از کجا بفهمیم ریزش مو هورمونی است؟

علائم ریزش مو هورمونی در مردان و زنان متفاوت است. ریزش موی هورمونی در مردان اغلب به شکل ناگهانی و سریع اتفاق می‌افتد.

ریزش مو یکی از مشکلاتی است که اغلب افراد در دوره‌ای از زندگی خود به آن دچار می‌شوند. ریزش مو می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. از جمله مهمترین و رایج‌ترین علت ریزش مو در افراد مختلف، مشکلات هورمونی است. درمان‌های مختلفی برای متوقف کردن ریزش مو هورمونی وجود دارد؛ از جمله روش‌های درمانی می‌توان به استفاده از دارو‌ها، استفاده از شامپو‌ها و غیره اشاره کرد. در ادامه مطلب قصد داریم در مورد این روش‌های درمانی با شما صحبت کنیم. پس تا پایان همراه ما باشید.


ریزش موی هورمونی چیست؟

هورمون‌هایی که در بدن انسان تولید می‌شوند از تعادل و نظم خاصی پیروی می‌کنند. چنانچه بنا به هر دلیلی این تعادل از بین برود، افراد دچار مشکلاتی مانند ریزش مو می‌شوند. از جمله هورمون‌هایی که در بدن زنان و مردان به اندازه‌های مختلف وجود دارد، هورمون تستوسترون است. این هورمون منشأ تولید هورمون دیگری به نام DHT است. هورمون DHT می‌تواند موجب ریزش موها، نازک شدن و از بین رفتن فولیکول‌های مو در خانم‌ها و آقایان شود. بنابراین برای درمان ریزش مو هورمونی، باید به کنترل میزان تولید این هورمون در بدن افراد پرداخته شود.

دلایل ریزش موی هورمونی

ریزش مو هورمونی هم می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در ادامه به بیان موردی دلایل ریزش موی هورمونی خواهیم پرداخت.

  • بارداری در خانم‌ها
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • کم کاری و پرکاری غده تیروئید
  • استرس‌ها و فشار روانی
  • عدم سیکل ماهیانه در خانم‌ها
  • یائسگی

علائم ریزش موی هورمونی

همانطور که گفتیم ریزش مو انواع مختلفی دارد که مهمترین و شایع‌ترین نوع آن، ریزش مو هورمونی است. از علائم و نشانه‌های ریزش موی هورمونی که آن را با سایر انواع ریزش مو متفاوت می‌کند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نازک شدن تار مو‌ها
  • کاهش خطوط مو
  • ریزش مو در ناحیه تاج سر یا شقیقه‌ها
  • ایجاد مناطق نامنظم طاسی

جالب است بدانید علائم ریزش موی هورمونی در مردان و زنان متفاوت است. ریزش موی هورمونی در مردان اغلب به شکل ناگهانی و سریع اتفاق می‌افتد. به عبارت ساده‌تر، در مدت زمانی کوتاه محدوده وسیعی از سر دچار طاسی خواهد شد. اما در خانم‌ها ریزش موی هورمونی در مراحل اولیه به شکل کم شدن حجم مو‌ها خود را نشان خواهد داد و موجب حرکت خط موی پیشانی به سمت عقب خواهد شد.

برای تشخیص این که ریزش مو هورمونی است یا غیر هورمونی، ابتدا باید آزمایش خون از فرد گرفته شود. در آزمایش خون مشکلات هورمونی، کمبود مواد مغذی در بدن یا کمبود ویتأمین‌ها مشخص خواهد شد. راه‌های دیگری از جمله تست کشش مو، نمونه‌برداری از پوست سر و غیره نیز برای تشخیص ریزش موی هورمونی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

درمان ریزش موی هورمونی

راه‌های درمانی مختلفی برای درمان و رفع ریزش مو هورمونی در افراد وجود دارد. مهمترین و مؤثرترین راه برای جلوگیری از ایجاد این مشکل رعایت رژیم غذایی مناسب است. استفاده از مواد غذایی که سرشار از پروتئین‌ها، یتأمین‌ها و مواد معدنی مختلف هستند، می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد. از طرفی افراد می‌توانند از مکمل‌های غذایی هم به صورت روزانه استفاده کنند.

در موارد بسیار شدید هم طبق نظر پزشک، می‌توانید به مصرف قرص‌ها و دارو‌های شیمیایی که موجب ایجاد تعادل هورمونی در بدن می‌شوند، استفاده کنید. تزریق پلاسمای غنی از پلاکت به ریشه مو‌ها و استفاده از شامپو‌های حاوی ماینوکسیدیل نیز از دیگر راه‌های درمان ریزش موی هورمونی است. توجه به این نکته ضروری است که تمامی این راه‌های درمان بهتر است تحت نظارت پزشکان متخصص پوست و مو باشد.

روش درمان در هر فرد متفاوت است و با توجه به شرایط جسمانی ممکن است از روش‌های درمانی مختلف برای متوقف کردن ریزش مو استفاده شود. بنابراین هیچگاه به طور خودسرانه اقدام به مصرف دارو‌های شیمیایی برای رفع ریزش مو نکنید.

شامپو ضد ریزش موی سریتا

همانطور که اشاره کردیم یکی از راه‌های درمان ریزش موی هورمونی در خانم‌ها و آقایان، استفاده از شامپو‌های ضد ریزش مو هورمونی است. برند‌های مختلفی در زمینه تولید چنین شامپو‌هایی فعالیت می‌کنند. از بهترین برند‌ها می‌توان به برند سریتا اشاره کرد. سریتا برندی ایرانی است که در تولید شامپو‌های خود از تکنولوژی و علم روز دنیا استفاده می‌کند.

شامپو ضد ریزش پرومین سریتا از جمله محصولات ضد ریزش سریتا است. این محصول حاوی مقدار زیادی ویتأمین‌ها و پروتئین‌های مورد نیاز مو و پوست سر مانند ویتامین B5 است. همچنین در این شامپو از مقدار زیادی آمینکسیل که از مشتقات ماینوکسیدیل است، استفاده می‌شود. در کنار این ماده در ترکیبات شامپو سریتا موادی مانند آپی ژنین و اولئانولیک هم وجود دارند که تأثیر بسزایی در جلوگیری و متوقف کردن ریزش مو‌ها خواهند داشت.

جالب است بدانید در ترکیبات شامپو ضد ریزش مو هورمونی سریتا عصاره گیاهانی مانند آلوئه ورا نیز وجود دارد که موجب آبرسانی به پوست سر و ساقه مو‌ها می‌شود. وجود این مواد در کنار هم علاوه بر کنترل و متوقف کردن ریزش مو، موجب رشد مجدد مو‌های ریخته شده نیز خواهد شد. به همین دلیل فرد بعد از مدتی در مناطقی از سر که دچار طاسی شده بود، رویش مو‌های خود را مشاهده خواهد کرد.

مزایای شامپو ضد ریزش پرومین سریتا

شامپو ضدریزش پرومین سریتا از جمله محصولاتی است که در زمینه از بین بردن ریزش مو‌ها و رویش مجدد آن‌ها عملکردی بسیار عالی داشته است. از جمله مزیت‌های این محصول ایرانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خاصیت ترمیم کنندگی
  • استحکام ریشه مو‌ها
  • افزایش انعطاف‌پذیری مو‌ها
  • تسریع رشد مو‌ها
  • مهار ریزش مو‌ها
  • افزایش خون‌رسانی در پوست سر
  • تغذیه بهتر مو‌ها

نحوه مصرف شامپو ضد ریزش پرومین سریتا

استفاده از شامپو‌های ضد ریزش مو از جمله شامپو ضد ریزش مو هورمونی سریتا باید طبق اصول خاصی باشد. معمولاً دوره درمان ریزش مو با استفاده از این شامپو حدود ۳ الی ۶ ماه به طول خواهد انجامید. برخی افراد در همان دوره اول نتیجه دلخواه خود را دریافت خواهند کرد. اما در برخی موارد هم دیده می‌شود که فرد نیاز به استفاده مجدد از شامپو ضد ریزش مو هورمونی سریتا برای رفع کامل ریزش مو‌های خود خواهد داشت.

زمانی که طبق نظر پزشک باید استفاده از شامپو را قطع کنید، بهتر است به قطع تدریجی آن بپردازید. توجه به این نکته نیز بسیار مهم است که برای تأثیر بهتر و سریعتر شامپو ضد ریزش مو هورمونی سریتا، می‌توانید از مکل‌هایی مانند تونیک ضد ریزش پرومین سریتا نیز استفاده کنید. استفاده از این تونیک مزایای بسیار زیادی برای افراد به دنبال خواهد داشت.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید