روش کاشت نخود فرنگی در گلدان

برای کاشت نخود فرنگی در گلدان لازم است بذر نخود فرنگی را قبل از کاشت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در آب بخیسانید. نیاز این گیاه به رطوبت، نور خورشید و دما متعادل است و اگر به‌خوبی از آن مراقبت کنید، محصول سالمی مهمان سفره شما خواهد بود.

ستاره | سرویس گیاهان و حیوانات – نخود فرنگی از گیاهانی است که به‌راحتی رشد می‌کند و در محیط خانه و در گلدان نیز می‌توان آن را پرورش داد. در این مطلب ما روش کاشت نخود فرنگی در گلدان را آموزش خواهیم داد. با ستاره همراه شوید.

عکس نخود فرنگی

 

مراحل کاشت نخود فرنگی در گلدان

برای کاشت نخود فرنگی در گلدان، ابتدا بذر نخود را از شب تا صبح در آب خیس کنید و آن‌ها را در  محل گرمی از خانه قرار دهید. این کار باعث می‌شود تا قوه نامیه دانه‌ها فعال‌شده و عمل جوانه‌زنی زودتر انجام شود.

۱. گلدان مناسبی را انتخاب و آن را با ماسه و کوکوپیت پرکنید. یک گلدان مستطیلی بزرگ انتخاب خوبی برای کاشت نخود فرنگی خواهد بود.

۲. در داخل خاک سوراخ‌هایی با عمق سه سانتیمتر ایجاد کنید. بهتر است بین هر حفره فاصله ۴ تا ۵ سانتیمتری در نظر بگیرید.

۳. درون هر حفره دو عدد نخود فرنگی خیس کرده قرار دهید.

۴. به آرامی و با ملایمت روی دانه‌ها را با خاک بپوشانید و آبیاری کنید.

۵. گلدان را در محل مناسبی با دمای تقریبی ۲۰ تا ۲۲ درجه سانتیگراد و نزدیک پنجره آفتابگیر (پنجره‌ جنوبی)  قرار دهید، طوری که ۸ ساعت در روز نور کامل دریافت کند. در غیر این صورت از نور مصنوعی (نور لامپ) به مدت ۸ تا ۱۰ ساعت در روز استفاده کنید .

۶. گیاه خود را تا زمان جوانه زدن دانه‌ها مرتب آبیاری کنید. در دمای عادی محیط هفته‌ای یک‌بار آبیاری کافی است.

۷. اگر دمای محیط حدود ۲۰ تا ۲۲ درجه سانتی گراد باشد و گیاه نور و آب کافی دریافت کند،   دانه‌ها در کمتر از یک هفته جوانه خواهند زد.

۸. موقع برداشت دانه‌های نخود فرنگی، به شکل ظاهری غلاف بستگی دارد. به این صورت که غلاف‌های نخود فرنگی باید با دانه‌های نخود فرنگی پرشده باشند و رنگ آن‌ها از سبز تیره به سبز روشن تبدیل‌شده باشد. توجه داشته باشید، چنانچه بعد از این که نخود فرنگی به حد مشخصی از رشد رسید، آن‌ها را برداشت نکنید دانه‌های نخود فرنگی شما سفت و سخت شده و کیفیت خود را از دست می‌دهد.

 

 کاشت نخودفرنگی

 

گیاه‌شناسی نخود فرنگی

گیاه نخود فرنگی بومی اروپای شرقی و یا آسیای غربی هست. موطن اصلی آن را آسیای مركزی، خاور نزدیك، حبشه و مناطق ساحلی دریای مدیترانه می‌دانند. انواع مختلفی از این گیاه وجود دارد و امروزه کاشت و پرورش آن در همه نقاط جهان صورت می‌گیرد. ارتفاع بوته‌های نخود فرنگی از ۵۰ سانتیمتر تا ۳ متر متغیر هست.
این گیاه یک‌ساله بوده و دارای ساقه‌ای نازک هست که به‌وسیله پیچک به بوته مجاورش می‌پیچد. دانه‌های این گیاه دارای مقدار زیادی نشاسته و پروتئین بوده و به‌خوبی قابل‌هضم است. دانه‌های نخود فرنگی را هم به‌صورت رسیده و هم به صوت نارس در غذاها و سالادها استفاده می‌کنند. خواص نخود فرنگی شامل پیشگیری و کمک به درمان پوکی استخوان، درمان شب کوری، رفع کم خونی، جلوگیری از بارداری و تقویت سیستم ایمنی بدن است.

 

بوته نخودفرنگی  

 

شرایط محیطی کاشت نخود فرنگی

شرایط محیطی موردنیاز برای کاشت نخودفرنگی در منزل شامل موارد زیر می‌گردد:
خاک: نخودفرنگی در بسیاری از خاک‌ها رشد می‌کند ولی در خاک‌های شنی رسی و خاک‌های سبک بهترین نتیجه را دارد. مناسب‌ترین خاک برای کاشت نخود فرنگی در گلدان ترکیب ماسه، ورمی‌کمپوست و خاک‌برگ است.
دما: دمای مناسب برای نخودفرنگی ۲۲ درجه سانتی پایه است. به‌طورکلی رشد نخودفرنگی بهترین نتیجه را در آب‌وهوای نسبتاً خنک می‌دهد.
نور: دانه‌های نخودفرنگی برای رشد به نور کافی نیاز دارند و لازم است گیاه ۸ ساعت در روز نور را دریافت کند. پس گلدان خود را به محل آفتابگیر خانه انتقال دهید.
آبیاری: این گیاه به آبیاری کامل به‌صورت یک‌بار در هفته نیاز دارد. زمانی که گیاه به مرحله گلدهی رسید، به‌صورت منظم آبیاری کنید؛ چراکه آبیاری منظم باعث می‌شود تا گیاه نخودفرنگی رشد بهتری داشته باشد.
کوددهی: استفاده از کودهای پتاس و ازتِ برای رشد بهتر بوته‌های توت‌فرنگی توصیه می‌شود.
آفات و بیماری‌ها: مهم‌ترین آفات گیاه نخودفرنگی پروانه، مگس، سوسک و شته است. برای مبارزه با این آفات متنوع سموم مختلفی وجود دارد که ازجمله آن‌ها امولسیون و یا زیتون ۶۰ درصد است که با استفاده از آن به نسبت یک در هزار نتیجه خوبی حاصل می‌شود. 

در پایان توصیه می‌شود برای داشتن یک محصول سالم و ارگانیک از سم‌پاشی بوته نخود فرنگی خود پرهیز کنید و اجازه دهید تا محصولی سالم مهمان‌خانه‌تان باشد.

 
یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید