حقایق مهم گروهک پ ک ک و رهبرانش+ پرچم، تعداد اعضا و دلیل انحلال

خبرگزاری رسمی عراق «واع» صبح روز دوشنبه اعلام کرد، گروهک پ ک ک، موسوم به حزب کارگران کردستان عراق، منحل شده است.

حزب پ ک ک

پ ک ک مخفف چیست؟

سازمان کارگران کردستان، که به اختصار پ.ک.ک. نیز نامیده می‌شود، یک تشکل چپ‌گرا با خط مشی مبارزه مسلحانه است. این گروه از سال ۱۹۸۴ میلادی به‌عنوان یک سازمان چریکی شناخته شد و برای کسب خودمختاری کردستان و احقاق حقوق فرهنگی و سیاسی کردها در ترکیه، به مبارزه مسلحانه علیه دولت مرکزی ترکیه مبادرت ورزید. پرچم پ ک ک، با زمینه قرمز و یک ستاره قرمز در داخل دایره‌ای زرد رنگ تداعی می‌شود.

پ ک ک

رهبر پ ک ک

عبدالله اوجالان که در میان طرفدارانش به نام سَروک آپو (سروک به معنای رهبر و آپو به معنای عمو؛ به انگلیسی: Serok Apo) نیز مشهور بود، رهبر و بنیان‌گذار حزب کارگران کردستان است. عبدالله اوجالان در سال ۱۹۹۹ میلادی، دستگیر و در محاکمه‌ای به اعدام محکوم شد اما پس از آن به‌خاطر درخواست عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا این حکم به حبس ابد کاهش یافت.

در حال حاضر، اوجالان دوران حبس خود را در زندانی واقع در جزیره امرالی در نزدیکی شهر استانبول سپری می‌کند. پس از دستگیری اوجالان و انتقال وی به زندان، رهبری پ.ک.ک. توسط مراد کارایلان و جمعی از فرماندهان کهنه‌کار صورت می‌پذیرفت.

پ ک ک مال کجاست؟

مقر پ ک ک در کردستان ترکیه واقع شده است.

اهداف و مطالبات پ ک ک چه بود؟

پ ک ک کردستان در گذشته به‌دنبال تاسیس یک دولت مستقل کردی در مناطق جنوبی و جنوب شرقی ترکیه بود و بعدها مطالبات این گروه بر محور حقوق فرهنگی و زبانی کردها و ایجاد خودمدیریتی در چارچوب مرزهای کشور ترکیه متمرکز شد. سرانجام پس از سه دهه منازعه و درگیری، از اواخر سال ۲۰۱۲ میلادی، مذاکرات صلح میان دولت ترکیه و عبدالله اوجالان، رهبر پ.ک.ک.، آغاز گردید.

پ ک ک

تعداد اعضای حزب پ ک ک

گفته می‌شود تعداد افراد عضو این گروه ۴٬۰۰۰ تا ۵٬۰۰۰ نفر هستند اما به گزارش خود پ ک ک، این گروهک در حدود ۲۰ هزار نفر مبارز مسلح دارد.

چرا پ ک ک منحل شد؟

این تصمیم پس از انتشار خبر آزادی عبدالله اوجالان در فوریه ۲۰۲۵ گرفته شد. اوجالان طی بیانیه‌ای از پ‌ ک‌ ک خواست سلاح‌های خود را کنار گذاشته و این گروه را منحل کنند. او تنها راه تغییر وضع موجود را دموکراسی و صلح دانست و مسئولیت این تصمیم را برعهده گرفت.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید