خوردن شیر با قرص و دارو چه مشکلاتی به همراه دارد؟
- کاهش جذب مواد مغذی و مفید موجود در قرص و دارو
- تداخل دارویی با بسیاری از داروها
- در مواردی بالا رفتن قدرت دفع دارو
- کاهش چشمگیر اثرات دارو (به خصوص قرص آهن)
- اختلال در عملکرد مکانیسم داروها و کاهش اثرات درمانی قرص و دارو
- در مواردی کاهش قدرت دفع دارو
- جلوگیری از موفقیت اثرات دارویی
- ایجاد مشکلات گوارشی مانند سوزش معده و رفلاکس
چگونه خوردن قرص و دارو با شیر تداخل ایجاد میکند؟
تداخل دارویی به معنای تحت تاثیر قرار گرفتن اثرات آن دارو است. این اتفاق میتواند در اثر خوردن برخی از نوشیدنیها و یا دیگر عوامل شیمیایی به وجود آید. شیر از جمله موادیست که با جذب و دفع برخی ترکیبات موجود در داروها باعث ایجاد تداخل دارویی میشود. نوشیدن این ماده همراه با داروهایی مانند آنتی بیوتیک ها، داروهای ضد التهابی، قرص امپرازول، داروهای غیر استروئیدی و … میتواند باعث ایجاد چنین تداخلی شود.
بیشتر بخوانید: داروی بی پریدین (Biperiden)؛ عوارض، تداخل دارویی و نحوه مصرف
آب بهترین نوشیدنی برای خوردن قرص و دارو
آب تنها مایعی به شمار میآید که هیچ گونه تداخل دارویی ندارد. هرگونه مایع دیگری مانند شیر دارای ترکیباتی خاص مانند اسیدهای خوراکی و … است که میتواند باعث کاهش اثرات دارو ایجاد مشکلات گوارشی در فرد شود؛ بنابراین توصیه میکنیم تمامی قرص و داروها را تنها با همراه آب میل کنید. ذکر این نکته ضروری است که بهتر است آب خنک به همراه قرص و دارو مصرف شود. چراکه گرم بودن آب ممکن است باعث اختلال در عملکرد دارو شود.
میان خوردن دارو و شیر چه فاصله زمانی باید رعایت شود؟
همانگونه که اشاره شد شیر ممکن است باعث تداخل دارویی و کاهش اثرات مفید دارو و قرص شود؛ بنابراین بهتر است حدود ۲ الی ۳ ساعت بین خوردن شیر و دارو فاصله وجود داشته باشد. این فاصله باعث میشود که اثرات درمانی قرص و دارو به خوبی جذب بدن شود و باقی مانده ای از آنها در دستگاه گوارشی بدن وجود نداشته باشد.
بیشتر بخوانید: قرص کلداستاپ؛ نحوه مصرف، عوارض و تداخل دارویی
نتیجه گیری
همانطور که اشاره شد، خوردن دارو با شیر به هیچ وجه انتخاب صحیحی نیست و دارو بدون شک باید با آب مصرف شود تا تداخل دارویی و مشکلات دیگر به وجود نیاید. دیدگاه و تجربه شما از این تداخلات دارویی چیست؟ بخش “ارسال نظرات” ستاره را فراموش نکنید و سوالات و دیدگاههایتان را از این طریق با ما و دیگر مخاطبان ستاره درمیان بگذارید. همچنین پیشنهاد میکنیم مطلب “عوارض خوردن قرص با آبمیوه” را نیز از سری مقالات ستاره مطالعه کنید.