طبق بیوگرافی فرشته حسینی، او اصالتا افغانستانی است اما در ایران به دنیا آمده. طی هفتههای گذشته در پی خروج اتباع افغان از ایران، اخبار مربوط به دستگیری پدر فرشته حسینی شدت گرفت و ویدئویی از نوید محمدزاده در اعتراض به بازداشت پدرزنش منتشر شد. اما حالا حضور جنجالی فرشته حسینی با کلاه پکول و پوشش جدید افغانی در جشنواره بینالمللی باعث جلب توجه کاربران شده است.
ماجرای کلاه پکول فرشته حسینی چه بود؟
طی روزهای گذشته یکی از جدیدترین فیلمهای فرشته حسینی در جشنواره بینالمللی KVIFF اکران شد و او به عنوان بازیگر نقش اصلی حضور داشت. این فیلم داستان زنی افغانی را روایت میکند که برای نجات پسرش باید با طالبان بجنگد و در عین حال هویت زنانهاش را مخفی نگه دارد. نکته جالب نوع پوشش او در این جشنواره بود. فرشته حسینی یک کت و شلوار مشکی – آبی را با یک کلاه پکول افغانی مشکی پوشید که نمادی از مبارزه با طالبان است. در ادامه تصویر فرشته حسینی در کلاه پکول افغانی را میبینید.
کلاه پکول چیست؟
پکول یک کلاه سنتی منسوب به افغانستان است. برای ساخت کلاه پکول از پشم گوسفند استفاده میشود و در دسته کلاههای مخصوص فصل سرد قرار میگیرد. کلاه پکول افغانی معمولا در مناطق شمالی و سردسیر مثل نورستان، بغلان، کاپیسا، کابل، بدخشان، کنر، پروان، ننگرهار، لغمان و پنجشیر مورد استفاده قرار میگیرد و به همین دلیل به آن، کلاه پکول پنجشیری نیز میگویند.
انواع کلاه پکول
کلاه افغانی پکول انواع مختلفی دارد؛ پکول کنری، پکول چترالی و پکول برک. کلاه پکول چترالی در پاکستان مورد استفاده قرار میگیرد و در تهیه آن به جای پشم گوسفند از پارچه استفاده میکنند و همین مورد باعث تمایز آن از کلاههای پکول افغانی میشود. کلاه پکول برک اما با پوست گوسفند قرهقل تهیه میشود و قیمت بالاتری دارد و به همین دلیل در افغانستان طرفداران زیادی پیدا کرده.
چرا کلاه پکول برای افغانها مهم است؟
مردم افغانستان تنها برای فواید کلاه پکول از آن استفاده نمیکنند، درواقع کلاه پکول یکی از نمادهای ملی در این کشور محسوب میشود. کلاه پکول از زمان احمدشاه مسعود، رهبر جهادی افغانستان، به نماد مبارزات سیاسی تبدیل شد زیرا او اغلب این کلاه را به سر داشت. حالا این کلاه به نمادی از مبارزه با طالبان تبدیل شده است. در ادامه تصویر احمدشاه مسعود در کلاه پکول را مشاهده میکنید.