ویتامین مرتبط با کم اشتهایی کودک + منابع و راه حل

از جمله مواردی که به‌طور غیرمستقیم روی رشد فرزند شما تاثیر منفی می‌گذارد، کمبود ویتامین های مرتبط با کم اشتهایی کودک است. با کاهش اشتها و عدم تمایل کودک به غذا خوردن، بسیاری از مواد مغذی به بدن او نرسیده و در نتیجه بدن با اختلالاتی در عملکرد اعضاء خود مواجه می‌شود.

کم اشتهایی کودک به دلیل کمبود ویتامین

یکی از عوامل مهم در کم اشتهایی کودکان که کم‌تر مورد توجه قرار می‌گیرد، کمبود ویتامین‌های اساسی در بدن کودک است. کم شدن اشتها هم باعث ضعف عمومی بدن، تغییرات در خلق‌وخو و اختلالاتی در عملکرد سیستم عصبی، گوارشی و ایمنی می‌شود. در نتیجه می‌توان گفت کمبود ویتامین های مرتبط با کم اشتهایی کودک، باعث افت کیفیت زندگی روزمره کودک شما خواهد شد. چیزی که در این مورد اهمیت ویژه‌ای می‌یابد، تغذیه مناسب است؛ تغذیه درست و استفاده از منابع تامین‌کننده ویتامین‌ها می‌تواند تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن را برای رشد به‌موقع و صحیح کودک تامین کند. در این بخش از ستاره، ویتامین‌هایی که کمبود آن‌ها موجب کم اشتهایی کودک شما می‌شود را نام می‌بریم و در ادامه منابع تامین‌کننده هر کدام را نیز شرح می‌دهیم.

تاثیر منفی کمبود ویتامین D روی اشتهای کودکان

سطوح مناسب ویتامین دی در بدن کودک موجب تامین انرژی و عدم خستگی زودرس، سلامت هرچه بهتر استخوان‌ها و اشتهای مناسب و طبیعی نسبت به صرف غذا می‌شود. هرگونه کمبود ویتامین دی در بدن به‌خصوص به واسطه کاهش اشتها، موجب ضعف عمومی بدن کودک خواهد شد.

  • منابع تامین‌کننده ویتامین دی برای کودکان: ماهی‌های چرب، جگر گاو، زرده تخم مرغ.

لازم به ذکر است که منابع غذایی ویتامین دی تنها مقادیر بسیار کمی از این ویتامین را داراست و برای تامین مقادیر بیشتر ویتامین دی با هدف کمک به بهبود عملکرد اعضاء بدن، کودک شما می‌بایست روزانه در ساعات مناسب، به مدت پنج تا بیست دقیقه در معرض نور خورشید باشد. هم‌چنین برای تامین ویتامین دی مورد نیاز بدن کودک خود، می‌توانید زیر نظر پزشک متخصص از مکمل‌های ویتامین دی موجود در داروخانه‌ها هم استفاده کنید.

منابع ویتامین دی
ویتامین مرتبط با کم اشتهایی کودک

ویتامین B12 و تاثیر آن بر اشتهای کودک

عوارض کمبود ویتامین B12 در کودکان شامل کم اشتهایی و بدغذایی کودک، کمبود انرژی و ضعف عضلانی است. در نتیجه کمبود ویتامین B12 در بدن کودک، تمایل او به غذا خوردن کم شده و به دنبال آن وزن کودک کاهش پیدا می‌کند. مشکل در تمرکز و مشکلات مربوط به حافظه از دیگر عوارض کمبود این ویتامین است.

  • منابع تامین‌کننده ویتامین ب۱۲ برای کودکان: گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات، تخم مرغ، حبوبات و غلات.

از دیگر منابع ویتامین B12 می‌توان به قرص مکمل این ویتامین هم اشاره کرد.

هم‌چنین بخوانید: راه و روش های موثر برای درمان بی‌اشتهایی کودکان

تاثیر ویتامین B کمپلکس روی کم شدن اشتهای کودک

به‌طور کلی ویتامین‌های گروه ب روی عملکرد درست و حیاتی اعضاء بدن بسیار موثرند. این ویتامین‌ها شامل ویتامین ب۱، ب۲، ب۶، ب۱۲ که پیش از این به آن پرداختیم و نیز سایر ویتامین‌های گروه ب می‌شود و بهبود سوخت‌وساز و عملکرد سیستم عصبی و ایمنی بدن از دیگر خواص آن است. از تاثیرات این دسته از ویتامین‌ها روی اشتهای کودکان نیز باید گفت کمبود ویتامین‌های گروه ب روی اشتهای کودک تاثیری منفی دارد و باعث کاهش اشتهای او و در نتیجه کاهش وزن می‌شود. علاوه‌بر آن کمبود ویتامین‌های گروه ب موجب خستگی، اختلالات گوارشی و بدخلقی کودک شما خواهد شد.

  • منابع تامین‌کننده ویتامین ب۱ برای کودکان: غلات کامل، گوشت و حبوبات.
  • منابع تامین‌کننده ویتامین ب۲ برای کودکان: ماهی، تخم مرغ، لبنیات، بادام.
  • منابع تامین‌کننده ویتامین ب۳ برای کودکان: گوشت، مرغ، ماهی، غلات، قارچ، سیب‌زمینی.
  • منابع تامین‌کننده ویتامین ب۶ برای کودکان: گوشت، موز، هویج، شیر، اسفناج.

گفتنی است شما می‌توانید این ویتامین‌ها را به‌صورت ب کمپلکس به‌شکل شربت و یا قرص هم از داروخانه تهیه کنید و طبق نسخه پزشک کودکان، به کودک‌تان بدهید. 

هم‌چنین می‌توانید با یک کلیک در ستاره مطالعه کنید: باید نبایدهای رفتار با کودک بی‌اشتها

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید