بازی هفت سنگ از جمله بازیهای هیجان انگیز و جذاب گروهی است که میتوان در ایام تعطیلات انجام داد. با روش و قوانین بازی هفت سنگ همراه ما باشید.
قوانین هفت سنگ
روش بازی: طبق قوانین بازی هفت سنگ بازیکنان باید به دو گروه با تعداد افراد برابر تقسیم شوند و هر گروه یک فرد را به عنوان سرگروه خود انتخاب کنند. توپ هفت سنگ توپ کوچکی است – معمولا شماره یک، هم اندازه با توپ تنیس. تعداد بازیکنان کلی هفت سنگ میتواند بین ۴ تا ۱۶ نفر باشد، بنابراین تقسیم شدن به تیمهای ۲ تا ۸ نفره بهترین گزینه است.
ابتدا با توافق طرفین یا قرعه کشی، یکی از تیمها در فاصله معین از هفت سنگ قرار میگیرد تا توپ را به سمت سنگهای چیده شده بر روی هم پرتاب کند. هدف این تیم این است که تعداد سنگهایی که پس از برخورد توپ میریزد، کم باشد تا بر روی روی هم گذاشتن آنها نیز راحت تر انجام شده و رسیدن به پیروزی راحت تر شود. بنابراین یک تیم در محل پرتاب و تیم دیگر در پشت سنگها میایستد. در این موقعیت دو حالت پیش میآید و قوانین بازی هفت سنگ به این شکل است:
- ۱.اگر توپ تیم پرتاب کننده به سنگ برخورد نکند، جای تیمها عوض میشود تا گروه مقابل شانس خود را امتحان کند.
- طبق قوانین بازی هفت سنگ اگر توپ به هفت سنگ برخورد کرد، بازیکنان تیم پرتاب کننده باید فرار کنند، چراکه افراد تیم دیگر با پاسکاری و رد و بدل توپ باید آنها را مورد هدف قرار دهند. تیم پرتاب کننده باید در یک موقعیت مناسب، به محل هفت سنگ برگردد، و سنگهای ریخته شده را دوباره بر روی هم بچیند. از طرف دیگر، تیم محافظ باید از این کار جلوگیری کند و تمام افراد حریف را با پرتاب توپ حذف کند.
طبق قوانین بازی هفت سنگ اگر هر یک از تیمها به هدف خود برسد، ۱ امتیاز میگیرد. بازی هفت سنگ تا رسیدن به امتیاز ۷ ادامه پیدا میکند. هفت سنگ یک بازی فردی نیست، برای موقفیت در این بازی، افراد هر تیم باید یکدیگر را پوشش دهند. همکاری، رهبری، فداکاری و ایثار، ایجاد یک رقابت دوستانه و صمیمی از اهداف اصلی بازی گروهی هفت سنگ است.
فلسفه عدد ۷ در هفت سنگ
پیدایش قوانین بازی هفت سنگ و قدمت این بازی زمان مشخصی ندارد. اما در فرهنگ، ادیان، و مذاهب گذشته ایران عدد ۷ به عنوان یک عدد جادویی یا مقدس مطرح شده است. هفت طبقه از آسمان، پلههای هفتگانه آرامگاه کوروش، هفت قسمت بدن در سجده، هفت سین، هفت اقلیم، هفت دستگاه موسیقی، هفت طبقه جهنم، آفرینش انسان در هفت روز و … .
احتمال میرود وجود یکی از این عوامل ریشه ابداع بازی هفت سنگ باشد. ریختن سنگها و بازسازی آنها میتواند سمبلی برای تحمل سختیهای زندگی و غلبه بر آنها باشد، یا شاید تجربه شکست میتواند طعم پیروزی را شیرین تر کند، یا شاید همکاری برای ساخت جامعه یا همکاری برای دفاع از آن میتواند از ریشههای پیدایش بازی هفت سنگ باشد. در هر صورت، وجود بازی و رعایت قوانین بازی هفت سنگ تاثیر مثبتی در ذهنیت کودکان و نوجوانان دارد، و خصلتهای مختلف اخلاقی مانند فداکاری، دوستی، رهبری را در ذهن فرد پرورش میدهد.
برگزاری مسابقات بومی محلی هفت سنگ در ایران
در چند سال گذشته، با هدف آشنایی نسل جوان و نوجوان با بازیهای بومی محلی و ایجاد رقابت سالم و مفرح بین جوانان، مسابقات رسمی متعددی در نقاط مختلف کشور برگزار شده است. بازیکنان این مسابقات رسمی اغلب بانوان هستند و هدف برگزاری چنین مسابقاتی گرامیداشت عفاف و حجاب، آشنایی اقوام مختلف کشور بایکدیگر و ترویج بازیهای سنتی است. این رقابتهای محلی بیشتر در سالن برگزار میشود و شرکت کنندگان استانهای مختلف با لباس و پوشش محلی خود در آن شرکت میکنند.
بیشتر بخوانید: معرفی ۶ بازی دسته جمعی جذاب و مهیج برای دورهمی ها