علت ترک پوستی چیست + روش درمان

ترک پوستی یکی از مشکلات پوستی است که معمولاً پس از افزایش وزن یا کاهش وزن ناگهانی، بارداری و یا تغییرات هورمونی در بدن اتفاق می‌افتد. این ترک‌ها به صورت خطوطی رنگارنگ روی پوست شکل می‌گیرند و معمولاً روی شکم، ران، بازو، سینه و ران‌ها دیده می‌شوند. در این مطلب از به انواع ترک های پوستی، علل ایجاد، رفع ترک های پوستی و روش های درمان خواهیم پرداخت.

کلاژن پروتئینی است که به ایجاد حالت کشسانی پوست کمک می‌کند و مانع از افتادگی پوست می شود؛ اگر پوست به میزان کافی این پروتئین را نداشته باشد، به دلیل تغییرات به ‌وجود آمده دچار ترک‌خوردگی می‌شود. در واقع این ترک‌ها به دلیل کاهش الاستیسیته پوست و در نتیجه کشیدگی ناشی از تغییرات ناگهانی وزن، بارداری و یا تغییرات هورمونی در بدن شکل می‌گیرد.

ترک‌های پوستی که ضایعاتی قرمز یا صورتی هستند در هر نقطه از بدن ممکن است ایجاد شوند ولی بیشتر در مناطقی از بدن که پوست ضخیم‌تر است و مقادیر زیاد چربی ذخیره شده است، این ترک‌ها معمولاً دیده می‌شوند. شایع‌ترین محل آن شکم تخت، سینه، پستان‌ها، بازوها، زیر بازوها، کمر، ران (هم داخل و هم خارج)، لگن و باسن است. ترک پوستی ممکن است رنگی قهوه‌ای تا قرمز و ارتفاع آن نیز متفاوت است. این مشکل خطری برای سلامتی فرد ندارد، اما ممکن است به عنوان یک مشکل زیبایی شناخته شود.

همه افراد این نوارهای باریک را روی پوست خود ایجاد نمی کنند. به نظر می رسد نوسان سطح هورمون در این امر نقش داشته باشد. همچنین اگر افراد خانواده شما دچار ترک‌های پوستی شوند، ممکن است خطر بیشتری داشته باشید. علاوه برافزایش وزن عوامل دیگری همچون بارداری، جراحی کاشت سینه (پروتز)، بدن‌سازی، میزان بالای آستروئید و سندروم مارفان، نیز سبب ایجاد ترک‌های پوستی می‌شوند که در ادامه مطلب به آنها خواهیم پرداخت.

انواع ترک های پوستی

ترک‌های پوستی به دو دسته تقسیم می‌شوند:

ترک‌های رنگی

ترک‌های رنگی به دلیل کشیدگی بیش از حد پوست در مناطقی که الاستیسیته کمتری دارند، به وجود می‌آیند. این ترک‌ها در ابتدا به رنگ قرمز یا بنفش هستند و با گذر زمان به رنگ صورتی تغییر می‌یابند. این ترک‌ها معمولاً به دلیل تغییرات ناگهانی وزن، بارداری و یا تغییرات هورمونی در بدن ایجاد شده و بیشتر در مناطقی مانند شکم، پهلوها، سینه و ران‌ها دیده می‌شوند.

ترک‌های عمقی

ترک‌های عمقی به دلیل شکستگی الیاف پوست و در نتیجه کاهش الاستیسیته پوست ایجاد می‌شوند. این ترک‌ها در مناطقی که پوست نازک‌تر است، مانند مناطق زیر چشم، شکم، ران، زانو و سینه بیشتر دیده شده و معمولاً به دلیل تمرین ورزشی بیش از حد، رشد سریع در دوران نوجوانی و یا بارداری ایجاد می‌شوند. این ترک‌ها ابتدا به رنگ قرمز یا بنفش هستند و با گذر زمان به رنگ سفید تبدیل می‌شوند. برای درمان ترک‌های عمقی می‌توان از روش‌هایی مانند لیزر، میکرونیدلینگ و یا کرم‌ روناسین با مواد مرطوب‌کننده و تقویت‌کننده پوست استفاده کرد.

 

مهمترین علت ترک پوستی چیست؟

ترک خوردن پوست در قسمت‌های مختلف بدن ممکن است به دلیل عوامل متنوعی اتفاق بیفتد. کاهش الاستیسیته پوست و در نتیجه کشیدگی ناشی از تغییرات ناگهانی در وزن بدن مانند چاق شدن سریع، لاغر شدن زیاد یا تمرین ورزشی شدید می‌تواند منجر به کشیدگی و شکستگی الیاف پوست شود.

بارداری نیز یک عامل مهم برای ترک خوردن پوست است، زیرا در طول این دوره پوست در نواحی مانند شکم، سینه، ران‌ها و بازوها به شدت کشیده می‌شود. تغییرات هورمونی نیز می‌تواند الاستیسیته پوست را کاهش داده و باعث ترک خوردن آن شود. این تغییرات باعث کشیدگی پوست می‌شوند و با افزایش کشش، رشد و در نهایت شکستن الیاف پوست، ترک پوستی شکل می‌گیرد.

اگرچه عوامل ژنتیکی، سن، نوع پوست و عدم مراقبت مناسب از پوست نیز می‌توانند در ایجاد ترک‌های پوستی نقش داشته باشند، اما تغییرات ناگهانی وزن، بارداری و تغییرات هورمونی در بدن علت اصلی ترک پوستی به شمار می‌روند.

خشکی پوست، شایع‌ترین علت ترک ترک شدن پوست بدن است. پوست در حالت طبیعی و سالم خود، دارای مقداری روغن و رطوبت است؛ اما درصورتی‌که به هر دلیلی مقدار این دو ماده طبیعی در بدن تغییر کند، پوست خشک و در آخر روی آن ترک‌های مختلفی ایجاد می‌شود. دلایل خشکی پوست عبارت هستند از:

  • هوای سرد
  • مواد شیمیایی
  • داروها
  • رطوبت بیش‌ازحد

روش درمان
روناسین چگونه پوست را ترمیم می‌کند؟

این محصولات با عملکرد غیر تهاجمی و ترکیب گیاهی خود با سرعت بسیار بالایی شروع به باز سازی پوست شما می‌کند. تفاوت روناسین با محصولات دیگر موجود در بازار عملکرد سریع و ساخت مجدد پوست است.

 با استفاده از کرم های روناسین درمان شما قطعی است، این کرم معجزه آسا فقط در ۴۵ روز تمام مشکلات پوستی مانند جای ترک، آکنه، زخم، و زاعده های پوستی را درمان می‌کند. فرمولاسیونش طبیعیه و بدلیل تولید در داخل توسط داروسازان ایرانی با پوست ایرانی ها سازگاری بیشتری داره.
اگر مشکلات زائده پوستی دارید، برای درمان حتما مشاوره بگیرید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید