ستاره | سرویس دکوراسیون – حتما تا به حال برای شما هم پیش آمده است که هنگام انتخاب کف پوش از جنس موکت دچار سردرگمی برای انتخاب آن شوید. این روزها موکتها در طرحها و جنسهای بسیار متنوعی ارائه میشوند که هنگام خرید، انتخاب را مشکل میکند. اما اگر یک سری نکات را هنگام خرید در نظر بگیرید به راحتی میتوانید بهترین موکت را برای کاربرد مورد نظرتان تهیه کنید. در ادامه با راهنمای خرید موکت همراه باشید تا با نکات مهم هنگام خرید موکت و ویژگیهای موکت خوب آشنا شوید.
چرا موکت؟
در قدیم موکت یکی از کف پوشهای رایج برای زیرفرش بود. پس از آن کف پوشهایی مثل سرامیک و پارکت در رنگهای متنوع جایگزینی برای موکت شدند. امروزه موکتها در رنگها و طرحهای بسیار متنوعتری در بازار ارائه میشوند. به همین دلیل طرفداران و علاقمندان زیادی پیدا کرده است. زیرا دارای مزایایی نسبت به کف پوشهای دیگر است.
مزایای موکت
- موکت دارای تنوع بسیار بالایی از رنگ، طرح و جنس است که هرکسی با توجه به دکوراسیون محل مورد نظر و کاربردش میتواند رنگ و طرح مورد نظر را انتخاب کند.
- موکت میتواند یک عایق حرارتی برای ماههای سرد باشد و دیگر نیازی به پوشیدن جوراب برای راه رفتن در منزل نداشته باشید.
- موکت میتواند یک عایق صوتی برای مکانهای پر سر و صدا باشد.
- نگهداری از موکت بسیار راحتتر است.
- برای خانوادههایی که فرزند کوچک دارند موکت انتخاب بهتر و امنتری است.
- موکت با هر نوع سبک مبلمان و دکوراسیونی سازگار و هماهنگ میشود.
- موکتها میتوانند رنگ و بافتی جذاب به منزل شما بدهند.
- مکانهایی که دارای اثاث کم است با موکت پرتر و مبله تر به نظر میآیند.
- موکتهای طرح دار فضاهای بزرگ را بستهتر و دوستانهتر نشان میدهند.
و اما نکات و راهنمای خرید موکت
قیمت موکت و بودجه شما
اگر نمیخواهید برای خرید موکت زیاد هزینه کنید، بهتر است از موکتهای کم پشت و با پرزهای کوتاه استفاده کنید. مثل موکتهای کبریتی که در قدیم وجود داشت. این نوع موکتها هم ارزاناند و هم به راحتی شسته میشوند.
نگهداری و شستشوی موکت
- اگر مکان مورد نظر جوری است که میخواهید زود به زود موکت را بشویید، بهتر است از موکتهای کم پشت و با پرزهای کوتاه استفاده کنید. این نوع موکتها هم ارزاناند و هم شستشوی راحتی دارند. همچنین موکتهای با پرزهای کوتاه غبار کمتری روی آنها مینشیند و برای کسانی که فرزند کوچک دارند مناسبتر است. موکتهایی که دارای پرز بلند و برجسته هستند جارو کردن و تمیز نگه داشتن آنها مشکل است، ولی در عوض عایق بهتری برای سر و صدا هستند.
- برای محیطهای پر رفت و آمد از رنگهای تیره استفاده کنید تا کثیفی آن به چشم نیاید. میتوانید درباره نحوهی شستشو از فروشنده اطلاعات کافی بگیرید.
- در خرید موکت به آب و هوای محل سکونت تان هم توجه کنید. خوب است بدانید که موکتها با الیاف طبیعی مثل پشم برای آب و هوای مرطوب و معتدل نظیر استانهای شمالی کشورمان مناسب نبوده و مستعد کپک زدن هستند.
ابعاد و نور فضای مورد استفاده
- اگر مکانی که میخواهید موکت کنید دارای اثاث کم و خلوت بوده و یا بسیار بزرگ است، بهتر است از موکتهای طرح دار استفاده کنید تا فضا را پر کرده و باعث شود فضا دوستانهتر به نظر آید.
- اگر مکان مورد نظر کوچک است از موکتهای ساده و رنگ روشن و دارای پرز کم استفاده کنید تا اتاق بزرگتر به نظر آید.
- اگر اتاقتان کم نور است از موکتهایی استفاده کنید که در آن رنگهای گرم و آفتابی به کار برده شده است تا محیط را به یک محیط گرم تبدیل کند.
- اگر میخواهید برای اتاق کودک موکت تهیه کنید بهتر از رنگهای شاد و روشن استفاده کنید.
- به این نکته توجه کنید که اگر میخواهید در آیندهی نزدیک به مکانی دیگر نقل مکان کنید از رنگهای خنثی استفاده کنید. این گونه رنگها تاثیر بهتری بر حس دیداری خریدار خواهد گذاشت.
مطلب دکوراسیون خانه کوچک را دنبال کنید.
کیفیت و دوام موکت
اگر به دنبال یک موکت خوب و با کیفیت و دوام بالا هستید حتما از نمایندگیهای معتبر خرید کنید که دارای ضمانت و گارانتی باشند. دوام موکت به عواملی مثل ضخامت و تراکم، جنس فیبر و نحوه ساخت آن بستگی دارد.
هنگام خرید پشت موکت را به دقت بررسی کنید. اگر گرهها به هم نزدیک و فشردگی بافت بیشتر باشد، موکت استحکام و دوام بیشتری دارد.تراکم موکت به زیاد بودن رشتههای فیبر موکت گفته میشود. هر چه تراکم بیشتر باشد، موکت عمر بیشتری خواهد داشت. هرچه میزان تراکم بیشتر باشد، از نرمی موکت کاسته خواهد شد. البته این مسئله بستگی به خواست مشتری دارد که نرمی را به طول عمر و زبری ترجیح بدهد.
فیبر همان بافت اصلی موکت است که در انواع مختلفی مانند فیبرهای پشمی و فیبرهای نایلونی وجود دارند. همچنین فیبرها میتوانند از الیاف پلی استری یا پلی استر رنگ محلول، الیاف پلی استر تریکستا و یا الیاف اولفین ساخته شوند که هرکدام ویژگیهای خاص خود را دارند. در ادامه انواع فیبرهای به کار رفته در موکتها را بیشتر بررسی میکنیم:
- فیبرهای پشمی: این نوع فیبرها گرانترین نوع فیبر بوده، دارای عمر طولانی و نرم و در عین حال دارای قیمت بالا هستند.
- فیبرهای نایلونی: فیبرهای نایلونی بادوام ترین نوع فیبرها هستند. نرم و متنوع در طرح و رنگ هستند. این فیبرها هم راحت کثیف میشوند و هم راحت پاک میشوند.
- الیاف پلی استری: موکتهایی که از پلی استر ساخته میشوند، مزایای فراوانی دارند. از جمله این مزیتها میتوان به قیمت مناسب و نوع ساخت آن و کمتر تکه دار شدن آنها اشاره کرد.
- پلی استر رنگ محلول: این نوع پلی استر در رنگهای محدود به بازار عرضه میشود. اما در عوض دارای قیمت مناسب، مقاوم و ضد لک است و در عین حال در مقابل اشعه ماورابنفش مقاومت بالایی از خود نشان میدهد؛ یعنی نور آفتاب نمیتواند رنگ آن را برگرداند.
- الیاف پلی استر تریکستا: این نوع پلی استر بهترین نوع از پلی استری است که در ساخت موکت استفاده میشود. در واقع این پلی استر با ساختار مولکولی خاصی که دارد بیشترین مقاومت در مقابل آلودگی را نشان میدهد و از دوام بالایی برخوردار است.
- الیاف اولفین: الیاف اولفین از سادهترین و مقاومترین نوع پلاستیک (در برابر لکه) است. ولی موکت تولید شده از آن نرم نیست و دوام زیادی ندارد. مطلب کفپوش pvc؛ هرآن چه که برای آشنایی بهتر آن باید بدانید! را حتما ببینید.
نرمی و راحتی موکت
این موضوع به سلیقهی خودتان برمیگردد. اگر دوست دارید زیر پایتان نرم و راحت باشد از موکتهای با پرز و پشم زیاد و بلند استفاده کنید.
نصب موکت
هنگام خرید حتما در مورد نحوهی چسباندن و نوع چسب برای چسباندن از فروشنده کمک بخواهید و هنگام نصب موکت حواستان به جهت خواب موکت که تمام تکه به یک طرف باشند دقت کنید.
با در نظر گرفتن نکاتی که در راهنمای خرید موکت مطرح شد، میتوانید برای خرید موکت اقدام کنید و با دیدی باز خریدی مطمئن انجام دهید. اگر در این زمینه تجربهای دارید آن را از طریق بخش “ارسال نظر” با ما در میان بگذارید.