علت و علائم اختلال بیزاری جنسی چیست و چگونه درمان می‌شود؟

از دست دادن میل به رابطه جنسی، مهم‌ترین نشانه “بیزاری جنسی” است. این بیزاری ممکن است ناشی از مشکلات بین زن و شوهر و یا تجربیات آسیب‌زایی مانند تجاوز باشد.

اختلال بیزاری جنسی + علل و نشانه‌ها
 
ستاره | سرویس زناشویی – بیزاری جنسی نوعی اختلال است که با نفرت، ترس از رابطه زناشویی و یا عدم تمایل به رابطه جنسی مشخص می‌شود. در بعضی موارد، فرد مبتلا به این اختلال، از هرگونه تماس جنسی اجتناب می‌کند. با این حال، برخی دیگر از افراد، از بوسیدن و نوازش کردن ناراحت نیستند و قادرند تا زمانی که ارتباط جنسی اتفاق بیفتد، این حرکات را ادامه دهند. این اختلال مانند سردمزاجی جنسی آزاردهنده بوده و پیامدهای بدی را به دنبال دارد. در این مطلب این نوع اختلال را مورد بررسی قرار می‌دهیم و  سپس به علایم، نشانه‌ها و روش‌های تشخیص و درمان آن می‌پردازیم؛ با ما همراه باشید. 


برای دسترسی سریع به مطلب مورد نطر خود، از فهرست موضوعی زیر استفاده کنید.


اختلال بیزاری جنسی 

این اختلال تنها به عدم تمایل به رابطه جنسی ختم نمی‌شود، بلکه وقتی فرد با همسر خود ارتباط جنسی برقرار می‌کند احساساتی مانند تنفر، انزجار، ترس و سایر احساسات مشابه را تجربه می‌کند. این بیزاری می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد و ممکن است مربوط به جنبه‌های ویژه‌ای از روابط جنسی، مانند دیدن اندام‌های جنسی و یا بوی بدن طرف مقابل و یا حتی مربوط به بوسیدن در رابطه زناشویی، در آغوش گرفتن و یا نوازش باشد. این اختلال ممکن است در اثر عوامل روانی یا ترکیبی از عوامل جسمی و روانی ایجاد شود. همچنین این بیزاری می‌تواند مادام‌العمر (ژنتیکی) باشد یا اینکه پس از یک تجربه آسیب‌زا به وجود آمده باشد.
 
بیزاری جنسی
 
گاهی اوقات فرد شرایط جسمی خاص مانند دوران یائسگی، دوران قاعدگی، افسردگی پس از زایمان، دوران نقاهت یک بیماری یا شرایط نامناسب روحی ناشی از مرگ یکی از عزیزان، از دست دادن شغل و … را می‌گذراند و کمتر شدن میل به رابطه جنسی طبیعی است. نداشتن وقت کافی یا تنها نبودن با همسر نیز به از دست دادن میل جنسی منجر می‌شود. این‌ها علل طبیعی نوسانات در تمایلات جنسی محسوب می‌شوند و عموما موقتی هستند. برخی شرایط روحی مانند افسردگی، خستگی، یا استرس نیز علاقه جنسی را کاهش می‌دهند. اما بیزار بودن از رابطه جنسی، اختلالی است که فرد از رابطه جنسی متنفر بوده  و اغلب از برقراری رابطه اجتناب می‌‌کند.
آمار نسبتا کمی در مورد تعداد افراد مبتلا به این اختلال وجود دارد، زیرا این نوع اختلال، اغلب با اختلالات دیگر یا نوسانات طبیعی مرتبط با استرس اشتباه گرفته می‌شود. همچنین، افراد زیادی از مطرح کردن مسائل مربوط به رابطه جنسی با پزشک اجتناب می‌کنند، به‌طوری که تعداد افرادی که به دنبال کمک هستند احتمالا کم‌تر از تعداد افراد مبتلا به این اختلال هستند.

علل بیزاری جنسی

این بیزاری علل متفاوتی دارد و افراد به دلایل مختلف علاقه خود به رابطه جنسی را از دست می‌دهند. شایع‌ترین علل این اختلال، مشکلات ارتباطی و تجربیات آسیب‌زا هستند. برای مثال عدم وجود کشش و یا نارضایتی از رابطه جنسی، علت این نوع بیزاری هستند. دلایل نارضایتی در رابطه نیز ممکن است شامل پی بردن به خیانت زناشویی، عدم توافق بر سر فرزند دار شدن، پول و کشمکش‌های خانوادگی، خشونت خانگی، عدم بهداشت فردی یا مشکلات مشابه باشد.
همان‌طور که گفته شد، برخی از آسیب‌های احتمالی ناشی از تجربیاتی مانند تجاوز جنسی، رابطه جنسی با محارم یا انواع دیگر سوء استفاده‌های جنسی، دلیل این بیزاری هستند. فرد پس از تجربه هر کدام از تجربیات ذکر شده، به شدت از رابطه می‌ترسد و همیشه از رابطه جنسی همراه با درد و ترس یاد می‌کند.
ناگفته نماند که اختلال تنفر از رابطه جنسی می‌تواند ناشی از آموزه‌های غلط دینی و یا فرهنگی باشد که فعالیت جنسی را با احساس گناه بیش از حد مرتبط می‌دانند.
 

نشانه‌ های بیزاری جنسی

علائم این نوع از اختلال جنسی می‌تواند از خفیف تا شدید متفاوت باشد. علایم خفیف آن شامل عدم تمایل به رابطه و نفرت خفیف است. علایم شدید آن نیز می‌تواند شامل حملات عصبی با نشانه‌هایی از جمله گیجی، تنگی نفس، ترس شدید و تند شدن ضربان قلب باشد. جالب است بدانید که افرادی که از این اختلال رنج می‌برند، اغلب از روش‌هایی مانند رفتن زودهنگام به رختخواب، گذراندن وقت اضافی در محل کار یا تلاش برای کمتر کردن جذابیت جنسی خود، از برقراری رابطه جنسی فرار می‌کنند. این در حالی است که یک فرد عادی، باید به دنبال اعمال شیطنت‌آمیز برای بهبود رابطه جنسی خود باشد!
زن و مرد هر دو می‌توانند این اختلال جنسی را تجربه کنند. اما تصور می‌شود که این اختلال در زنان رایج‌تر از مردان باشد و احتمالا به این دلیل است که زنان نسبت به مردان، بیشتر قربانی تجاوز واقع می‌شوند.  
 
بیزاری جنسی
 

تشخیص بیزاری جنسی

تشخیص این اختلال معمولاً زمانی انجام می‌شود که فرد مبتلا یا شریک زندگی او، مشکل یا نارضایتی خود از رابطه جنسی را با پزشک، متخصص زنان یا روانپزشک مطرح می‌کند. اولین گام مهم در تشخیص، معاینه فیزیکی هر دو طرف (خانم و آقا) است. با معاینه فیزیکی، عوامل جسمی این اختلال، نقص بدنی و یا هر مشکل فیزیکی دیگر مورد بررسی قرار می‌گیرد.
بر اساس راهنمای بهداشت روانی و همچنین راهنمای آماری اختلالات روانی در انجمن روان‌پزشکی آمریکا، بیمار مبتلا به این اختلال نه تنها از تمام روابط جنسی با شریک خود اجتناب می‌کند، بلکه احساسات منفی شدیدی را در مورد چنین تماسی نیز تجربه می‌کند. به علاوه این مشکل منجر به مشکلات جدی و نارضایتی همسر فرد مبتلا می‌شود. لازم به ذکر است که بسیاری از اختلالات جنسی دیگر، علائم و نشانه‌هایی مشابه با بیزاری جنسی دارند که تشخیص را پیچیده می‌کند.
 

بیزاری جنسی

 

درمان بیزاری جنسی

درمان معمول این مشکل، یک دوره روان درمانی برای دلایل روانی بوده که ممکن است علت ایجاد این مشکل باشند. مشاوره زناشویی یا مشاوره زوجین در مواردی که این اختلال مربوط به همسر باشد، مناسب است. در برخی از موارد نیز برای کاهش علایم و نشانه‌هایی مانند حملات عصبی، دارو نیز تجویز می‌شود.
هنگامی که این اختلال به عنوان یک اختلال روان‌شناختی مورد توجه قرار می‌گیرد، درمان می‌تواند بسیار موفق باشد. چراکه تا زمانی که بیمار تمایل دارد به طور منظم در جلسات مشاوره شرکت کند، روان درمانی برای درمان مشکلات روانی می‌تواند موفق و تاثیرگذار عمل کند. روان درمانی برای درمان این مشکل، علاوه بر کمک به فرد مبتلا، به همسر او نیز کمک می‌کند و از این طریق می‌توانند بسیاری از مشکلات آن‌ها را حل کنند. اما اگر اختلال تنفر جنسی تشخیص داده نشود، مورد بحث قرار نگیرد، یا درمان نشود، ممکن است منجر به خیانت، انواع طلاق، نارضایتی در رابطه جنسی یا ازدواج مجدد شود.
 
بیزاری جنسی
 

سخن پایانی

تنفر جنسی یک نوع اختلال جنسی بوده که مانند سایر اختلالات جنسی قابل درمان است، به شرطی که فرد مبتلا و همسر او هر دو تلاش کنند و از هر کمک و همکاری در این زمینه دریغ نکنند. در غیر این صورت این اختلال به مشکلات بزرگی مانند طلاق و خیانت منجر خواهد شد. توصیه می‌کنیم در این راستا با راهکارهایی موثر برای افزایش میل جنسی زنان نیز در ستاره آشنا شوید. آیا شما این بیزاری را تجربه کرده‌اید؟ چه پیشنهادی در این زمینه دارید؟ نظرات و تجربیات خود در این زمینه را با ما و سایر کاربران ستاره در میان بگذارید.
 
برگرفته از: minddisorders 
 
یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید