دکتر ارتوپد هشدار می‌دهد؛ دیگر دیسک کمر و گردن فقط مخصوص بزرگسالان نیست

موج شیوع دیسک کمر و گردن در میان نوجوانان و جوانان ۱۶ تا ۲۲ ساله غوغا می‌کند. حالا بیشتر از هر زمان دیگری، بیمارانی در اوج جوانی، برای درمان بیماری‌ها و اختلالات مربوط به دیسک به دکتر ارتوپد مراجعه می‌کنند.

 پای دلایل مختلفی در بروز این بیماری‌های دیسک کمر و گردن در جوانان کم‌سن و سال به میان است؛ از سبک زندگی که مهم‌ترین آن‌هاست تا فشارها و استرس‌های روانی که در زندگی‌ امروزی، بیشتر از گذشته احساس می‌شود. در ادامه، نگاهی به دلایل افزایش مشکلات مربوط به ستون فقرات در میان جوانان خواهیم داشت.

سبک زندگی نادرست

استفاده مکرر و بیش از حد از دستگاه‌های دیجیتالی مانند رایانه، لپ‌تاپ و تلفن همراه باعث شده حالت بدن افراد در حین کار، تغییرات ناخوشایندی داشته باشد. برای مثال، خم‌شدن گردن رو به پایین، قوزکردن در زمان نشستن و کارکردن با این دستگاه‌ها فشار زیادی به دیسک‌های گردن و کمر وارد می‌کند.

اگر می‌خواهید، از سلامت ستون فقرات خود مراقبت کنید، همین حالا که مشغول خواندن این خطوط هستید، حواستان به حالت گردن و کمر باشد و سعی کنید که مانع از اعمال فشار بیهوده روی آن‌ها شوید.

سبک زندگی نادرست از عوامل مشکلات ستون فقرات

کاهش فعالیت‌های بدنی

متاسفانه، این روزها تحرک جوانان و نوجوانان کمتر از گذشته‌هاست. هرچقدر که فعالیت بدنی کمتر باشد، عضلات نگهدارنده ستون فقرات ضعیف‌تر می‌شوند. ضعف ماهیچه‌ها از محافظت از دیسک و ستون فقرات جلوگیری می‌کند. در نتیجه، این بخش‌های بدن در معرض آسیب قرار می‌گیرند.

یکی از دلایل اصلی افزایش مشکلات جسمانی در ناحیه کمر و گردن، همین کم‌تحرکی است و اگر نمی‌خواهید که دچار مشکلات ستون فقرات شوید، باید حتماً برنامه‌ای منظم برای ورزش‌کردن خود تدارک ببینید.

ورزش‌های غیراصولی

افراط در ورزش‌کردن و رعایت‌نکردن اصول صحیح هم باعث آسیب‌رسیدن به ستون فقرات می‌شود. برای مثال، زمانی که حرکات سنگین به‌طور غیراصولی تکرار می‌شوند و فشار زیادی به بدن وارد می‌کنند، مشکلاتی مانند فتق دیسک به همراه می‌آورند.

حرکات غیراصولی و سنگین مانند چرخش ناگهانی هم به ستون فقرات آسیب‌های جدی وارد می‌کنند. یکی از دلایل افزایش دیسک کمر و گردن در رده‌های سنی پایین هم همین ورزش‌های نامناسبی است که برخی جوانان در باشگاه‌ها انجام می‌دهند.

وضعیت بدنی نامناسب

ایستادن و راه‌رفتن نامناسب هم می‌تواند باعث بروز مشکلات جدی در ناحیه ستون فقرات شود. در واقع، با عادت‌های اشتباه و حالات بدنی نادرست در زمان راه‌رفتن یا ایستادن، احتمال آسیب‌رساندن به ستون فقرات و فشار به آن قوت می‌گیرد.

حمل کیف‌ها و کوله‌های سنگین هم یکی از عوامل آسیب‌رسیدن به کمر و گردن نسل جوان است. اگر در سنین پایین، دچار مشکلات درد در ناحیه ستون فقرات هستید، بهتر است که سریع‌تر به دکتر ارتوپد شیفت صبح یا عصر مراجعه کنید.

چاقی و اضافه وزن

وزن اضافه بدن باعث تحمیل فشار به ستون فقرات می‌شود. با وجود تحرک کمتر میان نسل جدید و مصرف غذاهای پر از کربوهیدرات و چاق‌کننده نظیر فست‌فودها، مشکل اضافه وزن بسیار جدی و رایج شده است. چاقی و اضافه وزن جوان‌ها هم از عواملی است که باعث آسیب‌رساندن به ستون فقرات و فشار بر آن می‌شود. در نتیجه، درصد مراجعه جوان‌ترها به دکتر ارتوپد مدام بالا و بالاتر می‌رود.

مصرف سیگار و دخانیات

متاسفانه، مصرف سیگار و دخانیات در میان نسل جوان رایج‌تر از گذشته‌هاست. براساس آماری که در سال ۱۴۰۰ برآورد شده، میزان مصرف دخانیات در گروه سنی ۱۸ تا ۲۴ سال، حدود ۱۱ درصد بوده است.

استفاده از این مواد موجب کاهش خونرسانی به بدن می‌شود. زمانی که خون به‌درستی به دیسک‌ها نمی‌رسد، روند تخریب و آسیب‌دیدن آن‌ها سرعت بیشتری به خود می‌گیرد.

استرس و فشار روانی

شاید تعجب کنید اما فشارهای روحی و استرس‌ هم می‌توانند باعث بروز تنش در ناحیه عضلات گردن و کمر شوند. زندگی مدرن و جدید با تمام فناوری‌هایی که پیشکش جوانان کرده، درصد استرس و فشار روحی وارد بر آن‌ها را هم به‌طور جدی بالاتر برده است.

این مشکلات می‌توانند روی سلامت بدن جوانان و نوجوانان اثرات منفی بگذارند. تنش عضلات گردن و کمر به‌مرور سلامت دیسک‌های ستون فقرات را به خطر می‌اندازند.

 

دیسک کمر و گردن؛ بهای سنگین زندگی‌ مدرن و امروزی برای جوانان

سبک زندگی ناسالم و فشارهای ناشی از زندگی‌های امروزی، باعث شده تا سلامت جسمانی جوانان و نوجوانان این نسل بیشتر از گذشته به مخاطره بیفتد. کم‌تحرکی و مصرف غذاهای ناسالم در کنار عواملی مانند استرس و فشارهای روانی، حتی روی سلامت و عملکرد ستون فقرات آن‌ها هم اثرات منفی داشته است.

برای پرهیز از چنین آسیب‌هایی، نیاز به تصحیح روال زندگی وجود دارد. در صورت بروز هرگونه علامت درد و ناراحتی در ناحیه گردن و کمر هم باید سریعاً به یک دکتر ارتوپد متبحر مراجعه کنید. برای دریافت نوبت بهترین متخصصان، سامانه دکتردکتر در کنار شماست.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید