درمان خانگی سینوزیت با بخور و روش‌های طبیعی

در بیماری سینوزیت سینوس‌ها متورم و التهابی می‌شود. برخی درمان خانگی سینوزیت با بخور انواع گیاهان دارویی مانند اکالیپتوس، بابونه و آویشن را توصیه می‌کنند.

درمان خانگی سینوزیت

ستاره | سرویس سلامت – سینوزیت یکی از بیماری‌های شایع در فصول سرد است و درمان خانگی سینوزیت با بخورهای گیاهی می‌تواند مفید و موثر باشد. برای شما برخی از متداول‌ترین بخورها را در این مطلب آورده‌ایم تا بتوانید با استفاده از آنها این بیماری قدیمی خود را درمان کنید. اما ابتدا باید بدانیم سینوزیت چیست و چه علائمی دارد.

درمان سینوزیت با بخور و روش‌های طبیعی

 

سینوزیت چیست؟

سینوس به حفره‌های اطراف بینی گفته می‌شود که در استخوان‌های صورت قرار دارد و به صورت توخالی بوده و هوا در آنها وجود دارد. در بیماری سینوزیت سینوس‌ها متورم و التهابی می‌شود و در آن ترشحاتی مخاطی قرار می‌گیرد، در این حالت فرد حالتی سرماخورده پیدا می‌کند که همراه با سردرد خواهد بود.
فردی که مبتلا به سینوزیت است علایمی همچون تب شدید، آبریزش بینی، تنگی نفس و عطسه و سرفه دارد و حتی ممکن است دچار سر درد و دندان درد بشود.

 

سینوزیت

 

درمان خانگی سینوزیت با بخور

بخور دادن برای سینوزیت بسیار مفید است و ترشحات مخاطی را نرم کرده و باعث می‌شود که راحت تر از سینوس‌ها خارج شوند. اگر در محیط خشکی زندگی می‌کنید و دچار سینوزیت شده‌اید توصیه می‌شود که حتما قبل از خواب برای مدت پنج تا ده دقیقه بخور دهید تا خشکی مجاری تنفسی شما کاهش یابد و تنفستان راحت‌تر شود.

 

درمان سینوزیت با بخور

 

درمان سینوزیت با بخور اکالیپوتوس

بخور اکالیپتوس در درمان خانگی سینوزیت مفید است. استنشاق عطر بخور اکالیپتوس مجاری شما را باز می‌کند و عفونت آن را برطرف خواهد کرد.

 

بخور زیره سیاه برای درمان سینوزیت

رایحه زیره سیاه باعث می‌شود که گرفتگی مسیر تنفسی شما رفع شود. برای این منظور یک قاشق زیره سیاه را در ظرفی ریخته و آن را حرارت دهید و سپس با این مایع بخور دهید. این بخور کمک می‌کند که گرفتگی تنفسی شما رفع شده و بتوانید به راحتی نفس بکشید.

 

درمان سینوزیت با بخور زنجبیل

یک ماده دیگر که می‌تواند سینوزیت شما را بهبود بخشد زنجبیل است. برای تهیه بخور زنجبیل پنج قاشق زنجبیل را داخل ظرف آب ریخته و آن را بجوشانید. حداکثر زمانی که آب به جوش می‌آید سه دقیقه باشد. روی سرتان یک دستمال یا حوله بیندازید و سر خود را روی ظرف گرفته و پنج دقیقه بخور دهید. شما می‌توانید تا زمانی که بهبودی کامل پیدا می‌کنید هرشب از این بخور استفاده کنید.

 

 

بخور بابونه و مرزنجوش یا بابونه و آویشن

اگر به مدت دو تا سه هفته هر روز برای مدت ده تا بیست دقیقه با این گیاهان بخور دهید تاثیر چشمگیری را در بهبود سینوزیت خود مشاهده خواهید کرد.

 

درمان سینوزیت با بخور

 

بخور آویشن و پونه و نعناع

هر سه این گیاهان دارای اثرات میکروب کش و ضد باکتریایی قوی هستند. از هر کدام از این گیاهان به مقدار مساوی برداشته و داخل آب یا دستگاه بخور ساز ریخته و با آن برای حداقل ده دقیقه  بخور دهید.

 

درمان سینوزیت با بخور سیاه دانه

گیاه سیاه دانه خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی قوی دارد و حاوی مواد شیمیایی کاروتن، اسید پالمتیک، اسید استئاریک و بتا استرول است. برای بهره مندی از خواص سیاه دانه برای درمان خانگی سینوزیت خود مقداری سیاه دانه را در یک پارچه قرار داده و سر آن را گره بزنید. استشمام کردن این کیسه می‌تواند مجاری تنفسی را باز کرده و میکروب‌ها و عفونت‌های مجاری تنفسی را از بین ببرد.

برای بخور دادن سیاه دانه نیز مقداری سیاه دانه برداشته و یا روغن آن را در یک ظرف آب ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید. سپس با این محلول بخور دهید تا عطر آن وارد مجاری تنفسی تان بشود.

 

درمان سینوزیت با بخور گل بابونه

گل بابونه را در آب ریخته و حرارت دهید، سپس با این مایع برای مدت ده دقیقه بخور دهید. بانونه باعث می‌شود که چرک و عفونت موجود در سینوس‌ها تخلیه شده و بهبود یابید. در حین بخور دادن سعی کنید بینی خود را تخلیه کنید. پس از اتمام بخور با یک حوله یا شال دور سر و پیشانی خود را ببندید و مدتی دراز بکشید.

 

خوراکی‌های مفید در درمان سینوزیت

سیر و پیاز

مصرف سیر و پیاز به صورت خوراکی و یا بخور دادن با آنها باعث می‌شود که عطر تند آنها سینوزیت شما را درمان کند. پس اگر دچار سینوزیت هستید حتما این دو ماده را در غذای خود بگنجانید.

 

مصرف زنجبیل با عسل

زنجبیل و عسل دارای مواد ضد عفونی کننده هستند و می‌توانید زنجبیل را خرد کرده و با عسل و آب گرم مخلوط کنید و با مصرف دو بار در روز سینوزیت خود را بهبود بخشید. با  طرز تهیه دمنوش زنجبیل  آشنا شوید.

 

مصرف ترب برای درمان سینوزیت

اگر روزانه یک لیوان آب ترب بخورید پس از گذشت ده روز مشکل سینوزیت شما برطرف خواهد شد. زیرا جریان خون به سینوس‌های شما بیشتر شده و عفونت آن سریع‌تر درمان می‌شود.

 

مصرف انبه برای درمان سینوزیت

به دلیل بالا بودن ویتامین آ در انبه، می‌تواند درمان موثری برای رفع سینوزیت باشد.

 

درمان سینوزیت

 

درمان دارویی سینوزیت

برای درمان سینوزیت از برخی داروها و اسپری نیز می‌توان استفاده کرد. یکی از اسپری‌هایی که برای رفع سینوزیت موثر است اسپری نیکو صفت می‌باشد که برای درمان سینوزیت جواب مثبت داده است. این اسپری خواصی ضد التهابی داشته و مخاط بینی را که به دلیل تورم باعث مسدود شدن سوراخ‌های بینی می‌شود را باز کرده و در نهایت عفونت را تخلیه کرده و سینوس‌ها را ضد عفونی می‌کند. در نتیجه علایم سینوزیت مانند خارش گلو، گرفتگی بینی و کند شدن حواس بویایی را ترمیم کرده و موجب بهبودی بیمار می شود.

اگر سینوزیت برای مدت زیادی ادامه پیدا کرد و هیچ کدام از روش‌های طبیعی که برای درمان آن انجام دادید موثر واقع نشد، یعنی به حالت مزمن تبدیل شده است و برای درمان آن حتما به پزشک مراجعه کنید.

 

درمان سینوزیت

 

پیشگیری از سینوزیت

برای اینکه دچار سینوزیت نشوید و یا سینوزیت شما مجددا عود نکند، همیشه این موارد را رعایت کنید:

  • پس از خارج شدن از حمام یا استخر موهای خود را خشک کنید و آنها را خیس باقی نگذارید.
  • دوش آب سرد نگیرید. همیشه سعی کنید با آبی دوش بگیرید که اندکی گرم بوده و حرارت داشته باشد.
  • در فصول سرد حتما از هد بند استفاده کنید.
  • آب سرد ننوشید.
  • روبروی کولر و باد سرد ننشینید.
  • اگر سوار موتور می‌شوید حتما از هد بند و کلاه استفاده کنید.

اگر سوال یا تجربه‌ای در این زمینه دارید و یا برای درمان سینوزیت با بخور گیاه دارویی خاصی می‌شناسید، آن را از طریق بخش “ارسال نظر” با ما و سایر کاربران ستاره در میان بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

  • بدون نام

    عناب را بسوزانید دودش باعث بهبود میشود

  • سلام آیا سینوزیت میتواند برای سر و مغز خطرناک باشد ؟و اینکه علاوه بر گرفتگی بینی گرفتگی گوشها مثل حالت سرماخوردگی از علائم سینوزیت میتونه باشه؟

  • سلام ی سوال داشتم.
    اگر بالای ابرو ک میشه پیشونی،متورم بشه مشکل از عفونته سینوسه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    • مدیر سایت

      سلام
      بله سینوزیت می‌تواند منجر به تورم بالای پیشانی شود. با این حال برای تشخیص صحیح به یک متخصص مراجعه کنید.

نظر خود را بنویسید