ستاره | سرویس خواص شناسی – گلیسیرین یک مایع شفاف است که به طور طبیعی در چربیهای حیوانی و گیاهی موجود میباشد. گلیسیرین باعث هیدراته شدن پوست با جذب آب از لایه بیرونی میشود. همچنین به مقابله با اختلالات پوستی مانند پسوریازیس، بهبود زخم، تسکین پوست تحریک شده و مبارزه با آکنه میپردازد. برای درست کردن یک مرطوب کننده، گلیسیرین را با عسل ترکیب کنید.
گلیسیرین چیست؟
این ماده شگفت انگیز دقیقا چیست؟ گلیسیرین یا گلیسرول مایع بی بو و شفافی است که در بیشتر چربیهای طبیعی گیاهی و حیوانی، از جمله چربیهایی که در پوست شما هستند وجود دارد. گلیسیرین تجاری از محصولات طبیعی مانند روغنهای گیاهی یا از طریق الکل پروپیلن ساخته شده است که در بسیاری از صابونها و محصولات مراقبت از پوست استفاده میشود. فقط مطمئن شوید که یک گلیسیرین گیاهی را به جای یک ماده مشتق شده از مواد شیمیایی انتخاب کنید تا بیشتر از مزایای آن بهرهمند گردید.
هیدراتاسیون پوست
گلیسیرین یک روان کننده طبیعی است. این به این معنی است که هنگامی که به پوست زده می شود، رطوبت موجود در لایه بالایی را جذب میکند. بنابراین میتواند مانع خشک شدن و پوسته پوسته شدن پوست شود .
با این وجود، هنگام استفاده از آن به عنوان یک مرطوب کننده کمی احتیاط لازم است. گلیسیرین از هر کجا که میتواند رطوبت را به سطح پوست میکشد و هنگامی که محیط مرطوب باشد، ممکن است رطوبت را از محیط بگیرد. در عین حال اگر فضایی که در آن قرار دارید خشک باشد، ممکن است رطوبت را از لایههای عمیقتر پوست خود بیرون بیاورد و آن را به سطح پوست، جایی که میتوان آن را از بین ببرد، برساند. در حالی که این ماده همچنان رطوبت پوست را حفظ میکند، میتواند باعث کاهش آبرسانی پوست در لایههای عمیق پوست شود. این مشکل عمدتا میتواند با استفاده از گلیسیرین همراه با نرم کننده چربی مانند موم زنبور یا روغن چرب که میتواند تبخیر رطوبت را از سطح پوست شما مسدود کند، حل شود.
تاثیر گلیسیرین بر آکنه
اگر پوست شما مستعد آکنه است، احتمالا از محصولات مراقبت از پوستی استفاده میکنید که منافذ پوست شما را مسدود میکند. چربی پوست یک عامل اصلی برای ایجاد آکنه است، زیرا بسته شدن منافذ پوست و رشد باکتریها در آن علت اصلی جوش است؛ بنابراین محصولات مراقبت از پوست دارای چربی زیاد، برای افراد مبتلا به آکنه مناسب نیستند. گلیسیرین در چنین حالتی به خوبی برای شما کار خواهد کرد؛ زیرا منافذ پوست را مسدود نمیکند، چربی پوست را کاهش میدهد و جای آکنه را درمان میکند.
گلیسیرین و درمان پسوریازیس
پسوریازیس یک بیماری پوستی است که پوستی قرمز، ضخیم و پوسته پوسته شده را ایجاد میکند و بیش از ۳ ٪ از آمریکاییها به آن مبتلا هستند. گلیسیرین میتواند به افراد مبتلا به این بیماری کمک کند تا این بیماری پوستی را تا حدودی درمان کنند و به شرایط نرمالی برسند. زیرا در صورتیکه فرد مبتلا به پسوریازیس دارای پوستی خشک باشد، احتمال پیشرفت بیماری بیشتر خواهد شد.
خواص گلیسیرین در درمان زخم ها
گلیسیرین همچنین به درمان زخم کمک میکند و میتواند در درمان بریدگیهای سطحی، سوزش و کبودیها مورد استفاده قرار گیرد. به عنوان مثال اگر در هنگام شیر دادن به نوزاد خود درد نوک پستان داشته باشید، استفاده از یک پد پانسمان حاوی گلیسیرین ممکن است با حفظ رطوبت پوست، آن را بهبود بخشد.
ضد عفونی کننده پوست
بسیاری از لوازم بهداشتی مانند صابون و لوازم آرایشی میتوانند پوست شما را تحریک کنند. اما گلیسیرین دارای خواص ضد عفونی است.
نحوه استفاده از گلیسیرین
حال که با خواص گلیسیرین آشنا شدید در ادامه به معرفی چند ایده برای استفاده از ترکیبات گلیسیرین اشاره خواهیم کرد که میتوانند شگفتیهایی برای پوست شما بوجود آورد!
