ستاره | سرویس سلامت – آنتیبیوتیکها از داروهای پرمصرفی هستند که در درمان عفونتها توسط پزشک تجویز میشوند. یکی از این آنتیبیوتیکها قرص لووفلوکساسین است که در ادامه قصد داریم با موارد مصرف و همچنین عوارض احتمالی آن آشنا شویم.
درمان عفونت
عفونت از بیماریهای شایعی است که هر عضوی از بدن را میتواند درگیر کند. عوامل ژنتیکی، داشتن رژیم غذایی نامناسب، عدم رعایت بهداشت و مشکلات عصبی و استرس از عواملی هستند که در بروز عفونت موثر هستند. عفونت ادراری، عفونت دستگاه تنفسی، عفونت پوست، عفونت مثانه و مجاری ادراری و … از بیماریهایی هستند که برای درمان نیاز به داروهای آنتیبیوتیک دارند.
در چنین شرایطی پزشک با توجه به ضعف و شدت بیماری داروی مناسب را به منظور مبارزه با باکتریهای مولد عفونت برای بیمار تجویز میکند. توصیه ما برای پیشگیری از ابتلا به این بیماریها، مصرف به اندازه مایعات مخصوصا آب است. با این کار بدن را همواره مرطوب نگه داشته و میتوانید از بروز عفونت تا حدی پیشگیری کنید.
قرص لووفلوکساسین چیست؟
لووفلوکساسین نوعی آنتیبیوتیک است که برای درمان بسیاری از بیماریهای باکتریایی مانند عفونت تنفسی، عفونت پوست، عفونت کلیه، عفونت مثانه، عفونت پروستات، عفونت ادراری و… مورد استفاده قرار میگیرد. توجه داشته باشید که مصرف این دارو برای رفع عفونتهای ویروسی نظیر سرماخوردگی و همچنین آنفلوانزا تاثیری ندارد. از این دارو در مواردی هم برای درمان بیماریهای سیاه زخم و طاعون استفاده میشود. لووفلوکساسین علاوه بر قرص، به صورت انفوزیون و قطره در دسترس است.
نامهای تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
نامهای تجاری |
Levaquin, Levaquin Leva-Pak |
موارد مصرف | درمان عفونتهای باکتریایی پوست، سینوس، کلیه، مثانه و پروستات درمان عفونتهای ادراری درمان بیماریهای سیاه زخم و طاعون |
عوارض | تهوع و استفراغ، سردرد، گیجی، سبکی سر، مشکلات خواب |
تداخل دارویی | نیتروایمیدازولها، سفالوسپورینها و ماکرولیدها، داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، ریفامپین، ریفابوتین، ناپروکسن، ایبوپروفن، کتورولاک، ایندومتاسین، داروهای ضد انعقاد خوراکی (وارفارین)، تئوفیلین، سایمتیدین، سیکلوسپورین، دیگوکسین و داروهای کنترل کننده دیابت |
مقدار و نحوه مصرف قرص لووفلوکساسین
نکاتی که در رابطه با مصرف قرص لووفلوکساسین باید بدانید
- این دارو در افراد میانسال، با احتیاط فراوان باید مصرف شود.
- مصرف قرص لووفلوکساسین به همراه غذا تاثیری در میزان جذب آن ندارد. بنابراین تنها میتوان با یک لیوان بزرگ آب، آن را میل کرد.
- افرادی که ناراحتی گوارشی دارند بهتر است این دارو را همراه غذا، میل نمایند.
- اگر با مصرف این دارو دچار برفک یا لکههای سفید رنگ در دهان شدید، به پزشک مراجعه کنید.
- در صورتی که سابقه هر نوع حساسیت را نسبت به این دارو دارید و همچنین در صورت داشتن حساسیت به هر ماده دیگری مانند غذاها، مواد نگهدارنده یا رنگها، به پزشک خود اطلاع دهید.
- فهرست تمامی داروهایی را که در حال استفاده از آن هستید (چه گیاهی و چه پزشکی)، در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است برخی از داروها میزان اثربخشی داروهای دیگر را تحت تاثیر قرار دهند.
- دارو را دقیقا مطابق با دستور پزشک، مصرف کنید.
- در صورتی که استفاده از یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض یادآوری، داروی خود را مصرف کنید. اگر به زمان مصرف بعدی نزدیک هستید، دوز فراموش شده را رها کنید و به برنامه دارویی خود بازگردید.
- اگر با مصرف این دارو دچار تاری دید یا خواب آلودگی شدید، از رانندگی کردن خودداری کنید.
- در حین مصرف دارو، از مصرف الکل بپرهیزید.
- مصرف این دارو در بارداری، توصیه نمیشود. بنابراین در صورت بارداری یا اقدام به آن، موارد را به اطلاع پزشک برسانید.
- از آنجاییکه این دارو میتواند از طریق شیر مادر به نوزاد یا شیرخوار منتقل شود؛ در دوران شیردهی، با احتیاط باید مصرف شود.
- توصیه میشود در طول درمان، مایعات فراوان بنوشید.
- بهتر است دارو در افراد زیر ۱۸ سال، مصرف نشود.
- اگر مبتلا به بیماریهایی نظیر آریتمی قلبی هستید و یا سطح پتاسیم در خون شما پایین است، لووفلوکساسین داروی مناسبی برای شما نیست.
- چنانچه با مصرف دارو دچار تشنج یا واکنش های آرژیک نظیر تنگی نفس و تورم لب، گلو و… شدید، مصرف دارو را قطع کرده و سریعا به پزشک مراجعه کنید.
امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتی که تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در اینباره دارید، تجربیات خود را در انتهای همین صفحه در قسمت “ارسال نظر” با ما و سایر مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.
امیر
من این قرص رو مصرف کردم بنا به دستور پزشک ، دچار اسهال شدید شدم ، مجبور شدم قطع کنم
لطیفی
من مدت یک ما است استفاده میکنم و بعضی اوقات شب موقع خواب کردن قلبم زیاد تند میزند دلیلش چی خواهد بود
با تشکر
رامین
لطفا این جمله را حذف بفرمائید: “دوز این دارو در کودکان معمولا بر اساس وزن آنها تعیین میشود.” چون مصرف دارو در بچه ها ممنوع است.
صفورا دادخواه
با تشکر از حسن توجه شما