خواص نارنگی و پوست نارنگی بسیار زیاد بوده و در درمان بسیاری از بیماریها کاربرد دارد. این میوه طرفداران زیادی دارد و به اشکال مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد؛ از کاربرد نارنگی برای سرماخوردگی گرفته تا تهیه مربای نارنگی و خورش نارنگی.
اما سوال بسیاری از افراد این است که آیا نارنگی قند دارد؟ یا اینکه آیا مصرف نارنگی برای درمان دیابت مفید است؟ از اینرو در این مطلب از سایت ستاره، به بررسی تأثیر نارنگی بر دیابت خواهیم پرداخت؛ با ما همراه باشید.
آیا نارنگی قند دارد؟
مطایق گزارش ارائه شده در سایت رسمی دیابت انگلستان (مرجع: diabetes.co.uk)، محققان دانشگاه اونتاریوی غربی کانادا، ماده مفیدی را در نارنگی کشف کردهاند که نوبیلتین نام دارد؛ این ماده از آترواسکلروز (بیماری قلبی در ارتباط با رگهای خونی)، بیماری دیابت نوع دو و چاقی جلوگیری میکند. برای بررسی این مسئله، دانشمندان تحقیقات خود را روی دو گروه موش شروع کردند:
- گروه اول موشهایی بودند که میزان زیادی از کربوهیدراتهای ساده و چربی میخوردند، اما ماده نوبلتین از غذای این گروه حذف شد.
- گروه دوم همان روش تغذیه را داشتند، اما نوبلتین به تغذیه آنها اضافه شد.
پژوهشها نشان داد که در موشهای گروه اول نشانههای سندرم متابولیک شامل افزایش مقدار تریگلیسرید و چربی خون، قند خون، انسولین و بیماری کبد چرب مشاهده شد که عامل بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت بودند. اما در موشهای گروه دوم که نوبیلتین مصرف کردند، مقدار قند خون، انسولین، کلسترول و تریگلیسرید طبیعی بود و تنها اضافه وزن کمی مشاهده شد.
چگونگی درمان دیابت با نارنگی
نوبیلتین موجود در نارنگی از تجمع چربی در کبد و به تبع آن، تولید بیش از حد انسولین به دلیل بالا رفتن میزان قند خون، جلوگیری میکند. از طرفی دیگر، نوبیلتین از تجمع پلاک در شریانها نیز جلوگیری میکند؛ این پلاکها در عمل باعث بروز بیماری قلبی و سکته مغزی میشوند. همچنین، ژنهایی که باعث طبیعی شدن فرآیندهای متابولیکی در بدن میشوند، با مصرف این ماده تحریک میشوند.
شایان ذکر است که نوبیلتین یک آنتیاکسیدان بسیار قوی و از خانواده آنتیاکسیدانهایی به نام فلاونوئیدها محسوب میشود. جالب است بدانید که آنتیاکسیدانها رادیکال های آزادی را که میتوانند باعث بروز بیماریهایی نظیر سرطان شوند را از بین میبرند. به علاوه، این رادیکالهای آزاد، سیستم ایمنی بدن و وضعیت کلی بدن را ضعیف میکنند که تمام این موارد عواملی هستند که سبب ابتلا به بیماری دیابت میشوند. بنابراین مصرف نارنگی با قوی کردن سیستم ایمنی بدن نیز میتواند باعث جلوگیری از دیابت شود.
بهترین روش مصرف نارنگی برای درمان دیابت
نوبیلتین در بافت نارنگی و نیز در پوست آن به میزان زیادی وجود دارد. از اینرو، مصرف آب میوه نارنگی برای افراد مبتلا به دیابت کافی نیست، بلکه این افراد برای دریافت همه خواص موجود در نارنگی باید آن را به صورت کامل مصرف کنند. بنابراین افزودن پوست رنده شده نارنگی به انواع سالاد، یکی از روشهای بهره بردن از خواص بینظیر این میوه برای درمان دیابت است. علاوه بر این، شما میتوانند پوست نارنگی و یا پرتقال را برای مدتی در آب گرم قرار دهید و سپس آب را بنوشید. با این روش یک نوشیدنی فوقالعاده مقوی و سالم برای درمان و جلوگیری از بروز دیابت خواهید داشت.
میوه های مفید در درمان دیابت
جالب است بدانید پرتقال نیز حاوی مقادیر زیادی از نوبیلتین است؛ اما میزان نوبلتین موجود در نارنگی بیشتر از پرتقال است. به هرحال هر دو میوه دارای مقدار زیادی از این ماده هستند. البته بر خلاف تصور عموم، باید اشاره داشت که میوههایی نظیر لیمو و گریپ فروت دارای نوبلتین نیستند. با این وجود، در صورتی که برای رژیم غذایی خود به دنبال تنوع باشید، لیمو نیز دارای ماده دیگری است که به روشهای گوناگونی میتواند به بهبود علائم بیماری دیابت کمک کند. این میوه میتواند شاخص گلیسمیک هر غذایی که به آن لیمو افزوده شود را کاهش داده و مقاومت سلولها به انسولین را نیز به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
سخن پایانی
در این مطلب به خواص نارنگی برای درمان و یا جلوگیری از دیابت اشاره شد. به نظر شما چه میوههای دیگری برای دیابت مفید هستند؟ لطفا تجربیات و نظرات خود را با ما و سایر کاربران ستاره به اشتراک بگذارید. همچنین پیشنهاد میکنیم با راههای درمان دیابت نیز در ستاره آشنا شوید.