در این بخش از بیوگرافی بازیگران ستاره به زندگی این بازیگر قدیمی که با چهرههای محبوبی نظیر محمدعلی فردین، بهروز وثوقی و ناصر ملک مطیعی همبازی بوده، میپردازیم.
بیوگرافی آزیتا لاچینی
معصومه نیکنام مشهور به آزیتا لاچینی در تاریخ ۲۶ آذر ۱۳۱۷ در محلهی وزیرنظام تهران متولد شد. او از سال ۱۳۳۷ و در بیست سالگی به دنبال علاقهی خود رفت و کارش را با گویندگی و اجرای نمایشهای رادیویی آغاز کرد. آزیتا لاچینی در ادامه و در سال ۱۳۴۰ به بازیگری روی آورد و به روی صحنهی تئاتر رفت. او همچنین در سال ۱۳۴۲ نخستین فیلم سینماییاش را به نام مسافری از بهشت به کارگردانی نصرتالله وحدت بازی کرد.
ازدواج در ۱۱ سالگی
آزیتا لاچینی زندگینامه پر فراز و نشینی داشته است. او خیلی زود و در ۱۱ سالگی ازدواج کرد و حاصل این ازدواج یک دختر و یک پسر بود. آزیتا لاچینی فرزند نخست خود را در سال ۱۳۲۰ به دنیا آورد و بعد از آن صاحب یک پسر به نام حبیب شد. البته پسر آزیتا لاچینی خیلی زود و در دو سالگی به دلیل بیماری و کمبود امکانات از دنیا رفت. لاچینی خیلی زود و تقریبا سه سال پس از ازدواج، همسرش را نیز از دست داد. او پس از این رخداد در ۱۴ سالگی همراه با دخترش، به منزل پدری بازگشت و تحصیلاتش را ادامه داد. دختر آزیتا لاچینی نیز به مانند مادر خود خیلی زود و در سن ۱۴ سالگی ازدواج کرد.
همسر دوم آزیتا لاچینی
آزیتا لاچینی در سال ۱۳۳۴ با امیرمظفرالدین لاچینی در یک موسسهی زبان آشنا شد و ازدواج کرد. او از این ازدواج پنج فرزند دارد. آزیتا لاچینی به واسطهی همسر خود با دنیای هنر و بازیگری آشنا شد. در نهایت او تصمیم گرفت تا وارد عرصهی بازیگری شود و نام خود را نیز ابتدا به آرزو و سپس به آزیتا لاچینی تغییر داد. لاچینی از ازدواج دوم خود چهار پسر و یک دختر دارد که پسر بزرگتر او به نام محمدعلی نیز در سنین پایین ازدواج کرد. محمدعلی لاچینی به به دلیل تزریق یک آمپول انسولین به کما رفت. در نهایت پس از ۴ سال، آزیتا لاچینی محمدعلی را نیز همانند حبیب دیگر پسرش از دست داد.
آزیتا لاچینی بازیگر فیلم های پیش از انقلاب
آزیتا لاچینی در جوانی و پس از حضور در فیلم مسافری از بهشت با نام هنری آرزو، در چهار پروژهی سینمایی پیش از انقلاب دیگر نیز با نام هنری آزیتا نقشآفرینی کرد. او در جریان بازی در این فیلمها با چهرههایی نظیر محمدعلی جعفری، سعید راد، زری خوشکام، جمشید مشایخی، محمد دلجو، شهرام شبپره و … همکاری کرده است.
ماجرای سرطان آزیتا لاچینی
آزیتا لاچینی در سال ۱۳۶۵ به گفتهی پزشکان به بیماری سرطان مبتلا شد. پسر او محمدرضا با اصرارها و پیگیریهای خود، مادر را برای معالجه راهی فرانسه کرد. آزیتا لاچینی بعد از معاینات دقیقتر پزشکان فرانسوی، متوجه شد که به این بیماری مبتلا نیست. اتفاق بزرگتر اما زمانی برای او رخ داد که در همین سفر و زمانی که او در ایران نبود، پسرش محمدرضا که در رشتهی مهندسی برق تحصیل کرده بود، در جریان انجام یک پروژه در شهر رفسنجان از دنیا رفت. این ماجرا یکی از تلخترین اتفاقات زندگی آزیتا لاچینی را رقم زد.
همسر سوم آزیتا لاچینی
آزیتا لاچینی در سال ۱۳۴۸ همسر دوم خود را نیز از دست داد. او در ۳۲ سالگی با فیروز بهجت محمدی ازدواج کرد و آنها چیزی در حدود ۲۶ سال به زندگی مشترک خود ادامه دادند. در نهایت همسر سوم آزیتا لاچینی نیز در سال ۱۳۷۸ چشم از جهان فرو بست.
ادامه بازیگری دوران پس از انقلاب
آزیتا لاچینی فعالیت بازیگری خود را در دوران بعد از انقلاب با فیلم آقای هیروگلیف به کارگردانی غلامعلی عرفان و بازی داوود رشیدی از سر گرفت. او در ادامه در آثار سینمایی بسیار دیگری نظیر جنگلبان، پرندهی کوچک خوشبختی، دزد عروسکها، عروسک فرنگی، رگ خواب و … به ایفای نقش پرداخت. آزیتا لاچینی در این پروژهها با کارگردانان و بازیگران مطرحی همکاری کرده است. افرادی مثل خسرو شکیبایی، نیکی کریمی، امین تارخ، پوران درخشنده، حمید نعمتالله، اکبر عبدی، لیلا حاتمی و … تنها برخی از همکاران پرشمار کارنامهی کاری آزیتا لاچینی در سینما هستند.
بازیگری آزیتا لاچینی در سریال ها
حضور آزیتا لاچینی در قاب تلویزیون به سال ۱۳۵۵ بازمیگردد. جایی که این بازیگر توانمند در سریال مرد اول در مقابل دوربین پرویز کاردان قرار گرفت. آزیتا لاچینی در تلویزیون نیز به مانند سینما کارنامهای پر و پیمان دارد. او در پروژههای تلویزیونی هم به عنوان بازیگر و هم صداپیشه فعالیت داشته است. لاچینی فعالیت در تلویزیون را ۵ سال پس از سینما نیز ادامه داد و در سال ۱۳۹۹ در سریال بوم و بانو به کارگردانی سعید سلطانی، در آخرین پروژه کاری خود ایفای نقش کرد. آزیتا لاچینی در طی سالها فعالیت خود در تلویزیون، با چهرههای نامداری نظیر همایون اسعدیان، سیروس مقدم، مهدی هاشمی، محمدعلی کشاورز، مرضیه برومند، علی نصیریان، داریوش ارجمند و … همکاری داشته است.
آزیتا لاچینی در پایتخت
از میان آثار پرشمار آزیتا لاچینی در تلویزیون مثل چراغ جادو، امام علی، آواز در باران، پدرسالار، در پناه تو، پرواز در حباب، ستایش و … ، حضور در او سریال محبوب پایتخت توجهها را به خود جلب کرد. آزیتا لاچینی در سری اول مجموعهی پایتخت که در نوروز سال ۱۳۹۰ از شبکهی یک سیما به روی آنتن میرفت، در نقش دختر شهشهانی در مقابل دوربین سیروس مقدم بازی کرد. او در این سریال در مقابل محسن تنابنده، علیرضا خمسه، احمد مهرانفر و … به ایفای نقش پرداخت.
آزیتا لاچینی در سال های اخیر
عکس جدیدی از آزیتا لاچینی در چند وقت اخیر منتشر شده؛ در عکس آزیتا لاچینی مشخص است که او چندان حال خوشی ندارد. لاچینی در مصاحبهای نیز بیان کرده بود که انرژی قدیم را برای حضور در سر صحنههای فیلمبرداری را ندارد. در عین حال دوبله برای او لذتبخش بوده و انرژی او را زیاد میکند. آزیتا لاچینی از اینکه مردم او را هنوز در کوچه و خیابان میشناسند خشنود است و بیان دارد که این اتفاق روحیهی او را بالا میبرد. او در سالهای اخیر به واسطهی شرایط خانوادگی و جسمی خود تصمیم گرفته تا کمتر کار کند.
بیماری آزیتا لاچینی
آزیتا لاچینی در این ایام به بیماریهای مختلفی مبتلا شده است. او میگوید با وجود این که بیماری تمام وجودش را فراگرفته، اما باز هم میخندد و در پی شادی است. آزیتا لاچینی همچنین از هزینههای درمان و بیمه نیز گلایه کرده و در یک مصاحبه بیان داشته است که بابت پرداخت هزینههای آزاد درمان و ویزیتها و داروهای خود، به اجبار وام گرفته و به چند بانک بدهکار شده است!
فیلمشناسی
سینما
- مسافری از بهشت (۱۳۴۲)
- سه تا بزن بهادر (۱۳۴۴)
- نیم وجبی (۱۳۴۶)
- الکی (۱۳۵۰)
- ماهیها در خاک میمیرند (۱۳۵۶)
- آقای هیروگلیف (۱۳۵۹)
- زنجیرهای ابریشمی (۱۳۶۴)
- هشت و نیم شب (۱۳۶۵)
- شیرسنگی (۱۳۶۵)
- دبیرستان (۱۳۶۵)
- مکافات (۱۳۶۶)
- جنگلبان (۱۳۶۶)
- پرندهی کوچک خوشبختی (۱۳۶۶)
- دلار (۱۳۶۷)
- دزد عروسکها (۱۳۶۸)
- سفر پر ماجرا (۱۳۷۴)
- شیفته (۱۳۷۹)
- آبی (۱۳۷۹)
- مهبانو (۱۳۸۰)
- بیهمتا (۱۳۸۰)
- اثیری (۱۳۸۰)
- جنایت (۱۳۸۲)
- عروسک فرنگی (۱۳۸۴)
- پروندهای برای سارا (۱۳۹۳)
- گاو زخمی (۱۳۹۳)
- رگ خواب (۱۳۹۴)
تلویزیون
- مرد اول (۱۳۵۵)
- طلاق (۱۳۵۶)
- مستنطق (۱۳۵۶)
- ارثیهی ایرانی (۱۳۵۶)
- با یک گل بهار (۱۳۶۳)
- یک مسافر (۱۳۶۴)
- جنگی برای فردا (۱۳۶۴)
- پاییز صحرا (۱۳۶۵)
- نهضتهای آزادیبخش (۱۳۶۵)
- اغر بخیر (۱۳۶۵)
- بخش چهار جراحی (۱۳۶۷)
- آقای دلار (۱۳۶۸)
- امام علی (۱۳۷۰)
- پنجرهای رو به آفتاب (۱۳۷۰)
- روزی روزگاری (۱۳۷۱)
- زندگی (۱۳۷۱)
- سارا (۱۳۷۱)
- مزد ترس (۱۳۷۱)
- پنجرهای رو باغچه (۱۳۷۲)
- میثاق خون (۱۳۷۲)
- پدر سالار (۱۳۷۳)
- در پناه تو (۱۳۷۴)
- مهرخوبان (۱۳۷۴)
- کارآگاه (۱۳۷۴)
- دبیرستان خضراء (۱۳۷۵)
- مدرسهی مادربزرگها (۱۳۷۵)
- بافتههای رنج (۱۳۷۵)
- ماجراهای خانه شماره ۱۳ (۱۳۷۵)
- سرزمین ملائک (۱۳۷۵)
- ماه آتش (۱۳۷۷)
- باغ کوچک بیبی گل (۱۳۷۷)
- فریاد بیصدا (۱۳۷۸)
- خواب دیدم کودکیام را (۱۳۷۹)
- چراغ جادو (۱۳۸۰)
- قسمت (۱۳۸۰)
- خاکستر و باد (۱۳۸۰)
- با بمان (۱۳۸۱)
- جزیره جادو (۱۳۸۲)
- بانویی دیگر (۱۳۸۲)
- سالهای برف و بنفشه (۱۳۸۵)
- پرواز در حباب (۱۳۸۵)
- ابر میبارد، باران نه (۱۳۸۶)
- پاتوق (۱۳۸۷)
- آواز در باران (۱۳۸۷)
- همه بچههای من (۱۳۸۸)
- بازگشت (۱۳۸۸)
- چاردیواری (۱۳۸۸)
- ستایش (۱۳۸۹)
- پایتخت (۱۳۹۰)
- پیشواز (۱۳۹۰)
- شعری که زندگی است (۱۳۹۱)
- بیا از گذشته حرف بزنیم (۱۳۹۲)
- از تهران تا قافله (۱۳۹۲)
- قاب خاطره (۱۳۹۳)
- بوم و بانو (۱۳۹۹)