اعمال شب و روز ازدواج حضرت علی(ع) و فاطمه (ص)+ نماز مجرب

در بسیاری از منابع شیعه، روز اول ذی الحجه را روز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) می‌دانند. در روایات آمده است که حضرت ابراهیم (ع) نیز در این روز به دنیا امده است.

اعمال ذی الحجه

به روایت ابن شهرآشوب پیامبر اکرم (ص) در زمان ازدواج حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) بر فراز منبر رفت و خطبه‌ای ایراد نمود و فرمود: «خداوند مرا امر فرموده است که فاطمه را به عقد علی درآورم و این امر را به انجام رساندم». در این بخش از ستاره قصد داریم به معرفی اعمال شب ازدواج حضرت علی و فاطمه بپردازیم. همچنین، توصیه می‌شود از اعمال دهه آخر ذی‌الحجه نیز غافل نشوید.

اعمال شب ذی الحجه

تاریخ دقیق ازدواج حضرت فاطمه و علی

در خصوص تاریخ ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س)، اختلاف نظرهایی وجود دارد اما تاریخ تایید شده که در تقویم ایران نیز ثبت شده استف روز یکم ذی‌الحجه سال دوم هجری قمری است که امسال مصادف شده است با ۷ خرداد ماه.

به گفته محمدهادی یوسفی غروی، تاریخ‌پژوه، فاصله زمانی بین عقد و ازدواج حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) تقریباً ۱۰ ماه بوده است. 

اعمال شب ازدواج حضرت علی و فاطمه

بهتر است در این شب، صلوات مخصوص حضرت فاطمه (س) را بخوانید و غسل کنید.

نماز حضرت فاطمه (س) در شب اول ذی‌الحجه

این نماز ۴ رکعتی و دارای ۲ سلام است. در هر رکعت ۱ بار سوره حمد و ۵۰ مرتبه سوره توحید را تلاوت کنید و بعد از سلام تسبیحات فاطمه زهرا (س) را به‌جا آورید.

سپس این دعا را بخوانید:

سُبْحَانَ ذِي الْعِزِّ الشَّامِخِ الْمُنِيفِ، سُبْحَانَ ذِي الْجَلَالِ الْبَاذِخِ الْعَظِيمِ، سُبْحَانَ ذِي الْمُلْكِ الْفَاخِرِ الْقَدِيمِ، سُبْحَانَ مَنْ 1 يَرَى أَثَرَ النَّمْلَةِ فِي الصَّفَا، سُبْحَانَ مَنْ يَرَى وَقْعَ الطَّيْرِ فِي الْهَوَاءِ، سُبْحَانَ مَنْ هُوَ هَكَذَا وَ لَا 2 هَكَذَا غَيْرُهُ

پاک و منزه است صاحب عزتی که بلندمرتبه و والا است؛ پاک و منزه است صاحب جلالی که باشکوه و بزرگ است؛ پاک و منزه است صاحب سلطنتی که فاخر و دیرین است؛ پاک و منزه است کسی که اثر مورچه را در سنگ صاف می‌بیند؛ پاک و منزه است کسی که افتادن پرنده را در هوا می‌بیند؛ پاک و منزه است کسی که این‌چنین است و جز او این‌چنین نیست.

اعمال روز اول ذی حجه

توصیه شده است در ۱۰ روز اول ماه ذی الحجه، آیه «والفجر ولیال عشر» تلاوت شود. همچنین، بهتر است در این روزها اعمال دهه اول ذی‌الحجه را نیز به‌جا آورید.

روزه اول ذی الحجه

امام موسی بن جعفر (ع) درباه روزه روز اول ماه ذی الحجه فرموده‌اند: «هرکس در این روز روزه بگیرد، پاداش عظیمی نصیبش می‌شود».

نماز نیمروز اول ذی‌الحجه

نیم ساعت قبل از ظهر، ۲ رکعت نماز بخوانید و در هر رکعت ۱ بار سوره حمد، ۱۰ بار سوره توحید، ۱۰ بار آیت الکرسی و ۱۰ بار سوره قدر را تلاوت کنید.

نماز بین نماز مغرب و عشا روز اول ذی‌الحجه

بین نماز مغرب و عشا ۲ رکعت نماز و در هر رکعت ۱ سوره حمد و ۱ سوره توحید بخوانید و سپس آیه زیر را تلاوت کنید:

وَ وَاعَدْنَا مُوسَى ثَلاَثِینَ لَیْلَةً وَ أَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِیقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِینَ لَیْلَةً وَ قَالَ مُوسَى لِأَخِیهِ هَارُونَ اخْلُفْنِی فِی قَوْمِی وَ أَصْلِحْ وَ لاَ تَتَّبِعْ سَبِیلَ الْمُفْسِدِینَ‏

و با موسی سی شب وعده گذاشتیم؛ سپس آن را با ده شب دیگر کامل کردیم؛ پس میعاد پروردگارش چهل شب تمام شد. و موسی به برادرش هارون گفت: «جانشین من در میان قوم من باش و [آنها را] اصلاح کن و راه فسادگران را پیروی مکن.»

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید