درس ریاضی یکی از مهمترین درسهای مقاطع مختلف تحصیلی است. تقویت ریاضی با روشهای مختلف امکانپذیر است و دانش آموزان باید با توجه به نوع مشکلی که دارند، روش مناسب را انتخاب کنند.
ستاره | سرویس علوم – اهمیت درس پایهای مثل ریاضی در تمام طول سالهای تحصیل بر هیچ کس پوشیده نیست، اما به راستی چگونه پایه ریاضی خود را قوی کنیم؟ عدم یادگیری ریاضی ریشه در عوامل مختلفی مانند عدم تمرکز در درس خواندن، عدم علاقه و … دارد. در این مقاله قصد داریم تا شما را با روشهای درست خواندن ریاضی برای تقویت پایه ریاضی ضعیف آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
تقویت پایه ریاضی ضعیف
درس ریاضی به دلیل ماهیت خاص آن ممکن است درس مورد علاقه اکثریت دانش آموزان نباشد. همین طور به نظر میرسد درس ریاضی با توجه به این که در همه رشتهها وجود داشته و در کنکور غالبا نقش کلیدی و تعیین کننده دارد، بیشترین تقاضا برای کلاسهای خصوصی را داراست. با این حال شما میتوانید با چند راهکار ساده، یادگیری این درس شیرین را لذت بخش و مثمر ثمر کنید.
۱. تعیین هدف مشخص
برای خود یک هدف مشخص تعیین کنید. هرچه هدف کوتاه مدت تر باشد احتمال اینکه شما سر قول خودتان بمانید بیشتر است.
۲. برنامه ریزی
برنامه ریزی داشته باشید و از هر فرصتی برای یادگیری استفاده کنید. مثلا میتوانید حتی در تعطیلات تابستان با دوستان خود به کلاسهای خصوصی یا عمومی ریاضی بروید و اشکالات خود را رفع کنید.
۳. پیش خوانی
هنگامی که شما درسی را از قبل پیش خوانی میکنید و از موضوع درس و مفاهیم آن تا حدودی آگاه میشوید، انگیزه بسیار بیشتری برای حضور در کلاس و مشارکت فعال در روند درس دادن معلم خواهید داشت. ضمن آن که به راحتی نقاط ضعف خود را پیدا میکنید، حتی قبل از آن که پای نمره در میان باشد!
۴. مفهومی یاد گرفتن
ریاضی را مفهومی بیاموزید و فرمولها را صرفا حفظ نکنید. سعی کنید دلیل استفاده از هر رابطه و فرمول را بدانید و برای دوستان و معلم خود توضیح بدهید. استفاده از روش مطالعه صحیح در درس ریاضی به شما کمک شایانی خواهد کرد.
۵. تمرین مکرر
و در نهایت تمرین، تمرین و تمرین! هر چه بیشتر تمرینات ریاضی را حل کنید، در این درس قوی تر خواهید شد. از تمرینات ساده و مثال های کتاب درسی شروع کنید تا به سطوح پیچیده از منابع مختلف برسید.
روش درست خواندن ریاضی
۱. به روش اصولی مطالعه کنید
حفظ کردن فرمولهای ریاضی به طور صرف هرگز شما را در این درس موفق نخواهد کرد. خیلی از آموزشگاهها و معلمان با شعارهایی مثل موفقیت در ریاضیات در یک ماه، ریاضی کنکور فقط در دو هفته و … سعی در جلب توجه شما دارند. فریب تبلیغات را نخورید! این روشها حتی به فرض محال اگر باعث موفقیت شما در یک آزمون شوند، به دلیل ماندگار نبودن روش تدریس، در نهایت چیزی به دانستههای شما اضافه نکرده است. روش درست خواندن ریاضی موجب میشود مفاهیم در ذهن شما تثبیت شده و حتی سالها بعد به راحتی بتوانید از آنها استفاده کنید؛ پس به دنبال روشهای میانبر و موقتی نباشید و به جای آن روش درست خواندن ریاضی را بیابید.
۲. مطالعه در جمع دوستانه را فراموش نکنید
یکی از راههای خوب تقویت ریاضی این است که در جمعهای دوستانه خود به عنوان تفریح، معماهای ریاضی را به مسابقه گذاشته و با هیجان و لذت آموختههای خود را به کار بگیرید. طبیعتا وقتی در این موقعیتها بتوانید از دانش ریاضی خود استفاده کنید، انگیزه بیشتری برای آموختن هر چه بیشتر ریاضی حتی مفاهیم پیچیدهتر پیدا خواهید کرد.
۳. هدفمند تمرین کنید
تمرین کردن کلید تسلط یافتن به هر موضوعی است که شما در حال یادگیری آن هستید، پس از منابع مختلف برای پیدا کردن مسئله های ریاضی متنوع و تمرین بیشتر استفاده کنید. این روزها که اینترنت کاملا در دسترس همگان است، به راحتی می توان با یک سرچ ساده به همه تعارف و تمرین های مختلف دسترسی پیدا کرد. فقط کافیست کلمات کلیدی موضوع مورد نظر را بدانید و روش های سرچ را به کار ببرید.
۴. از پایه ریاضیات را یاد بگیرید
شاید با دیدن مسائل پیچیده دیفرانسیل و انتگرال آنقدر جا بخورید که فکر کنید هیچ وقت نمیتوانید در ریاضی پیشرفت کنید؛ اما باید بدانید که برای آموختن ریاضی هیچ گاه دیر نیست به شرط آنکه ریاضی را از پایه و به روش درست بیاموزید. ریاضی پایه یعنی همان حساب ابتدایی جمع و تفریق و ضرب و تقسیم! وقتی در مسیر درست قرار بگیرید به مرور با جبر، هندسه، مثلثات، حسابان و … آشنا میشوید و آنقدر روند یادگیری روان و لذت بخش خواهد بود که ناگهان به خودتان میآیید و میبینید که به راحتی سختترین و پیچیدهترین مسائل ریاضی و مهندسی را حل میکنید. فقط کافیست مصمم و با اراده تلاش کنید و پیش بروید.
جمع بندی
یکی از مهمترین عوامل موفقیت و پیشرفت در ریاضی این است که واقعا بخواهید که این اتفاق بیافتد. حتی اگر تاکنون به دلایل مختلف از ریاضی متنفر و فراری بودهاید، بیایید برای یا بار هم که شده با این درس شیرین آشتی کرده و با لذت و اشتیاق از اول شروع به یادگیری کنید. در این صورت فرآیند یادگیری خود به خود سرعت میگیرد. گاهی عدم یادگیری ریشه در مشکلات مربوط به اختلالات یادگیری دارد. برای آشنایی بیشتر با این اختلال در درس ریاضی، میتوانید مطلب “اختلال یادگیری ریاضی چیست؟ ” را نیز مطالعه کنید. سوالات، پیشنهادات و تجربیاتتان را در این خصوص با ما و دیگر مخاطبان ستاره در بخش ارسال نظر در میان بگذارید.