خطای ۴۰۴ not found چیست و چگونه می‌توان آن را رفع کرد؟

خطای 404 not found یکی از خطاهای رایج در صفحات وب است که علت اصلی آن پیدا نشدن آدرس مورد نظر است. در این مقاله به بررسی این خطا و راه‌های رفع آن نظیر رفرش کردن صفحه، چک کردن دوباره‌ی آدرس و … خواهیم پرداخت.

خطای 404 not found

ستاره | سرویس تکنولوژی  شما هم تا به حال هنگام وب‌گردی با تصویر بالا روبه‌رو شده‌اید؟ خطای ۴۰۴ not found یا به شکل مختصر خطای ۴۰۴، یکی از صفحاتی است که به شکل گسترده‌ای در وب ظاهر می‌شود؛ اما این خطا به چه معناست و چگونه می‌توان از شر آن خلاص شد؟ در ادامه بیش‌تر به این خطا و علل آن می‌پردازیم.

خطای 404 not found چیست و چگونه می‌توان آن را رفع کرد؟

 

خطای ۴۰۴ not found چیست؟

خطای ۴۰۴ not found یا پیام سرور Server Not Found یک کد پاسخ استاندارد پروتکل انتقال پیام (HTTP) در ارتباطات شبکه کامپیوتری است تا نشان دهد که مرورگر قادر به برقراری ارتباط با یک سرور خاص هست اما سرور نمی‌تواند چیزی که درخواست شده بود را پیدا کند. زمانی که یک کاربر تلاش می کند یک لینک خراب یا مرده را پی‌گیری کند سرور میزبان وب سایت معمولا یک صفحه وب ۴۰۴ Not Found  ایجاد می‌کند. از این رو خطای ۴۰۴ یکی از خطاهای قابل تشخیص در شبکه جهانی وب است.

 

بررسی اجمالی

هنگام برقراری ارتباط از طریق HTTP، یک سرور برای پاسخ به درخواست (مانند یک درخواست مرورگر وب برای یک صفحه وب)، به یک کد پاسخ عددی و پیام اختیاری، اجباری یا غیرقانونی (بر اساس کد وضعیت) نیاز دارد. مثلا در سطح HTTP، کد مربوطه، پاسخ ۴۰۴ را به همراه یک عبارت بیان کننده‌ دلیل که توسط کاربر قابل تشخیص باشد(به عنوان مثال عبارت «یافت نشد») نشان می‌دهد. خطاهای ۴۰۴ نباید با خطاهای DNS اشتباه گرفته شوند. خطاهای DNS وقتی آدرس داده شده مربوط به نام سروری است که وجود ندارد ظاهر می‌شود اما یک خطای ۴۰۴ نشان می‌دهد که سرور خودش پیدا شد، اما سرور قادر نبود که صفحه درخواستی را بازیابی کند.

 

نمایش صفحه‌ی خطای اختصاصی

سرورهای وب معمولا می‌توانند پیکربندی شوند تا صفحه خطای ۴۰۴ را به صورت سفارشی نمایش دهند. از جمله توضیحاتی که در قالب تنظیمات سفارشی نمایش داده می‌شوند، اطلاعاتی در مورد سایت، نام وب‌سایت مادر و بعضی اوقات نقشه سایت، فرم جستجو و … هستند. البته ممکن است این صفحه‌ سفارشی‌سازی شده کمی دیرتر و با تاخیر بالا بیاید.

 

خطای 404 not found چیست و چگونه می‌توان آن را رفع کرد؟

 

بسیاری از سازمان‌ها صفحه‌ی خطای ۴۰۴ را به عنوان یک فرصت برای تزریق طنز به وب سایت جدی خود تلقی می‌کنند. به عنوان مثال، مترو بریتانیا خرس قطبی را در یک اسکیت بورد نشان می‌دهد و آژانس توسعه وب Left Logic یک برنامه نقاشی ساده را در این صفحه خطا نشان می‌دهد.

 

خطای 404 not found چیست و چگونه می‌توان آن را رفع کرد؟

 

دنبال کردن و چک کردن خطای ۴۰۴

درست است که طراحی یک خطای ۴۰۴ زیبا و متفاوت می‌تواند موجب بیش‌تر شدن امتیاز یک سایت در جست‌وجوها شود، اما به طور کلی در یک سایت نباید با این خطا برخورد کرد و نشان داده شدن این خطا در یک سایت موجب تاثیر منفی بر سئوی آن می‌شود زیرا شما به عنوان طراح یک سایت نباید در سایتتان آدرس‌هایی داشته باشید که دارای محتوا نیستند. بنابراین از منظر طراح یک سایت این خطا نباید تا حد امکان رخ دهد.

 

به عنوان کاربر هنگام روبه‌رو شدن با خطای ۴۰۴ چه باید بکنیم؟

همان‌طور که گفته شد، خطای ۴۰۴ به معنای این است که آدرس داده شده در وب وجود ندارد. بنابراین می‌توان برای اصلاح آن چند کار انجام داد.

 

۱. بارگذاری مجدد صفحه

صفحه را دوباره بارگذاری (رفرش) کنید. گاهی این خطا بدون دلیل خاصی رخ می‌دهد و تنها با یک یا چند بار رفرش کردن صفحه مرورگر یا با استفاده از دکمه‌ی f5 می‌توان از این خطا گذشت و به صفحه‌ی مورد نظر رسید.

 

۲. چک کردن آدرس صفحه وب

دوم؛ آدرس صفحه‌‌ وب را دوباره چک کنید و مطمئن شوید که آن را درست وارد کرده‌اید. ممکن است در آدرس غلط‌های املایی وجود داشته باشد، حتی ممکن است در لینک‌هایی که در خود سایت‌ها گذاشته شده‌ هم غلط‌های املایی وجود داشته باشد.

 

۳. کاهش سطح صفحات

در آدرس نوشته شده، سطح صفحات را کم کنید. به عنوان مثال اگر در آدرس بار عبارت https://setare.com/fa/news/81314 را وارد کردید و به خطای ۴۰۴ برخورد کردید، دوباره برگشته و قسمت آخر را پاک کرده و به صفحه‌ی قبلی آن بروید (https://setare.com/fa/news) و در آن‌جا به دنبال صفحه‌ی مورد نظر خود بگردید.

 

خطای 404 not found چیست و چگونه می‌توان آن را رفع کرد؟

 

۴. جستجو در موتورهای جستجوگر

آدرس مورد نظر را با کمک عبارت کلیدی آن در یکی از موتورهای جست‌وجوگر جست‌وجو کنید. بعضی اوقات موتورهای جست‌وجو خیلی سریع‌تر ما را به سمت آدرس مورد نظرمان راهنمایی می‌کنند.

 

۵. پاک کردن حافظه کش

حافظه‌ کَش (cache) مرورگر خود را پاک کرده و دوباره آدرس مورد نظر را وارد کنید. برخی مواقع آدرس‌های اشتباه در کش مرورگر قرار گرفته و ما را فریب می‌دهند.

 

۶. تماس با مدیران وبسایت

اگر تمام موارد بالا را انجام دادید و همچنان با خطای ۴۰۴ مواجه شدید، با گرداننده‌ سایت تماس بگیرید و پیگیری کنید. احتمالا صفحه‌ مورد نظر شما از روی وب پاک شده است و تنها با کمک گرداننگان سایت می‌توانید به مطلب مورد نظرتان دست پیدا کنید.

شما چه تجربیاتی از مواجهه با خطای ۴۰۴ در وب دارید؟ آیا راه حل دیگری برای جلوگیری از رسیدن به این خطا می‌شناسید؟ لطفاً نظرات خود را در این خصوص با ما و دیگر مخاطبان ستاره در پایین صفحه و در قسمت ارسال نظر در میان بگذارید.

برگرفته از: Wikipedia

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید