد.
  2. عکس و اثر ده انگشت مسافر هم در زمان مصاحبه برای ثبت در سیستم VIS گرفته می‌شود.
  3. سوال‌ها معمولا به صورت کلی می‌باشد. از هر گونه دروغ و سخنان غیر واقعی بپرهیزید.
نمونه‌ای از سوالات مطرح شده در هنگام مصاحبه
  • قصد سفر به کدام کشورهای اتحادیه‌ی شینگن را دارید؟
  • آیا از اعضای خانواده، آشنایان، دوستان یا فامیل‌های خود کسی را در کشورهای عضو شینگن دارید؟
  • هدف از سفرتان چیست؟
  • هزینه سفر شما بر عهده‌ی کیست؟
  • آیا ازدواج کرده‌اید؟ اگر بله، چه مدت است که ازدواج کرده‌اید؟ شغل همسرتان چیست؟
  • آیا فرزند دارید؟ اگر بله، چند سالشان است و چه می‌کنند؟
  • و ...
 

نکات پیشنهادی درباره اخذ ویزای شینگن

  • اولین ورودتان به مرزهای شینگن باید از همان کشوری باشد که در فرم تقاضای خود اعلام کرده و بر اساس آن ویزا گرفته‌اید. تغییر مسیر ورودی می‌تواند در مرزهای شینگن مشکل ایجاد کند و در بدترین حالت ممکن است ویزا را باطل کنند و دارنده ویزا را به کشور مبدا بفرستند. مثلا اگر شما ویزای شینگن خود را از یونان گرفته باشید ولی از فرانسه وارد شنگن شوید، مقامات مرزی در فرانسه می‌توانند به دلایلی کاملا قانونی به شما اجازه ورود نداده و شما را به کشوری در خارج از شینگن اخراج کنند.
  • بعد از دریافت ویزای شینگن و ورود به محدوده شینگن عملا می‌توانید به همه کشورهای آن مسافرت کنید؛ چرا که کنترل مرزی بین کشورهای شینگن وجود ندارد.
  • داشتن ویزای شینگن لزوما به معنی تضمین ورود شما به محدوده نیست. مقررات گفته‌شده، چهارچوب کلی است و مقامات مرزی هر کشوری مجازند تا با توجه به وضعیت ویژه هر مسافر به او اجازه ورود بدهند و یا از ورودش به محدوده شینگن جلوگیری کنند.
  • افرادی که ویزای شینگن در گذرنامه‌ی خود دارند، شانس بیشتری برای اخذ ویزای دوباره خواهند داشت.
 
گروه گردشگری ستاره
وبگردی
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
کلیه پاسخ هایی که توسط کارشناسان و متخصصان هر رشته به کاربران داده میشود کاملا حالت پیشنهادی دارند و نباید به عنوان تشخیص, تجویز, یا رهنمودهای تخصصی و قانونی تلقی شوند و در صورت لزوم شخصی بایستی حتما از منابع تخصصی تر مانند پزشکان متخصص, وکلا, و ... نیز کمک بگیرد. این مسئولیت کاملا بر عهده مخاطبان است که قبل از هر نوع تصمیم گیری یا اقدامی از صحت و مفید بودن این اطلاعات برای خود اطمینان حاصل کرده و صرفا با مسئولیت خودشان به این پیشنهادات عمل کنند.
کلیه سوالات توسط کارشناسان رشته مربوط به هر مطلب پاسخ داده میشود.
به سوالات تکراری, خارج از موضوع, و غیرقابل انتشار پاسخ داده نمیشود.
چهره‌ها در ستاره