ستاره | سرویس گردشگری – در گذشته شهرهایی وجود داشتند که شکارگاه مردم داس به دستی مانند ایندیانا جونز بودهاند، اما امروزه پیشرفت علم و فناوری نشان میدهد که مردم این شهرهای گمشده، چیزی فراتر از یک عده انسان جسور جنگلی بودهاند. یکی از نوآورانهترین ساختههای دست بشر، اخیرا در هندوراس و نزدیک جنگلهای بارانی و انبوه Moskitia پیدا شده است. فاتحان اسپانیا هرگز موفق نشدند شهر سفید افسانهای و طلاهای آن را پیدا کنند اما امروز باستانشناسان به کمک عکسهای ماهوارهای توانستند، اهرام مدفونشده و میادین ساختهشده به دست کلمبیاییها که بدون هیچ رد و نشانی ناپدید شدند را پیدا کنند.
گروهی از باستانشناسان، یک سایت اکتشافی را با روشی به نام LIDAR بررسی کردند. روشی که در آن اشعههای لیزری بسیار پرقدرت به خارج از زمین فرستاده میشوند تا تصویری سه بعدی از سطح زمین به دست آید. این مدل سهبعدی هرگونه ویژگی بارز درباره نوع زندگی انسانها را نشان میدهد. باستانشناسان در کامبوج با استفاده از همین روش و با اندازهگیری مقیاس سایت عظیم امپراطوری خمر به نام Mahendraparvata، موفق به یافتن معبد ۳۵۰ ساله آنگکور شدند. معبدی که در گذشته از چندین معبد مختلف تشکیل شده بوده اما در حال حاضر تنها چیزی که از آن بنای عظیم باقی مانده، فقط انبوهی از سنگ و تعدادی جاده است که بیش از ۱۰۰ کیلومتر با این معبد فاصله دارند.
همه شهرهای گمشده، در زیر زمین نیستند. به عنوان مثال شهر هراکلیون که در گذشته بندرگاه اصلی مصر بوده، حدود ۱۲۰۰ سال پیش در دریای مدیترانه غرق شد و تا همین اواخر اثری از آن وجود نداشت. در سال ۲۰۰۰ به طور تصادفی تعدادی از مجسمههای غول پیکر این شهر و جواهرات و سکههایی که در بستر دریا مدفون شده بودند، به سطح آب امدند. مردم عادی اجازه ندارند به همه شهرهای گمشده رفتوآمد داشته باشند، اما بازدید از چند مورد از این شهرها برای عموم آزاد است.
۱. سیوداد پردیدا کلمبیا
سیوداد پردیدا (Ciudad Perdida) که در زبان اسپانیولی به معنای شهر گمشده است، شهری باستانی است که در جنگلهای بارانی و مهآلود سیرا نوادا در کوههای سانتا مارتای کلمبیا قرار گرفته است. رفتن به این شهر باستانی یعنی تقلاکردن برای بالارفتن از دامنههای شیبدار، راهرفتن در جادههای لغزنده و به سختی راهرفتن در آب رودخانه که همه اینها یک ماجراجویی کامل خواهند بود. شهر باستانی سیوداد پردیدا بین سالهای ۵۰۰ و ۷۰۰ قبل از میلاد توسط سرخپوستان تایرونا ساخته شد و پس از هجوم اسپانیاییها برای همیشه متروک شد. در اوایل سال ۱۹۷۰ تعدادی از شکارچیان گنج، موفق شدند مقادیری از گنجینههای این شهر باستانی را کشف کرده و هرچقدر از آنها را که میتوانستند با خود ببرند. سیوداد پردیدا یکی از شهرهای گمشده معروف دنیاست.
راه رسیدن به شهر سیوداد پردیدا: ۶ روز سفر با پای پیاده در طول جنگلهای بارانی و مه آلوده سیرا نوادا
نکته قابل توجه: ویرانههای این شهر باستانی بسیار پر ابهت و به همان اندازه فراموش نشدنی هستند.
امتیاز: ۱۰/۹
۲. معبد آنگکور، کامبوج
مکتشف فرانسوی به نام هنری موهوت حدود ۱۵۰ سال پیش به طور تصادفی معبد آنگکور که متعلق به قرن ۹ تا ۱۶ است را کشف کرد. شهر انگکور که در شمال غرب کامبوج قرار دارد به عنوان پایتخت امپراطوری باستانی خمر ساخته شده بود. در این شهر معابد چشمگیر بسیاری وجود دارند که یکی از زیباترین آنها انگکور وات است.
راه رسیدن به معبد آنگکور: سفر به همراه تورهای گردشگری و یا استفاده از سهچرخه
نکته قابل توجه: معبد آنگکور وات بزرگترین معبد تک مذهبی در جهان است.
امتیاز: ۱۰/۵
۳. کالاکمول، مکزیک
در بازدید از شهر کالاکمول که یکی از شهرهای گمشده جهان است، احتمالا بیشتر دوست دارید به جای شنیدن سروصدای مسافران، صدای پچپچ میمونها را بشنوید. شهر کالاکمول، شهری پنهان در میان جنگلهای کامپچی مکزیک است که اهرام آن در پوششی از گیاهان پیچیده شده و در بلندترین نقطه مکزیک قرار دارد. این شهر باستانی که یکی از پرآوازهترین شهرهای تمدن مایا بوده در رقابتی همیشگی با دیگر شهر معروف آن زمان یعنی تیکال بوده است که در مرز گواتمالا قرار داشته است. باستانشناسان در حال حاضر مشغول کار بر روی نقاشیهای دیواری این شهر هستند که زندگی روزمره مردم مایا را به تصویر میکشد و برای قرنها در زیر اهرام این شهر پنهان شده بودند.
راه رسیدن به شهر کالاکمول: بعد از ۵ ساعت رانندگی از کامپچی به شهر کالاکمول خواهید رسید.
نکته قابل توجه: این شهر بزرگترین شهر کشف شده تمدن مایاهاست.
امتیاز: ۱۰/۷
۴. پرسپولیس، ایران
پرسپولیس ، پارسه، یا تخت جمشید که در سال ۵۱۸ قبل از میلاد ساخته شده، پایتخت تشریفاتی امپراطوری فارس بوده و ساخت آن حدود یک قرن به طول انجامیده است. دیوارهای پر زرقوبرق پوشیدهشده از طلا با حاشیههای زینتی زیبا، نمادی از ثروت بینهایت امپراطوری فارس در آن دوران بوده است. در سال ۳۳۱ قبل از میلاد، اسکندر مقدونی این بنای عظیم را به بهانه سوزانده شدن آکروپلیس یونان و گرفتن انتقام آن با خاک یکسان کرد. تنها چیزی که از این بنای باشکوه باقی مانده، چند ستون، راه پله و درگاه کاخ است اما با این حال هنوز این بنای باستانی، دیدنی و جذاب به نظر می رسد.
راه رسیدن به پرسپولیس: از شهر شیراز با تاکسی، اتوبوس و یا تورهای گردشگری شهری میتوان به دیدن پرسپولیس رفت.
نکته قابل توجه: عظمت معماری این بنا مثالزدنی است.
امتیاز: ۱۰/۵
۵. ماچو پیچو، پرو
شهر ماچوپیچو که در شمال غربی شهر کاسکو و در بالاترین نقطه کوه قرار دارد، روزانه حدود ۲۵۰۰ بازدیدکننده دارد. توپا اینکا یوپانکویی فرزند امپراطور پاچاکوتی، در قرن ۱۵ بر فراز کوه ماچو پیچو شهری را به عنوان مرکز تشریفاتی و پناهگاهی برای خانواده سلطنتی اینکاها بنا کرد. این شهر که Choquequirao نام دارد، مهمترین اثر باستانی در آمریکای جنوبی است. اگر زمان کافی داشته باشید در حین بازدید این شهر میتوانید سری هم به شهرهای دورافتاده ای مانند: Hurincancha، Capullyoc و همینطور Casa de Cascada بزنید.
راه رسیدن به Choquequirao: از شهر کاچورا، بعد از سفری دو روزه و از کوزکو بعد از چهار ساعت رانندگی به این شهر خواهید رسید.
نکته قابل توجه: الان رفتن به این مکان سخت است اما در آینده شاید با تراموای هوایی بتوان به این شهر رفت.
امتیاز: ۱۰/۸
۶. پترا، اردن
شهر پترا شهری در دل صخرهها با رنگی شبیه به گل رز قرمز است که در گذشته پایتخت حکومت باستانی نبطیها بوده است. در محل تقاطع شرق و غرب، شهر بیابانی پترا به عنوان یک مرکز تجاری رونق قابل توجهی گرفت تا اینکه در قرن ششم و پس از یک زلزله نسبتا شدید، سیستم آب این شهر نابود شد. این شهر عملا تا سال ۱۸۱۲ متروکه شده بود تا اینکه یک مکتشف سوئیسی به نام ژوهان بورخهارت آن را دوباره کشف کرد. همانطور که در فصل آخر فیلم ایندیانا جونز نشان داده شد، شهر پترا دارای مقبره های بسیار، صومعه و محراب قربانیان است.
راه رسیدن به شهر پترا: با اتوبوس به راحتی میتوان از عقبه و عمان به پترا رفت ولی اگر دوست دارید مثل ایندیانا جونز کمی ماجراجویی کنید، با یک کوله پشتی بعد از یک سفر شش روزه و دیدن مناظر جذاب و خاص این منطقه به شهر پترا میرسید.
نکته قابل توجه: شهر پترا نیمه ساختمان و نیمه صخره است.
امتیاز: ۱۰/۶
۷. پومپئی، ایتالیا
پس از فوران کوه آتشفشانی وزوو در سال ۷۹ میلادی، شهر تاریخی پومپئی در زیر لایهای از خاک و خاکستر مدفون شد و بیش از ۱۰۰۰ نفر از مردم این شهر در این حادثه کشته شدند. این شهر که زمانی یکی از پررونقترین شهرهای ایتالیا بود، تا ۱۸۰۰ سال بعد به شکل فراموش شدهای باقی ماند تا اینکه باستانشناسان شروع به حفاری این شهر کردند. آنها موفق شدند برخی ساختمانها را به شکل کاملا سالمی از زیر خاک و خاکستر بیرون بیاورند. از جمله: منزل وتی، تاجر ثروتمند شهر پومپئی و تعدادی آثار باستانی و نقاشی دیواری و همینطور جسد تعدادی از قربانیان که به حالت وحشتزدهای به شکل منجمد درآمده بودند.
راه رسیدن به پومپئی: از ناپل به راحتی با اتوبوس و قطار میتوان به این شهر رسید.
امتیاز: ۱۰/۴
نکته قابل توجه: این شهر تصویری زنده از زندگی روزمره مردم ناپل در آن دوران از تاریخ را به ما نشان میدهد.