آموزش ثبت نام در سامانه خودنویس و استعلام کد رهگیری اجاره نامه مسکن رایگان

سامانه خودنویس برای مالکان، مستاجران، خریداران و فروشندگان و هم‌چنین مشاوران املاک امکان تنظیم اسناد حقوقی خرید، فروش و اجاره ملک را فراهم کرده است. اگر می‌خواهید نحوه ثبت نام در سامانه خودنویس را بدانید، این بخش از ستاره را از دست ندهید.

پلتفرم خودنویس برای تنظیم قرارداد ملکی

سامانه خودنویس به آدرس اینترنتی khodnevis.mrud.ir امکان نوشتن قراردادها بدون خطای حقوقی را ایجاد کرده است و به کاربران این امکان را می‌دهد که به‌راحتی به قراردادهای استاندارد دسترسی داشته باشند و بدون صرف هزینه زیاد، قراردادهایی قانونی تهیه و تنظیم نمایند. سامانه ثبت اجاره نامه مسکن رایگان خودنویس الگوهایی آماده دارد و طبق اطلاعاتی مشخص که از سمت متقاضی دریافت می‌کند، سند نهایی را تنظیم می‌نماید. برای اطلاع از چگونگی ورود به سامانه خودنویس املاک و استفاده از خدمات آن، ادامه مطلب را مطالعه کنید.

صفر تا صد نحوه استفاده از سامانه خودنویس

برای استفاده از سامانه خودنویس جهت تنظیم قرارداد ملکی، قدم به قدم مطابق آن‌چه در ادامه می‌گوییم، کار را دنبال کنید.

  1. ابتدا وارد سامانه خودنویس به نشانی khodnevis.mrud.ir شوید.
  2. قسمت بالای صفحه سمت چپ، دکمه ورود قرار دارد که باید روی آن کلیک نمایید تا جهت احراز هویت به داخل سامانه هدایت شوید.

سامانه خودنویس

۳. پس از ورود، از بین گزینه‌های خدماتی، گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنید و بسته به نیازتان، ایجاد قرارداد یا تکمیل و امضای قرارداد را بزنید.

۴. در صورت انتخاب گزینه ایجاد قرارداد، از بین گزینه‌های فروش رسمی، فروش غیررسمی و یا اجازه یکی را انتخاب کنید.

۵. پس از انتخاب گزینه مورد نظر، شخصیت خود را از بین گزینه‌های حقیقی، حقوقی و مشاور املاک انتخاب کنید.

نکته:

شخصیت‌های حقیقی و حقوقی امکان تنظیم قرارداد فروش غیررسمی را ندارند و فقط مشاوران املاک قادر به تنظیم این نوع قرارداد خواهند بود.

  1. پس از انتخاب این مراحل و ورود، به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند جهت احراز هویت هدایت خواهید شد. پس از وارد کردن شماره موبایل خود، کد تایید پنج رقمی برای‌تان ارسال می‌شود تا با وارد کردن آن به سامانه خودنویس منتقل شوید.
  2. در این مرحله روی گزینه مدیریت قرارداد کلیک کنید تا وارد صفحه پیشخوان شوید.
  3. پس از ورود به پیشخوان، روی ایجاد قرارداد کلیک کنید.
  4. در این قسمت نوع معامله، قرارداد، نقش وسند را مشخص کنید و سپس تایید را بزنید.
  5. در صفحه پیش روی خود، سمت راست، شماره همراه و کد ملی موجر و سمت چپ موبایل و کد ملی مستاجر را وارد کنید تا کد تایید برای هریک ارسال شود و با وارد کردن کد، وارد صفحه ایجاد قرارداد شوید.
  6. مرحله اول ایجاد قرارداد، نمایش اطلاعات مشاور املاک، شامل اطلاعات شخص مشاور و آدرس بنگاه املاک خواهد بود.
  7. سپس لازم است اطلاعات موجر را بررسی نموده و اگر ناقص است آن را تکمیل نمایید. این مرحله سه قسمت اصلی دارد؛ در بخش اول لازم است میزان مالکیت موجر یا موجرین ملک را وارد کنید. در صورتی‌که ملک تنها یک موجر دارد، مقدار ۶ دانگ را وارد کرده و اگر ملک بیش از یک مالک دارد، دکمه «افزودن موجر» را بزنید تا بتوانید اطلاعات و میزان سهم سایر موجرین را وارد کنید. در بخش دوم هم اطلاعات شخصی موجر را بررسی کرده و در بخش سوم، اطلاعات محل سکونت موجر به شما نمایش داده می‌شود.
  8. در ادامه می‌بایست اطلاعات مربوط به مستاجر را ببینید و بررسی کنید.
  9. در این مرحله در بخش اول، ملک مورد معامله را با وارد کردن کد پستی ملک از بین املاک موجر انتخاب کنید یا با گرفتن کد تایید از موجر، املاک ثبت‌شده او را در سامانه املاک و اسکان به نشانی اینترنتی amlak.mrud.ir ببینید و ملک مورد نظر را از بین‌شان انتخاب کنید.

سپس با دیدن و بررسی اطلاعات سندی ملک به بخش بعدی رفته و اطلاعاتی از قبیل متراژ مورد معامله، مشاعات ملک، طبقه و واحد، تعداد اتاق‌خواب‌ها و جهت جغرافیایی ملک را وارد و تکمیل کنید. بعد از آن آدرس دقیق ملک به شما نمایش داده می‌شود و باید آن را بررسی کنید تا اشکالی نداشته باشد.

پس از بررسی آدرس حتما باید امکانات اصلی ملک را تعیین کنید که شامل وضعیت آب، برق، گاز، پارکینگ، آسانسور، آشپزخانه و سرویس بهداشتی است و در قسمت بعد در صورت داشتن امکاناتی دیگر، آن‌ها را هم اضافه کنید.

نکته:

اگر اطلاعات سندی ملک که به شما نشان داده می‌شود، اشکالی داشته باشد، لازم است با مراجعه به سامانه املاک و اسکان اطلاعات مربوطه را ویرایش و تصحیح کنید.

  1. در این مرحله باید اطلاعات مربوط به تاریخ و مبلغ قرارداد را تکمیل کنید. به این صورت که ابتدا تاریخ‌های مرتبط با قرارداد شامل تاریخ عقد قرارداد، تاریخ شروع قرارداد، تاریخ پایان قرارداد و تاریخ تحویل ملک به مستاجر را تعیین نمایید و سپس مبلغ رهن قرارداد و شیوه پرداخت آن را مشخص نموده و پس از آن لازم است مبلغ اجاره ماهانه را وارد کنید.

نکات مهم:

  1. تاریخ عقد قرارداد تنها تا ۳۰ روز گذشته قابل انتخاب است.
  2. اگر قرار است کل مبلغ رهن در یک مرحله پرداخت شود، گزینه مربوطه را انتخاب کنید، اما اگر پرداخت چند مرحله‌ای است، گزینه چندمرحله‌ای را انتخاب نموده و برای هر مرحله، مبلغ پرداخت، روش پرداخت و تاریخ آن را به‌طور دقیق مشخص کنید.

 

    ۱۶. این مرحله که به بررسی و تکمیل شرایط و تعهدات مکتوب قرارداد اختصاص دارد، در شش قدم مهم و حساس انجام می‌شود که شامل موارد زیر است:

  • قدم اول: موارد کلی و بندهای قانونی قرارداد که اجباری است، به شما نمایش داده می‌شود و باید آن را مطالعه و تایید کنید.
  • قدم دوم: بندهایی مانند مبلغ وجه التزام تأخیر موجر و نوع انتفاع ملک (مانند مسکونی یا دانش‌بنیان) را تکمیل کنید. لازم به ذکر است که می‌توانید بندهای دلخواه را از طریق کلیک روی دکمه افزودن بند بیفزایید.
  • قدم سوم: بندهای بخش تعهدات طرفین، قابل ویرایش یا غیرفعال کردن است و حتی در صورت لزوم، می‌توانید بندهای توافقی جدیدی را هم خودتان اضافه کنید.
  • قدم چهارم: این قسمت به تعهدات مستأجر مانند اجرت ایام تصرف پس از پایان قرارداد، روز پرداخت اجاره ماهانه، شماره کارت موجر و غیره اختصاص دارد که باید با دقت مطالعه و تکمیل شود.
  • قدم پنجم: این قسمت به تعهدات موجر مربوط است و باید به دقت بررسی گردد.
  • قدم ششم: در قسمت آخر، تعهدات مشاور املاک و مبلغ کارمزد نمایش داده می‌شود.

نکته:

کارمزد می‌تواند براساس نرخ مصوب اتحادیه یا توافق میان طرفین محاسبه و پرداخت شود.

  1. در مرحله آخر باید اطلاعات مربوط به قبض برق ملک، شامل شناسه قبض برق را وارد کنید. این کار به تایید نهایی ملک مورد معامله کمک می‌کند.

در این مرحله ایجاد قرار داد به پایان رسیده و قرارداد آماده امضا و ثبت نهایی خواهد بود.

  1. وارد صفحه نسخه نهایی قرارداد شوید و امضای طرفین را در قرارداد ثبت کنید. هم‌چنین از طرف موجر و مستاجر، باید یک شاهد به قرارداد اضافه شود. جهت ثبت امضا هم لازم است روی گزینه وضعیت امضا موجر در پایین صفحه کلیک کرده و با وارد کردن کد تاییدی که برای موجر ارسال می‌شود، کار را به اتمام برسانید.

نکته:

برای ثبت امضای مستاجر هم همین کار را از طریق گزینه وضعیت امضای مستاجر انجام دهید.

شاهدها را چگونه اضافه کنید؟

پس از این‌که تمام مراحل را انجام دادید، امکان افزودن شاهد را خواهید داشت و می‌توانید با کلیک روی گزینه افزودن شاهد و انتخاب طرف قرارداد، کد ملی و شماره موبایل شاهد را وارد کنید تا شاهد به قرارداد اضافه شود.

نکات مهم:

  1. برای شهود، لینک امضای قرارداد ارسال می‌شود و آن‌ها باید خودشان در پنل کاربری خود قرارداد را امضا کنند.
  2. پس از امضای قرارداد توسط تمامی طرفین و اتمام کار، یک ساعت مهلت برای لغو امضا در نظر گرفته شده که تحت عنوان خیار مجلس قابل انجام است. اگر پس از این یک ساعت لغو قرارداد صورت نگیرد، سامانه خودنویس کد رهگیری را برای شما صادر خواهد کرد.

استعلام کد رهگیری قرارداد در خودنویس

استعلام کد رهگیری املاک از خودنویس کار سختی نیست و این کد ضمن این‌که برای دو طرف قرارداد پیامک می‌شود، در صفحه قراردادهای جاری پنل کاربری طرفین قرارداد نیز قابل مشاهده است.

نکته: 

شما می‌توانید پس از ورود به سایت خودنویس، روی قسمت استعلام کد رهگیری کلیک کرده و پس از ورود به صفحه مورد نظر، با وارد کردن کد ملی/ کد فراگیر/ شناسه ملی یکی از طرفین قرارداد و کد رهگیری ۱۳ رقمی قرارداد ثبت‌شده در فیلدهای مربوطه، اصالت قرارداد را مورد بررسی قرار دهید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید