چرا گیاه آلوئه ورای من قهوه ای می‌شود؟ | ۵ کار اشتباهی که انجام می‌دهید!

آیا می‌دانید دلایل قهوه‌ای شدن برگ‌های آلوئه ورا چیست؟ چه عواملی می‌تواند سرعت قهوه‌ای شدن را تسریع بخشد؟

آلوئه ورا یکی از مقاوم ترین گیاهان موجود آپارتمانی است. این ساکولنت تسکین دهنده پوست نسبت به خشکی مقاوم است و به نظر می‌رسد حتی اگر از آن غفلت کنید و فراموشش کنید بازهم رشد می‌کند. با این حال، حتی این گیاه آپارتمانی با رشد آسان نیز می‌تواند مشکلاتی از جمله قهوه ای شدن برگ‌ها را تجربه کند.

طبیعی است که برگ گیاه به عنوان بخشی از چرخه زندگی طبیعی خود قهوه ای شود. اگر نمی‌دانید که چرا گیاه آلوئه شما قهوه‌ای می‌شود، خوب به آن نگاه کنید، به مراقبت و شرایط آن فکر کنید و علل احتمالی آن را در نظر بگیرید.

گیاهان آلوئه ورا ممکن است به دلایل مختلفی مانند آبیاری بیش از حد، کم آبیاری، دریافت بیش از حد نور خورشید و فعالیت آفات یا بیماری ها قهوه ای شوند. اگر مشکل را زود تشخیص دهید، معمولاً می توانید مشکل را برطرف کرده و گیاه خود را از آسیب بیشتر محافظت کنید. در ادامه چهار دلیلی که ممکن است گیاه آلوئه شما قهوه ای شود و در مورد آن چه کاری باید انجام دهید، آورده شده است.

بیشتر بخوانید: بیماری‌ها و مشکلات بنت قنسول | گیاه کریسمس خود را زنده و شکوفا نگه دارید

علت قوه‌ای شدن برگ گیاه آلوئه‌ورا

۱. آبیاری بیش از حد

آبیاری بیش از حد، احتمالاً شایع‌ترین دلیل قهوه‌ای شدن برگ‌های گیاه آلوئه است. این گیاهان صحرایی، رطوبت اضافی را در برگ‌های ضخیم و شاداب خود ذخیره می‌کنند، بنابراین آبیاری بیش از حد، بهتر از بی‌آبی است. اگر برگ‌های گیاه شما زرد یا قهوه‌ای است و شروع به نرم شدن یا وارفتگی می‌کند، این نشانه مطمئنی از آبیاری بیش از حد است.

راه‌حل:

  • آبیاری گیاه خود را متوقف کنید و اجازه دهید خاک کاملاً خشک شود.
  • برگ‌های آسیب‌دیده را با یک تیغه تیز و استریل‌شده جدا کنید.
  • بین دو آبیاری، صبر کنید تا خاک کاملاً خشک شود و زیرگلدانی‌ها را بررسی کنید تا مطمئن شوید که آب اضافی در آن‌ها جمع نشده است.
  • همچنین ممکن است بخواهید گلدان گیاه خود را به گلدان سفالی در نظر بگیرید که می‌تواند به از بین بردن رطوبت اضافی کمک کند.

بیشتر بخوانید: نحوه پرورش و قلمه زدن آلوئه ورا در منزل

۲. بی‌آبی بیش از حد

گیاهان آلوئه می‌توانند غفلت‌های زیادی را تحمل کنند، اما تخریب‌ناپذیر نیستند. اگر به مدت طولانی به آبیاری نکردن گیاه خود ادامه دهید، به خصوص اگر آفتاب زیاد باشد، می‌تواند باعث چروکیده شدن برگ‌ها و زرد یا قهوه‌ای شدن نوک آن شود.

راه‌حل:

  • اگر گیاه شما این مشکل را دارد، از بالا به آن آبیاری عمیق بدهید تا خاک کاملاً اشباع شود.
  • اما از ریختن آب روی برگ‌های گیاه یا گل‌سرخ آن خودداری کنید که می‌تواند به پوسیدگی منجر شود.

۳. نور خیلی زیاد

با وجود علاقه آنها به نور روشن، ممکن است آلوئه‌ها دچار آفتاب‌سوختگی شوند. نور شدید و مستقیم خورشید، مانند یک پنجره رو به غرب، حتی برای این گیاه مقاوم می‌تواند بسیار قوی باشد. آفتاب بیش از حد می‌تواند باعث ایجاد مناطق زرد یا قهوه‌ای و در نهایت از بین رفتن برگ‌ها شود.

راه‌حل:

  • برگ‌های آسیب‌دیده را جدا کنید.
  • گیاه را به محلی دورتر از منبع نور و دور از نور مستقیم خورشید منتقل کنید.
  • قرار دادن یک پرده شفاف می‌تواند به فیلتر کردن نور روشن خورشید که برای بسیاری از گیاهان آپارتمانی کمک کننده است.

۴. سرمازدگی

اگر گیاه برای مدت طولانی در معرض دمای کمتر از ۱۰ درجه باشد، برگ‌های قهوه‌ای روی آلوئه ممکن است ایجاد شوند. تغییر ناگهانی دما همراه با آسیب ناشی از دمای سرد می‌تواند باعث تغییر رنگ و آسیب به برگ‌ها شود. همین امر در مورد گیاهان آلوئه که در فضای باز نگهداری می‌شوند نیز صدق می‌کند.

راه‌حل:

  • حتی یک گیاه آلوئه با آسیب شدید سرمازدگی می‌تواند با مراقبت و شرایط مناسب دوباره بازگردد.
  • گیاهان آلوئه را در مکانی گرم با نور غیرمستقیم متوسط تا روشن قرار دهید.
  • برگ‌های آسیب‌دیده را که ممکن است تغییر رنگ داده باشند، نرم یا شل به نظر برسند، جدا کنید.
  • آبیاری را برای چند روز متوقف کنید، سپس شروع به اقدام آبیاری در روال گذشته کنید.

۵. آفات یا بیماری‌ها

آفات حشرات و بیماری‌های گیاهی می‌توانند آلوئه را تحت تأثیر قرار دهند و باعث ایجاد لکه‌های قهوه‌ای در برگ‌ها شوند. آفات حتی به صورت لکه‌های قهوه‌ای ظاهر می‌شوند.

راه‌حل:

  • فلس، یک حشره مکنده، مانند بیضی‌های ریز، صاف و قهوه‌ای در سطح و سطح زیرین برگ‌های گیاه شما به نظر می‌رسد. از یک تکه پنبه یا سواب آغشته به الکل استفاده کنید تا فلس‌ها را از بین ببرید، سپس گیاهان را با روغن چریش یا صابون حشره‌کش درمان کنید تا از بازگشت آنها جلوگیری شود.

لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین مطلب با ما به اشتراک گذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید