تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۳
کد خبر: ۱۶۷۰۸
مهاجرت به ایتالیا از طریق تحصیل، کار، ازدواج، سرمایه گذاری و اعلام پناهندگی امکان پذیر است. معمولا بهترین روش برای مهاجرت به ایتالیا اخذ ویزای تحصیلی است.
ایتالیا کشوری است که چه از لحاظ اقتصادی و چه از لحاظ سیاسی همواره در بین 5 قدرت برتر اروپا قرار می‌گیرد. برندها و مارکت‌های مختلف، صنایع غذایی مطلوب و جاذبه های فراوانی گردشگری باعث شده که این کشور زیبا به یکی از غول های قاره سبز و مقصد مهاجرت بسیاری از مردمان جهان شود. با شروع جنگ داخلی در سوریه و سیل مهاجرین از طریق آب‌های مدیترانه به ایتالیا قوانین مهاجرتی این کشور دست خوش تغییرات سختگرانه تری شده است.
 
رم ایتالیا - rome
 
به طور کلی راه‌های مهاجرت به ایتالیا به چند دسته تقسیم بندی می‌شوند:
  1. مهاجرت به ایتالیا از طریق پناهندگی
  2. مهاجرت به ایتالیا از طریق تحصیل
  3. مهاجرت به ایتالیا از طریق کار
  4. مهاجرت به ایتالیا از طریق ازدواج
  5. مهاجرت به ایتالیا از طریق سرمایه گذاری

1. پناهنده شدن به ایتالیا

همانگونه که از نام این مهاجرت مشخص است فرد قصد ورود به خاک کشور ایتالیا را از طریق اعلام پناهندگی دارد. این راه یکی از پر مخاطره ترین راه های سفر به ایتالیاست. فقط در سال 2016 میلادی نزدیک به 4000 نفر در راه سفر به ایتالیا از طریق کشتی‌های غیرقانونی کشته شدند. هرگز از این مسیر برای رسیدن به کشور مقصد استفاده نکنید.
 

2. مهاجرت تحصیلی

دانشگاه پلی تکنیک میلان، دانشگاه پلی تکنیک تورینو، دانشگاه بلونیا و بسیاری از دانشگاه‌های معتبر ایتالیایی هستند که میزبان مهاجرین فراوانی از سراسر دنیا برای ادامه تحصیل هستند.
 
مراکز دانشگاهی ایتالیایی زبان
 
ادامه تحصیل در ایتالیا یا به زبان ایتالیایی و یا به زبان انگلیسی میسر است. در صورتی که مشتاق به ادامه تحصیل به زبان ایتالیایی هستید (و یا قصد دریافت مدرک کارشناسی در کشور ایتالیا را دارید)، قبل از درخواست ویزای تحصیلی از ایتالیا ابتدا شما نیازمند گذراندن دوره های زبان ایتالیایی و گرفتن نمره قبولی در آزمون Esterni که توسط مدرسه ایتالیایی درتهران"پیترو دلا واله” برگزار می شود، خواهید بود. این امتحانات بهمن هر سال برگزار شده و دانشجو با خواندن کتاب 1 و 2 Espresso و کسب حداقل نمره 160 از 200 نمره می تواند برای گرفتن ویزای تحصیلی اقدام نماید. لازم به ذکر است که داشتن این مدرک تنها برای گرفتن ویزا می باشد و برای ورود به دانشگاه باید مدارک مورد نیاز هر دانشگاه را تهیه نمایید.
 
تحصیل در ایتالیا
 
دانشگاه‌های انگلیسی زبان
 
بسیاری از دوره ها و برنامه های به زبان ایتالیایی ارائه و آموزش داده می شود اما تعدادی از برنامه های زبان انگلیسی نیز برای دانشجویان بین المللی در دسترس است و میزان آنها رو به رشد است. این امر به ویژه برای دوره های سطح کارشناسی ارشد رو به افزایش است. مراکزی مانند: 
  • دانشگاه پاویا
  • دانشگاه میلان
  • آکادمی ایتالیا
  • دانشگاه لورنزو د مدیچی: فلورانس، ایتالیا
  • و ...
برخی از رشته‌های خود را به صورت انگلیسی زبان ارائه کرده تا موجب حضور هر چه بیشتر متقاضیان برای تحصیل در ایتالیا گردند.
 
نکات عمومی: 
 
مدرک زبان مورد نیاز: متغیر، گاها مورد نیاز نیست. درحالت کلی ایلتس ۵
شهریه تحصیل در ایتالیا: ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ یورو. قابل کاهش به ۵۰۰ یورو در سال برای تمام متقاضیان
امکان بورسیه تحصیلی ایتالیا: بله. برای تمام متقاضیان در تمامی مقاطع بین ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ یورو در سال
 

3. مهاجرت به ایتالیا از طریق کار

دریافت ویزا از طریق کار در کشور ایتالیا کمی دشوار است. به این صورت که در ابتدا بایستی شخصی به عنوان کارفرما برای شما دعوتنامه بفرستد که این خود دارای شرایطی به شرح زیر است:
  • کارفرما باید کارفرما به مدت 3 ماه در روزنامه و اینترنت آگهی شغلی خود را دهد اگر در کشور خود متقاضی یافت نکرد باید به مدت 3 ماه در کل اتحادیه اروپا آگهی دهد و اگر مجددا متقاضی یافت نکرد، میتواند برای شما دعوتنامه کاری ارسال نماید.
  • کارفرما می‌بایست نشان دهد که توانایی تامین مالی شما و خانواده تان را داراست.
نکته: اگر شخصی به عنوان دانشجو در ایتالیا باشد می تواند به محض آگهی شدن شغل اقدام به دریافت مجوز نماید.یعنی اگر شما در کشور ایتالیا کارفرمایی دارید میتوانید از طریق تحصیل وارد خاک ایتالیا شوید و پس از آن اقدام اخذ ویزای کار ایتالیا نمایید.
 

4. ازدواج و مهاجرت

در کشور ایتالیا به مانند دیگر کشورهای جهان در صورتی که یک فرد با اتباع کشور ایتالیا ( چه مرد و چه زن) ازدواج کند می‌تواند به واسطه ازدواج درخواست تابعیت ایتالیا کند.
 
توجه:ازدواج در ایتالیا دارای مراسم و شریفات خاص به خود می باشد، اعلان ازدواج و انجام ازدواج در کلیسا اجباری و الزامی است و برای اینکه ازدواج در ایتالیا حالت رسمی پیدا کند می بایستی که به صورت رسمی در کلیسا اتفاق بیفتد.
 
قانون مدنی ایتالیا امکان ازدواج یک شهروند و تبعه خارجی با مرد یا زن ایتالیایی یعنی اتباع ایتالیا را منوط به مدارک زیر مجاز می شمارد :
  • گواهی تولد و مدارک تولد فرد که به زبان ایتالیایی ترجمه شده باشد و مورد تایید سفارت باشد
  • مدارک شناسایی و پاسپورت فرد متقاضی که دارای اعتبار باشد
  • مدارکی مبنی بر اینکه فرد منعی برای ازدواج ندارد مثل اینکه در عقد زوجیت فرد دیگر نباشدج
  • گواهی ها و مدارک مذکور بالا هر دو باید به زبان ایتالیایی ترجمه شود و به آفیس محلی و افسر دولت ارائه شود تا درخواست اعلان ازدواج در کلیسا پذیرفته شود .
  • همچنین دو مدرک دیگر ممکن است نیاز به ارائه داشته باشد یکی اینکه بستگان و اطرافیان زوج و زوجه گواهی و شهادت بدهند که ازدواج آنها بر پایه روابط واقعی است دوم اینکه مدارک و گواهی هایی مبنی بر وجود رابطه عاطفی بین طرفین وجود داشته باشد.

5. مهاجرت با سرمایه‌گذاری

کشور ایتالیا اقامت خاصی از طریق برنامه سرمایه گذاری ندارد، اما ممکن است بتوان مجوز اقامت را از طریق خرید ملک یا مهاجرت به ایتالیا از طریق سرمایه گذاری را به دست آورد. مقدار لازم سرمایه گذاری برای کسب ویزای سرمایه گذار در ایتالیا تعیین نمی شود. با این حال، قوانین مهاجرت ایتالیا این امکان را برای متقاضیان خود کارفرما، از جمله کارآفرینانی که ممکن است مجوز اقامت موقت درایتالیا را بدست آورند فراهم می کند، در صورتی که وجوه لازم برای فعالیت برنامه ریزی شده در دسترس باشد.
 
مجوز اقامت (Permesso di Soggiorno)
این مجوز برای متقاضیانی که مایل به کار در ایتالیا نیستند، اما مایلند در آن زندگی کنند و از سبک زندگی کشور زیبای اروپایی لذت ببرند. دو نوع ویزا در ایتالیا وجود دارد که برای سرمایه گذاران قابل اجرا می باشد، ویزای اقامت دائمی و ویزای خود کارفرما.
 
یورو - واحد پول ایتالیا

هزینه زندگی در ایتالیا

واحد پول در ایتالیا همچون سایر کشورهای اروپایی، یورو می باشد. میانگین هزینه های زندگی در ایتالیا به صورت ماهانه معمولا بین 600 تا 700 یورو متغیر است.
 
برخی از هزینه‌های متداول در ایتالیا
  • هزینه ی یک وعده غذا، در رستوران معمولی به طور میانگین در ایتالیا: 15.00یورو
  • هزینه برنج ( سفید)، (1 کیلوگرم):  2.25 یورو
  • آب ( بطری 1.5 لیتری): 0.46 یورو
  • بلیط یک طرفه ( حمل و نقل داخلی) : 1.50یورو
  • بنزین ( 1 لیتری) : 1.53 یورو
  • و ...
 
کلام آخر
 
مهاجرت عملی است بسیار دشوار. بدون شناخت از فرهنگ، نوع زندگی و شرایط مالی کشور مقصد نمی‌توان اقدام برای خروج کشور کرد. تمامی شرایط زندگی خود و کشور مقصد را بسنجید سپس سودای خروج از کشور را در سر بپرورانید.
 
گروه گردشگری ستاره
وبگردی
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
کلیه پاسخ هایی که توسط کارشناسان و متخصصان هر رشته به کاربران داده میشود کاملا حالت پیشنهادی دارند و نباید به عنوان تشخیص, تجویز, یا رهنمودهای تخصصی و قانونی تلقی شوند و در صورت لزوم شخصی بایستی حتما از منابع تخصصی تر مانند پزشکان متخصص, وکلا, و ... نیز کمک بگیرد. این مسئولیت کاملا بر عهده مخاطبان است که قبل از هر نوع تصمیم گیری یا اقدامی از صحت و مفید بودن این اطلاعات برای خود اطمینان حاصل کرده و صرفا با مسئولیت خودشان به این پیشنهادات عمل کنند.
کلیه سوالات توسط کارشناسان رشته مربوط به هر مطلب پاسخ داده میشود.
به سوالات تکراری, خارج از موضوع, و غیرقابل انتشار پاسخ داده نمیشود.
چهره‌ها در ستاره