مرطوب کننده پوست عصاره گلیسیرین
برای ایجاد مرطوب کننده ساده از عسل و گلیسیرین استفاده کنید. به طور کامل ۱ قاشق عسل را با ۹ قاشق گلیسیرین مخلوط کنید. آن را روی پوست خود بمالید. حتی میتوانید این کار را در شب قبل از خواب انجام دهید.
گلیسیرین، گلاب و کرم فندق
حدود ۱۰۰ میلیلیتر گلاب و گلیسیرین را با ۲۰۰ میلیلیتر کرم فندق مخلوط کنید. این ترکیب برای ایجاد کرم تسکین دهنده صورت مناسب میباشد. در حالیکه گلیسیرین یک مرطوب کننده عالی است، علاوه بر این خواص ضد التهابی کرم فندق و عطر گلاب یک کرم موثر را ایجاد میکند.
جلوگیری از پیری زودرس
با افزایش سن، سلولهای بدن شروع به از دست دادن رطوبت خود میکنند که همین عامل اصلی ایجاد چین و چروک است. گلیسیرین به لایههای داخلی پوست نفوذ میکند و باعث مرطوب شدن آن میشود. گلیسیرین به پوست کمک میکند تا چین و چروک ، لکههای ناشی از افزایش سن (لکههای قهوای) و لکههای صورت را کاهش دهد.
درمان ترک خوردگی پاشنه پا
داشتن پاشنههایی صاف و نرم، از نظر زیبایی اهمیت ویژهای دارد. گلیسیرین میتواند در درمان ترک خوردگی پاشنه پا به شما کمک شایانی بکند. هر شب یا چند شب یکبار پاهای خود را در تشتک آب و صابون قرار داده و با سنگ پا به خوبی بشویید. پس از خشک کردن، کف پا را با گلیسیرین چرب کرده و کمی ماساژ دهید. یک جفت جوراب بپوشید و بخوابید. اگر با پوشیدن جوراب، نمیتوانید بخوابید، میتوان با یک نایلون کف پا را پوشاند تا ملحفه و رخت خواب شما کثیف نشود.
چگونه از گلیسیرین برای پوست استفاده کنیم؟
هنگامی که قصد دارید از گلیسیرین بر روی پوست استفاده کنید، چند راه وجود دارد که می توانید آنها را به کار ببرید. اما سادهترین راه این است که فقط از یک توپ پنبهای و گلیسیرین مایع استفاده کنید.
- صورت خود را بشویید و به آرامی خشک کنید.
- یک توپ پنبه را به گلیسیرین آغشته کنید و آن را در اطراف صورت و گردن خود مالیده و ماساژ دهید.
- از مالیدن گلیسیرین به چشم ها، لب ها، بینی یا دهان اجتناب کنید.
- کمی صبر کنید تا گلیسیرین کاملا جذب شود.
این روش یک راه مناسب برای استفاده از گلیسیرین به عنوان مرطوب کننده، تونر و درمان آکنه است. شما همچنین میتوانید گلیسیرین را با خاک رس، پودر یا روغنهای گیاهی مخلوط کنید تا ماسک صورت یا پاک کننده صورت بسازید.
درمان آفت دهان با گلیسیرین
شاید به نظر چندش آور باشد ولی مالیدن گلیسیرین بر روی آفت دهانی بسیار موثر است. پس از اینکه اینکار را کردید، کمی صبر کنید و سپس دهان خود را کاملا با آب ولرم بشویید.
عوارض جانبی گلیسیرین
در صورت استفاده زیاد از گلیسیرین، ممکن است عوارض جانبی زیر را مشاهده کنید:
- دهیدراسیون پوست: دهیدراسیون پوست، باعث خشکی و پوسته پوسته شدن پوست میشود.
- آلرژی: واکنشهای آلرژیک میتواند شامل بثورات، خارش، کهیر و قرمزی گردد.
- آکنه: استفاده بیش از حد از گلیسیرین میتواند باعث ایجاد آکنه و عفونت شود.
چند نکته به منظور استفاده از گلیسیرین
- مراقب باشید که گلیسیرین را به اطراف چشم نزنید، زیرا تماس با چشم میتواند عوارضی بهداشتی را ایجاد کند.
- از گلیسیرین برای مصرف موضعی استفاده کنید.
- از یک مقدار کوچک برای شروع استفاده کنید و در صورت واکنش، از استفاده آن پیشگیری کنید.
- اگر با استفاده گلیسیرین عوارض جانبی دیدید، فورا استفاده از آن را قطع کنید.
- حتما از استفاده بیش از حد اجتناب کنید.
- میتوانید گلیسیرین را با روغن گل رز یا سایر روغنهای گیاهی برای بهبود اثرات آن مخلوط کنید.
برگرفته از : curejoy ، organicfacts