ستاره | سرویس سلامت – هموروئید یا بواسیر از شایعترین بیماریهای مقعدی است که خیلی از افراد در طول زندگی خود به آن مبتلا میشوند. این بیماری در اثر التهاب و کشیدگی مویرگها و عروق خونی مقعد به وجود میآید که در صورت عدم درمان میتواند به بیرونزدگی و آلوده شدن عروق مربوطه با مدفوع و یا خونریزی این رگها منجر شود. عوامل مختلفی در ایجاد این بیماری دخیل هستند که از مهمترین آنها میتوان به یبوست اشاره کرد. یبوست موجب میشود فرد نتواند به آسانی اجابت مزاج داشته باشد و در نتیجه اگر بیمار یبوست را درمان نکند؛ احتمال دارد در طولانی مدت به بیماری هموروئید مبتلا شود. از نشانههای متداول ابتلا به این بیماری درد، خونریزی، سوزش و خارش است.
درمان هموروئید
برای درمان هموروئید پزشکان از روشهای دارویی استفاده کرده و در موارد حادتر، روشهای جراحی را به بیمار پیشنهاد میکنند. البته باید بگوییم که هیچ دارویی وجود ندارد که بواسیر را به طور کامل و قطعی بتواند درمان کند، اما در کاهش علائم ناخوشایند این بیماری میتوانند موثر واقع شوند. یکی از درمانهای دارویی در این زمینه استفاد از پماد آنتی هموروئید است که در ادامه قصد داریم بیشتر با آن آشنا شویم.
پماد آنتی هموروئید چیست؟
پماد آنتی هموروئید از داروهایی است که به منظور درمان هموروئید داخلی و دیگر اختلالات مجرای مقعددی مانند التهاب راست روده، شقاق مقعدی و آزردگی و خارش اطراف معقد مورد استفاده قرار میگیرد. ترکیبات دارویی این پماد شامل لیدوکائین (ضد خارش، سوزش، درد و تحریک)، هیدروکورتیزون استات (ضد التهاب)، آلومینیوم ساب استات (قابض و ضد التهاب) و زینک اکساید (قابض، ضد تورم و تحریک) است.
این پماد در انواع ایرانی و خارجی در داروخانهها فروخته میشود و میتواند هم برای بواسیرهای خارجی و هم برای بواسیرهای داخلی مورد استفاده قرار گیرد.
نامهای تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
نامهای تجاری |
– |
موارد مصرف | کاهش درد، سوزش و خارش ناشی از بیماری هموروئید |
عوارض | خارش، قرمزی، راش پوستی، سوزش و درد و واکنشهای حساسیتی و خونریزی مقعدی |
تداخل دارویی | سایمتیدین، داروهای مسدودکننده بتا آدرنرژیک، داروهای ضدافسردگی و کورتیکواستروئیدها |
مقدار و نحوه مصرف پماد آنتی هموروئید
نکاتی که در رابطه با مصرف پماد آنتی هموروئید باید بدانید
- عوارض جانبی پماد آنتی هموروئید ممکن است در اثر استعمال بیش از حد مجاز آن ایجاد میشود.
- دارو را طبق تجویز پزشک، استفاده کنید.
- در صورتی که استفاده از یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض یادآوری، داروی خود را مصرف کنید. اگر به زمان مصرف بعدی نزدیک هستید، دوز فراموش شده را رها کنید و به برنامه دارویی خود بازگردید.
- در صورت بروز خونریزی، با پزشک تماس بگیرید.
- مصرف دارو را تنها با هماهنگی و صلاح دید پزشک، قطع کنید.
- چنانچه پس از گذشت یک یا دو هفته از مصرف دارو بهبودی حاصل نگردید و یا علائم درد، ورم، تحریک و قرمزی بدتر شد به پزشک خود مراجعه نمایید.
- در صورت داشتن مشکلات و بیماریهایی نظیر دیابت، مشکلات قلبی، فشار خون بالا، اختلال تیروئید و مشکلات مربوط به مجاری ادراری، قبل از مصرف دارو با پزشک مشورت کنید.
- در صورتی که سابقه هر نوع حساسیت را نسبت به این دارو دارید و همچنین در صورت داشتن حساسیت به هر ماده دیگری مانند غذاها، مواد نگهدارنده یا رنگها، به پزشک خود اطلاع دهید.
- فهرست تمامی داروهایی را که در حال استفاده از آن هستید (چه گیاهی و چه پزشکی)، در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است برخی از داروها میزان اثربخشی داروهای دیگر را تحت تاثیر قرار دهند.
- در صورت باردار بودن قبل از مصرف پماد آنتی همروئید، با پزشک مشورت کنید.
- قبل از مصرف دارو، چنانچه در دوران شیردهی هستید، با پزشک خود مشورت کنید.
- استفاده از پماد آنتی هموروئید برای کودکان، ممنوع است.
درمان هموروئید با استفاده از روشهای طبیعی
علاوه بر مصرف داروهای آنتی هموروئید که نمونهای از آن در بالا معرفی شد، میتوان از روشهای خانگی و طبیعی هم برای رفع ناراحتی و التهاب ناشی از این بیماری استفاده کرد. اگر با این روشها آشنایی ندارید پیشنهاد میکنیم مطالب زیر را در این رابطه مطالعه کنید.
امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتی که تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در اینباره دارید، تجربیات خود را در انتهای همین صفحه در قسمت “ارسال نظر” با ما و سایر مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.