اینترنت طبقاتی چیست؟
زمانی که تنها گروه خاصی از مشاغل یا افراد مانند پزشکان، اساتید دانشگاهها، خبرنگاران و مسئولین به اینترنت آزاد و بدون فیلتر دسترسی داشته باشند میگویند اینترنت طبقاتی شده است. این در حالیست که باقی عموم جامعه به اینترنت محدود یا ملی دسترسی خواهند داشت.
هدف از این کار حفظ امنیت اطلاعاتی و جلوگیری از انتشار برخی محتواهای خاص ذکر شده است. در نتیجه سطوح مختلفی از دسترسی تعریف خواهد شد؛ به طور مثال دسترسی کامل، دسترسی نیمه کامل و دسترسی داخلی و افراد یا نهادها برای دسترسی کامل باید مجوزهای لازم را داشته باشند.
صحبتهای سخنگوی دولت درباره ارائه اینترنت آزاد به خبرنگاران
به گزارش شهرآرانیوز، در میان اخبار اینترنت طبقاتی، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در نشست خبری اخیرش به کارزار اینترنت طبقاتی اشاره کرد و گفت: «دولت با آزادی اینترنت موافق است، اما در عین حال، نمیتوان برخی امور را معطل حلوفصل مسائل کلان کرد. اگر مثلا خبرنگاری نیاز به اینترنت آزادتر دارد، باید این امکان برای او فراهم شود. هرچند تأکید میکنم حق مردم دسترسی به اینترنت آزاد است و نگاه دولت هم همین است.»
همچنین او در ادامه به اعمال اینترنت ملی در جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل اشاره کرد و گفت: «طبیعتاً نیاز بود که برای حفظ امنیت مردم به اینترنت ملی مهاجرت کنیم و البته شاهد این بودید که ما بعد از آن برگشتیم.»
تاثیر طرح صیانت بر طبقاتی شدن اینترنت
طی سالهای اخیر اخبار زیادی در رابطه با طرح صیانت منتشر شده است که به حفاظت از حقوق کاربران در فضای مجازی اشاره دارد و در صورت تصویب میتواند زمینهساز طبقاتی شدن اینترنت باشد. همچنین دولتهای مختلف سعی کردهاند اینترنت طبقاتی را با عنوانهایی از جمله «سطوح دسترسی بر اساس نیاز» و «اینترنت برای مشاغل خاص» معرفی کنند.
تصویب اینترنت طبقاتی صحت ندارد
فاطمه مهاجرانی با هدف پاسخ به شایعات و شفاف سازی درمورد این مسئله، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: