راهنمای سفر به استانبول ترکیه

استانبول یکی از شهرهای توریستی جهان با داشتن جاذبه های گردشگری فراوان سالانه پذیرای میلیون‌ها گردشگر است. نام دیگر استانبول، قسطنطنیه است.

ستاره | سرویس گردشگری – استانبول (Istanbul) یا قسطنطنیه بزرگ‌ترین شهر کشور ترکیه و مرکز فرهنگی و اقتصادی آن است. این شهر در کنار تنگه بسفر و دریای مرمره قرار دارد. تنگه بسفر دو قاره آسیا و اروپا را ازیکدیگر جدا می‌کند و استانبول تنها شهر بزرگ جهان است که در دو قاره قرار دارد. بندر طبیعی شاخ طلایی یا خلیج در این شهر واقع است.این کلان شهر به عنوان پایتخت فرهنگ اروپا در سال ۲۰۱۰ انتخاب شده‌ است. همچنین از لحاظ تعداد گردشگران خارجی سومین شهر توریستی جهان به شمار می‌رود. 

 

بهترین زمان برای سفر به استانبول

اواخر بهار و اوایل پاییز بهترین وقت سفر به استانبول است. البته تابستان‌ استانبول هم به خاطر جشنواره‌های هنری و کنسرت‌های بزرگش روی بورس گردشگری‌ست و مسافران زیادی به سمت خودش می‌کشاند؛ با این حساب می‌توانید تعطیلات نوروز استانبول را از نزدیک تجربه کنید، یا اواخر تابستان و قبل از شروع فصل مدرسه‌ها با توجه به آب‌وهوای مناسب استانبول، یک برنامه چند روزه برای سفر بچینید. البته اگر دغدغه‌ی مدرسه و دانشگاه ندارید، اوایل پاییز، هم آب‌وهوای استانبول خوب و مناسب‌تر است و هم شهر نسبت به تعطیلات نوروز و تابستان، برای سفر خلوت‌تر است.

 

کارت گردشگری استانبول

با خرید این کارت گردشگری می‌توانید از خدماتی مانند سرویس رایگان از فرودگاه به محل اقامت، بازدید رایگان از جاذبه‌های معین، بازدید رایگان از موزه‌های معین، تجربه‌ی رایگان تفریحات معین، حمل و نقل رایگان یا تخفیف داده شده در سطح شهر، اینترنت رایگان در سطح شهر و راهنمای شبانه‌روزی به صورت آنلاین استفاده کنید.

 

کارت گردشگری استانبول- عکس کارت گردشگری استانبول

کارت گردشگری استانبول 

 

مراکز خرید استانبول

مراکز خرید بسیار زیادی در استانبول وجود دارد برای مثال مرکز خرید جواهر، مرکز خرید اولیویوم، مرکز خرید فروم، مرکز خرید ایستینیه پارک، مرکز خرید کانیون، بازار بزرگ کاپالی چارشی، خیابان استقلال، بازار ادویه ها و بازار بزرگ استانبول چند تا از بهترین و معروفترین مراکز خرید شهر هستند.

 

استانبول- عکس استانبول

خیابان استقلال یکی از جاذبه های گردشگری استانبول

نکات مهم برای سفر به استانبول

قبل از انتخاب استانبول به عنوان مقصدی برای سفر، باید انگیزه خود را از مسافرت مشخص کنید. در این زمینه نکته‌های زیر به شما برای تصمیم‌گیری کمک می‌کنند:
  1. اگر به سفرهای خانوادگی‌تر، خرید، تجارت یا دیدن اماکن تاریخی علاقه دارید، استانبول گزینه مناسبی برای شما محسوب می‌شود. این شهر تلفیقی از سنت و مدرنتیه است؛ از آثار تاریخی‌ گرفته تا ساختمان‌ها و مراکز خرید مدرن را می‌توانید در استانبول ببینید. اما اگر به دنبال آرامش و استراحت هستید، شاید شهرهای دیگری مانند آنتالیا و کوش‌آداسی انتخاب مناسب‌تری باشند.
  2. بر خلاف شهرهایی مانند آنتالیا و کوش‌آداسی که در هتل‌های آنها همراه با رزرو اتاق، هر سه وعده غذایی به مسافران تعلق می‌گیرد، در هتل‌های استانبول تنها وعده صبحانه رایگان است و دیگر وعده‌ها در صورت‌حساب محاسبه می‌شوند. همچنین هتل‌های این شهر معمولا امکانات رفاهی کمتری نسبت به دو شهر دیگر دارند. البته مسافران استانبول معمولاً قصد گردش در شهر را دارند و برخلاف گردشگرانی که به آنتالیا و کوش‌آداسی سفر می‌کنند، نمی‌خواهند بیشتر وقت خود را در هتل به استراحت بپردازند.
  3. تفاوت دیگری که پایتخت گردشگری ترکیه با دو شهر توریستی مورد اشاره دارد در یافتن ساحل برای شناست. در استانبول به سختی ساحل مناسبی یافت می‌شود و شما معمولا ناچار می‌شوید به جزایر نزدیک مراجعه کنید اما در آنتالیا و کوش‌آداسی ساحل در دسترس است.
  4. مدت زمان مناسب برای اقامت شما در استانبول نیز به انگیزه و هدف شما از سفر بستگی دارد؛ در صورتی که به قصد خرید سفر می‌کنید، چهار روز برای این منظور کافی است اما اگر به بازدید از مراکز تاریخی نیز علاقه‌مند هستید، به دست کم یک هفته زمان نیاز دارید. البته اگر زیاد اهل خرید نباشید با برنامه ریزی یک سفر سه روزه به استانبول می توانید از مهمترین جاذبه های گردشگری آن نیز بازدید کنید.
  5. استانبول دو فرودگاه در بخش‌های اروپایی و آسیایی دارد؛ بهتر است پرواز خود را با توجه فرودگاه مقصد و نزدیکی آن به محل قرار گرفتن هتل انتخاب کنید چرا که برای مثال بین فرودگاه سابیها گوچن (صبیحه گوکچن) در بخش آسیایی با مرکز بخش اروپایی حدود ۷۰ کیلومتر فاصله وجود دارد و در بیشتر مواقع نیز ترافیک مسیر سنگین است.
  6. استانبول، شهری چند قومیتی و چند فرهنگی است؛ بر همین اساس محدودیت‌ها و حساسیت‌های خاص خود را دارد که باید مراقبت آنها باشید. فراموش نکنید که ترکیه کشوری اسلامی است و مردم آن از نظر فرهنگی بسیار به ما نزدیک هستند.
  7. پایتخت گردشگری ترکیه، شهر بسیار شلوغی است که بعضی از روزها جمعیت آن به ۱۵ میلیون نفر نیز می‌رسد. روزانه علاوه بر مردم بومی، تعداد زیادی از افراد نیز با هدف کار، به عنوان توریست یا با قصد پناهندگی در این شهر حضور می‌یابند. همین شلوغی بیش از حد، لزوم رعایت نکته‌های ایمنی را افزایش می‌دهد؛ باید مراقب اموال و پول خود باشید.
  8. مراکز خرید استانبول نسبت به دیگر شهرهای ترکیه از تنوع کالایی و قیمت‌های متعادل‌تری برخوردار هستند. در فروشگاه مربوط به برندها به هیچ عنوان، امکان چانه‌زنی و گرفتن تخفیف وجود ندارد اما در بازار سنتی زیبای این شهر باید تا می‌توانید چانه بزنید. در میان محصولات مختلف موجود در مراکز خرید و بازار سنتی پایتخت گردشگری ترکیه، بهترین انتخاب‌ها در درجه نخست پوشاک و بعد از آن صنایع دستی است.

 

استانبول میدان تقسیم- عکس میدان تقسیم

تصویر هوایی از میدان تقسیم استانبول

جاذبه های گردشگری استانبول

با توجه به قدمت شهر استانبول و موقعیت جغرافیایی‌اش، جاذبه های گردشگری فراوانی را در خود جای داده است. در زیر تنها نگاهی به مهم‌ترین جاذبه های گردشگری استانبول انداخته‌ایم.

 

۱. مسجد سلطان احمد

مسجد آبی یا مسجد سلطان احمد، در اوایل قرن ۱۷ ساخته شده و امروزه نیز برای عبادت فعال باقی مانده است. این به این معنی است که بازدید کنندگان نیاز به زمان بندی وقت بازید خود دارند چرا که مسجد در طول روز پنج بار برای نماز به روی توریست‌ها بسته می‌شود. تمامی بازدید کنندگان باید کفش‌های خود را درآورند و زنان باید موهای خود را بپوشانند. شما با پرداخت مبلغ ناچیزی به بازدید مواردی شامل ۲۰۰۰۰ کاشی و سرامیک در طرح های مختلف گل لاله و ۲۰۰ پنجره شیشه‌ای رنگ آمیزی شده با طرح‌های پیچیده می‌پردازید. این مسجد توسط سلطان احمد ساخته شده است و نام خود را از کاشی‌های آبی در گنبد و سطح بالایی از فضای داخلی گرفته است.

 

مسجد سلطان احمد- عکس مسجد سلطان احمد- مسجد سلطان احمد استانبول

مسجد سلطان احمد یا مسجد آبی

 

۲. ایاصوفیه

ساختمان فعلی ایا صوفیه در دوره‌ی امپراتوری بیزانس در سال ۵۳۲ میلادی بنا به دستور امپراتور ژوستینین اول ساخته شد. این بنا، حکم یک بیانیه‌ی متکبرانه را داشت که ثروت، قدرت و توانایی‌های فنی این امپراتوری را به جهان نشان می‌داد. تا حدی که نواحی اطراف تخت پادشاهی که در این بنا قرار داشت، به عنوان مرکز دنیا شناخته می‌شد. بعد از اینکه سپاه عثمانی، قسطنطنیه را تسخیر کرد، این کلیسا به مسجد تبدیل شد و در نهایت در قرن بیستم میلادی به موزه تبدیل شد و هنوز هم مهم‌ترین جاذبه‌ی نمادین استانبول است.

 

ایاصوفیه- عکس ایاصوفیه- ایاصوفیه استانبول

نمایی از درون ایاصوفیه

 

۳. قصر توپکاپی

این قصر به دستور سلطان محمد فاتح یکی از پادشاهان امپراتوری عثمانی در قرن پانزدهم میلادی ساخته شده است. این مجموعه‌ی وسیع و باشکوه، نمایش خیره‌کننده‌ای از هنر اسلامی است. حیاط باشکوه این بنا با کاشی‌های زیبا و دست‌ساز تزیین شده است. فضای داخلی اتاق‌ها، تالارها و برج‌ها و دیوارهای این مجموعه‌ی دیدنی، هر کدام گوشه‌ای از شکوه و عظمت آن را به تصویر می‌کشند. یکی از دیدنی‌ترین بخش‌های کاخ، حرم‌سرا است، جایی که همسران و فرزندان پادشاه در آن زندگی می‌کردند.

بارگاه دوم کاخ، جایگاه آشپزخانه‌ی سلطنتی و بارگاه سوم جایی است که اتاق خصوصی پادشاه در آن قرار دارد. علاوه بر بنای این کاخ و تزیینات چشم‌گیر آن، آثار و اشیای به‌جامانده از آن دوران که میراث امپراتوری هستند و بخش زیادی از آن را آثار مذهبی تشکیل می‌دهند، بخش دیگری از دیدنی‌های این کاخ باشکوه را تشکیل می‌دهند. برای اینکه این کاخ مجلل را کامل ببینید باید حداقل نصف روز زمان در نظر بگیرید. کاخ توپ‌قاپی بخشی از منطقه‌ی تاریخی استانبول است؛ مجموعه‌ای از آثار تاریخی که در سال ۱۹۸۵ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌اند.

 

قصر توپکاپی- عکس قصر توپکاپی- قصر توپکاپی استانبول

قصر توپکاپی یکی از جاذبه های گردشگری استانبول

 

۴. کلیسای آب انبار

کلیسای آب انبار (Basilica Cistern) از قرن ششم زمانی که به سفارش امپراطور روم ژوستینین اول ساخته شد برای ساکنان استانبول آب فراهم آورده است. بازدیدکنندگان در مورد فن آوری معماری بسیار پیشرفته رومیان باستان درساخت این مکان شگفت‌زده خواهند شد. مخازن زیرزمینی فقط چند قدم از مسجد کبود دور هستند، این کلیسا در قرن سوم ساخته شده که به عنوان قصر غرق شده شناخته می‌شود. مخزن آن می‌تواند ۲.۸ میلیون فوت مکعب از آب را در خود نگه دارد. این مخزن یکی از لوکیشن‌های فیلم برداری فیلم از روسیه با عشق، فیلم هیجان انگیز جیمز باند در سال ۱۹۶۳ است.

 

کلیسای آب انبار- عکس کلیسای آب انبار- کلیسای آب انبار استانبول

نمایی از درون کلیسای آب انبار

 

۵. برج گالاتا

برج گالاتا (Galata Tower) دارای ۶۷ متر ارتفاع است که بر افق استانبول حمکرانی می‌کند. این برج سنگی قرون وسطایی به عنوان برج مسیح شناخته شده است. زمانی که در ۱۳۴۸ ساخته شد بلندترین ساختمان در استانبول بود که هنوز هم در استانبول می‌درخشد. این برج در طول قرن‌ها تغییر یافته است، در یک زمان به عنوان برج رصد نقطه آتش سوزی استفاده می‌شد. امروزه قسمت فوقانی آن شامل یک کافه، رستوران و باشگاه شبانه است، که توسط آسانسور در ساختمان ۹ طبقه می‌توان به آن‌جا رسید که در آن می توان مناظر خیره کننده‌ای را پیدا کرد.

 

برج گالاتا- عکس برج گالاتا- برج گالاتا استانبول

برج گالاتا یکی از جاذبه های گردشگری استانبول

 

۶. حمام خرم سلطان

حمامی که در ۱۵۵۶ توسط معمار سینان و به دستور سلطان سلیمان ساخته و به نام همسر محبوبش خرم‌سلطان نامگذاری شد. این حمام که روبروی موزه‌ ایاصوفیه قرار دارد، لوکس‌ترین گرمابه‌ سنتی در شهر و از پرطرفدارترین دیدنی‌های استانبول است؛ با حمام‌های جداگانه برای خانم‌ها و آقایان، دالان‌های شاهانه و اطاق‌های چوبی. از معماری بی‌نظیر این حمام ۵۰۰‌ ساله‌ گران‌قیمت تاریخ لذت ببرید.

 

حمام خرم سلطان- عکس حمام خرم سلطان- حمام خرم سلطان استانبول

نمایی از درون حمام خرم سلطان

 

۷. قصر دلمه باغچه

قصری که از ۱۸۵۶ تا زمان تاسیس جمهوری ترکیه مرکز اداری عثمانی بوده و بعد از آن هم محل تصویب قرارداد‌های خارجی آتاتورک که حالا تبدیل به یکی از دیدنی‌های استانبول شده است. دلما باغچه، که به ترکی یعنی باغ پربار، در میان باغی به سبک فرانسوی بنا شده و به خاطر ترئینات سبک روکوکو، شمعدان‌های چک و باکارا، راه‌پله‌ی کریستال و چلچراغ چهار‌هزار کیلوگرمیِ هدیه‌ی ملکه ویکتوریا معروف است. ساعت این اتاق از زمان مرگ آتاتورک تا به حال، ثابت مانده؛ ساعت نه و ده دقیقه‌ی دهم نوامبر ۱۹۳۸. 

 

قصر دلمه باغچه- عکس قصر دلمه باغچه- قصر دلمه باغچه استانبول

قصر دلمه باغچه یکی از جاذبه های گردشگری استانبول

 

پیشنهاد ستاره

همیشه برای سفر به شهرهای توریستی و شلوغ جهان به دلیل جمعیت زیاد، تنها وسایل لازم را همراه خود داشته باشید و مراقب وسایل خود باشید. امیدواریم سفر خوبی را تجربه کنید.
یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید