نکات مهم درباره پرورش و نگهداری گياه دراسنا در آپارتمان

از شرایط پرورش و نگهداری گياه دراسنا در منزل؛ مخلوط خاک لومی و کود پوسیده دامی، آبیاری منظم با آب فاقد املاح، دمای ۱۵ تا ۲۵ درجه و قرار گرفتن در نور غیر مستقیم خورشید است. تکثیر دراسنا با قلمه زدن ساقه‌ها در ماسه و آب قابل انجام است.

پرورش و نگهداری گياه دراسنا

ستاره | سرویس گیاهان و حیوانات – برگ‌های زیبا و همیشه سبز دراسنا، مقاومت به نور کم و نگهداری آسان این گیاه باعث شده است پرورش و نگهداری گياه دراسنا در منزل و محل کار مانند بانک‌ها، مطب پزشکان و اداره‌ها به عنوان یکی از ایده‌ال‌ترین گیاهان آپارتمانی به طرفداران گل و گیاه پیشنهاد شود. ضمن اینکه دراسنا از جمله گیاهان تصفیه کننده هوا نیز بوده و به حذف فرمالدئید از محیط کمک می‌کند. چنانچه شما از شرایط پرورش و نگهداری گياه دراسنا به درستی مطلع باشید، این گل برای چندین سال، زینت‌بخش خانه شما بوده و به راحتی می‌توانید آن را تکثیر کنید. در این مقاله شرایط نگهداری، نحوه تکثیر و محیط مناسب برای قرار دادن این گیاه را توضیح می‌دهیم.

انواع گیاه دراسنا

 

معرفی گیاه دراسنا

دراسنا (dracaena) گیاهی همیشه سبز، بومی جنگل‌های گرم و مرطوب جنوب شرقی آفریقا و از خانواده Asparagaceae است و انواع گوناگونی دارد. اغلب گونه‌های این گیاه نخل‌مانند بوده و ریشه‌هایی دارند که در تمام طول، قطر یکسانی داشته و به رنگ زرد نارنجی است. دراسنا به دلیل زیبایی برگ‌ها و مقاومت به نور کم و تحمل تنش‌های محیطی یک گل آپارتمانی محبوب است و می‌توان آن را به عنوان درختچه‌ای همیشه سبز در نظر گرفت که برگ‌های نیزه‌ای و بلند آن همیشه در فضای خانه رنگ و رخسار خود را حفظ می‌کنند.

 

عکس گیاه دراسنا

 

شرایط نگهداری گیاه دراسنا

خاک

خاک حاصلخیز و غنی از مواد آلی مانند مخلوطی از یک قسمت خاک لومی سبک و یک قسمت کود پوسیده دامی مناسب‌ترین خاک برای کاشت و پرورش این گیاه است. توجه داشته باشید خاکی که برای کاشت و پرورش دراسنا استفاده می‌کنید، باید سبک بوده و از زهکش کافی نیز برخوردار باشد. خاک مخصوص برای نگهداری بنفشه آفریقایی نیز می‌تواند انتخاب خوبی برای پرورش این گیاه در گلدان باشد.

آبیاری

گیاه دراسنا به کیفیت آب حساس است و آبیاری آن با آب لوله‌کشی به دلیل میزان بالای املاح موجود در آن توصیه نمی‌شود. برای آبیاری این گیاه بهتر است از آب جوشیده سرد که هم دما با دمای اتاق شده است استفاده کنید و قبل از آبیاری چند قطره آب لیمو در آن بچکانید تا به از بین رفتن شوره سطح خاک نیز کمک کرده باشید. زمانی گیاه را آبیاری کنید که در فاصله بین دو آبیاری حتما خاک سطحی گلدان خشک شده باشد. باقی ماندن آب در زیر گلدانی و آبیاری بیش از اندازه باعث یکی از شایع‌ترین مشکلات نگهداری این گیاه یعنی زرد شدن برگ‌ها می‌شود.

دما

درجه حرارت معمول آپارتمان تا دمای ۲۵ درجه سانتیگراد برای این گیاه مشکلی ایجاد نخواهد کرد ولی دما‌های بالاتر، باعث آسیب به گیاه شده و برای جبران آن باید رطوبت مورد نیاز گیاه تامین شود. محدوده دمایی قابل تحمل برای گل دراسنا دمای ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتیگراد است.

نور

گیاه دراسنا به نور کم مقاوم است و باید از تابش مستقیم نور خورشید دور نگه داشته شود. بهترین مکان برای نگهداری این گیاه در منزل و محل کار، قرار دادن گلدان پشت پنجره با فاصله و یا پشت پرده است تا از تابش مستقیم نور خورشید در امان باشد. به طور کلی انواع گل دراسنا برای رشد به مکان‌هایی با سایه مناسب و ملایم نیاز دارند.

غبارپاشی

گیاه دراسنا به رطوبت معمول آپارتمان مقاوم است ولی برای کمک به رشد بهتر گیاه پیشنهاد می‌کنیم در فصل بهار و تابستان که هوا گرمتر است به روش غبارپاشی یا روش جزیره‌ای رطوبت مورد نیاز گیاه را تامین کنید.

تعویض گلدان

تنها زمانی برای تعویض گلدان دراسنا اقدام کنید که ریشه‌های گیاه از سوراخ‌های ته گلدان خارج شده باشد و هر بار تنها یک سایز اندازه گلدان را بزرگ‌تر کنید. جالب است بدانید گیاه دراسنا در گلدان کوچک با ریشه‌هایی در هم تنیده بهتر رشد می‌کند!

هرس

یکی از نکات نگهداری و پرورش گیاه دراسنا توجه به نحوه هرس گیاه است. اگر گیاه شما به صورت چند شاخه‌ای رشد کرده است برای هرس آن اقدام کرده و از شاخه‌های جدا شده برای تکثیر یک گیاه جدید استفاده کنید.

کوددهی

استفاده از کود مایع و اسید هیومیک ماهی یک مرتبه به رشد بهتر گیاه دراسنا کمک خواهد کرد، همچنین استفاده از کود مخصوص گیاهان زینتی نیز هر دو هفته یکبار از فروردین تا شهریور برای رشد گیاه مفید خواهد بود.

 

 پرورش و نگهداری گياه دراسنا

 

آفات و بیماری‌ها

کنه ریز قرمز مهمترین آفت این گیاه است که باعث می‌شود برگ گیاه زرد و در سطح زیرین آن تار عنکبوت دیده شود. برای مبارزه با آن باید هر دو هفته یکبار با سم کنه کش طبق دستور گیاه را سمپاشی کنید. همچنین زخم‌های سفید پنبه‌ای شکل روی برگ‌ها و ساقه‌های گیاه از دیگر آفات رایج دراسنا است که با سمپاشی هر دو هفته یکبار می‌توان آن را کنترل کرد.

 

نحوه تکثیر گیاه دراسنا

گیاه دراسنا از طریق کاشت بذر، قلمه ساقه، خوابانیدن ساقه و پاجوش قابل تکثیر است. با این وجود راحت‌ترین روش تکثیر آن، قلمه زدن ساقه است. بهترین زمان تکثیر اواسط تا اواخر فصل بهار و یا اواخر تابستان تا اوایل فصل پاییز است. مراحل تکثیر گیاه به شرح زیر است:
  • گیاه سالم، قوی و بدون آفت را انتخاب کنید و به وسیله یک چاقوی تیز که قبلا ضدعفونی کرده‌اید، قلمه ساقه را به طول ۱۰ تا ۲۰ سانتیمتر جدا کنید.
  • برگ‌های روی ساقه را جدا کنید و قلمه را روی گلدانی حاوی کمپوست مخصوص قلمه یا شن و ماسه قرار دهید. حتی قرار دادن قلمه‌ها در آب نیز باعث ریشه‌دار شدن آن‌ها می‌شود.
  • هر قلمه باید دارای یک جوانه خفته باشد.
    نکته:
    توجه داشته باشید که قطعات ساقه را وارونه روی خاک قرار ندهید؛ اگر سمت پایین ساقه در خاک قرار نگیرد، ریشه‌ای تولید نمی‌کند.
  • گیاه را به طور کامل آبیاری کنید. بهتر است برای ایجاد شرایط گلخانه‌ای و محیط لازم برای ریشه‌دار شدن گیاه، روی گلدان را با نایلون شفاف بپوشانید و چند سوراخ به منظور ایجاد تهویه در آن ایجاد کنید تا گرما و رطوبت مورد نیاز گیاه به خوبی تامین شود.
  • گلدان را در محلی با دمای ۲۲ تا ۲۴ درجه سانتیگراد و در معرض نور غیر مستقیم خورشید قرار دهید. دو ماه طول می‌کشد تا گیاه دراسنا ریشه‌دار شده و آماده انتقال به گلدان اصلی باشد.

 

تکثیر دراسنا

سخن پایانی

پرورش و نگهداری گياه دراسنا بسیار راحت است و با آبیاری منظم، تنظیم درجه حرارت و کوددهی به موقع می‌توانید صاحب این گل زیبا در خانه و محل کار خود باشید. مهمترین نکته برای پرورش و نگهداری گیاه دراسنا توجه به نوع آبیاری گیاه است؛ وجود لکه‌های قهوه‌ای رنگ روی برگ‌ها نشان‌دهنده شرایط کم آبی است، اما وجود لکه‌ها و برگ‌های سیاه شده نشانه آبیاری بیش از اندازه است و این عامل یکی از بیشترین مشکلات پرورش دهندگان این گل است.

سوالات و تجربیات خود در زمینه پرورش و نگهداری گياه دراسنا را می‌توانید از طریق بخش ارسال نظرات و پرسش‌ها با ما در میان بگذارید. اگر به گیاهان نخل مانند علاقه‌مندید پیشنهاد می‌کنیم معرفی و روش نگهداری دو نخل تزیینی فونیکس و اریکا را نیز در ستاره بخوانید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید