روز غزه در تقویم ایران چه روزی است؟

2 دقیقه
روز غزه

برای بزرگداشت شهیدان جنگ 22 روزه اسرائیل با غزه و تاکید بر اهمیت ظلم‌ستیزی، مبارزه و پایداری مردم غزه در این نبرد، در تقویم ایرانی و سال‌شمار هجری شمسی روز 29 دی ماه، به عنوان روز غزه نام‌گذاری شده است.

سرزمین غزه که از شمال و شرق با اسرائیل هم‌مرز است، هفتمین روز از دی ماه سال 1387، مورد حمله اسرائیل قرار گرفت. این حملات 22 روزه نهایتا به شهادت 1455 نفر از مردم غزه و تخریب تعداد بسیاری بیمارستان، مدرسه و مراکز و زیرساخت‌های مهم دیگر انجامید. پایان این حملات که به تقویم ایرانی مقارن با روز بیست و نهم دی ماه بود، برای تاکید به اهمیت مبارزات شجاعانه ملت غزه و مقاومت آن‌ها، به روز غزه به عنوان نماد مقاومت مردم فلسطین نام‌گذاری شد.

روز غزه

روز غزه در تقویم سال 1403: شنبه 29 دی ماه برابر با 17 رجب 1446 و 18 ژانویه 2025

پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران از غزه و مردم فلسطین

جمهوری اسلامی همواره به تلاش برای احقاق حقوق فلسطین تاکید داشته و در هر شرایطی به پشتیبانی از این کشور پرداخته است. پیش‌تر نیز امام خمینی (ره) به عنوان اولین رهبر نظام، آخرین جمعه ماه رمضان را به روز قدس نام‌گذاری نمودند که همین امر نشان از توجه خاص جمهوری اسلامی به حمایت از محور مقاومت دارد.

روز غزه

دلیل نام‌گذاری 29دی ماه به روز غزه

با تصمیم مسئولین در اولین سال‌روز جنگ 22 روزه که در هفتم دی ماه 1387 شروع شد، به منظور بزرگداشت مقاومت مردم غزه، تکریم شهدای این جنگ که بسیاری از آنان افراد غیرنظامی و کودکان بودند، ایثارگری و دفاع از سرزمین خود تا زمان عقب‌نشینی اسرائیل، بیان مظلومیت مردم غزه و پایداری آنان در مبارزه با ظلم، روز پایان این نبرد یعنی 29 دی ماه به عنوان روز غزه انتخاب و نام‌گذاری شد.

روز غزه در تقویم ایران و جهان

روز غزه در تقویم ایرانی در سال 1403 هجری شمسی معادل است با شنبه 29 دی ماه.

این روز در تقویم هجری قمری مصادف با 17 رجب 1446 و در تقویم میلادی نیز برابر با 18 ژانویه 2025 است.

متن و دلنوشته برای روز غزه

آری!

دیگر بنی آدم اعضا یکدیگر نیستند

که اگر بودند،

خون به جای شیر کودکان غزه را سیراب نمی کرد؛

و گلوله،

کودکان را خواب،

و قبر،

گهواره ابدی آنان نمی شد…

………………..

با سینه زدن نمی شوی یار حسین

تا روز ابد به پاست پیکار حسین

برخیز که چشم غزه بر غیرت توست

سرباز حسین شو، عزادار حسین

…………………

زیتون را خورد وَ کبوتر را کشت

آتش شد و گل های معطر را کشت

امروز دوباره حرمله برگشت و

در غزه نه یک، صد علی اصغر را کشت

بیشتر بخوانید: دلنوشته و متن ادبی زیبا برای کودکان فلسطین و غزه

آیا این مطلب را دوست داشتید؟