خرمالو میوهای انرژیزا و سرشار از ویتامین به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد به عنوان یک درمانگر طبیعی شناخته میشود. یکی از خواص خرمالو برای یبوست است. یبوست یکی از اختلالات شایع گوارشی محسوب میشود که میتواند علل بسیاری داشته باشد.
اغلب افرادی که با این مشکل روبهرو هستند این سوال را میپرسند که برای درمان آن چه بخوریم؟ یکی از پاسخهای این سوال خرمالو است. البته برای درمان اساسی این مشکل باید به پزشک مراجعه کنید تا علت اصلی آن مشخص شود، اما در کنار درمانهای پرشکی مصرف خرمالو نیز میتواند مفید باشد. در این مطلب نکاتی را در مورد خرمالو و یبوست مطرح کرده و عوارض استفاده بیش از حد از این میوه را شرح خواهیم داد.
درمان یبوست و خرمالو
خرمالو به دلیل فیبر بالایی که دارد، در درمان یبوست بسیار مفید است. فیبرها غذای باکتریهای مفید موجود در روده هستند، این باکتریها باعث هضم بهتر غذا و بهبود دستگاه گوارش خواهد شد. لازم به ذکر است اگر در مصرف خرمالو زیادهروی شود و آن را خوب نجوید، میتواند منجر به انسداد روده شود. لذا در مصرف خرمالو باید تعادل را رعایت کنید و آن را کاملا بجوید.
ارزش غذایی و خواص خرمالو
خرمالو داری ویتامین A ،C ،B6 و مواد معدنی پتاسیم، فسفر، منگنز، آهن و کلسیم است. این میوه سرشار از آنتی اکسیدان و فیبر است. در هر ۱۰۰ گرم خرمالو، ۷۰ کالری وجود دارد. این میوه دارای خواص بسیاری است که در صورت مصرف به اندازه، میتوان از این خواص بهرهمند شد. از مهمترین خواص خرمالو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کنترل کلسترول و چربی خون
- تنظیم فشار خون
- جلوگیری از سرطان
- رفع کم خونی
- درمان سنگ کلیه و سنگ مثانه
- تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
- نرمکننده پوست و مو
- پاکسازی کبد
- کمک به حفظ سلامت شبکیه چشم
عوارض مصرف خرمالو
زیادهروی در مصرف هیچ مواد غذایی برای سلامتی مفید نیست، خرمالو نیز از این قاعده مستثنی نیست. از عوارض زیادهروی در مصرف این میوه میتوان اشاره کرد به:
- مصرف خرمالو باعث ترشح اسید در معده میشود لذا از خوردن آن با معده خالی خودداری کنید زیرا ممکن است با دلدرد و مشکلات گوارشی روبرو شوید.
- از خوردن خرمالوهای نرسیده و گس خودداری کنید و تنها خرمالوی شیرین و رسیده را مصرف کنید.
- در صورت داشتن اضافه وزن کالری خرمالو را نادیده نگیرید و از خوردن بیش از حد آن خودداری کنید.
- مصرف بیش از حد خرمالو و نجویدن آن، فرد را با انسداد روده و مشکلات گوارشی روبرو خواهد کرد.
- این میوه برای افراد مبتلا به دیابت مناسب نیست.
سخن آخر
اگرچه خرمالو دارای خواص بسیاری است اما مانند هر میوه دیگر، باید با اعتدال مصرف شود لذا مصرف یک الی دو خرمالو در روز کافی است. همچنین خوردن این میوه در دوران بارداری نیز مفید خواهد بود، اما میتواند عوارضی نیز داشته باشد.
توصیه میکنیم مقاله فواید و عوارض خوردن خرمالو را برای اطلاعات بیشتر در این رابطه مطالعه کنید. متاسفانه این میوه پاییزی برای مدت کوتاهی در سال در دسترس است. از اینرو برای آنکه از خواص خرمالو در تمام سال بهرهمند شوید، میتوانید از شیره آن استفاده کنید. برای آشنایی با طرز تهیه این شیره مطالعه مطلب طرز تهیه شیره خرمالو و خواص آن را توصیه میکنیم. در پایان فراموش نکنید، تجربیات و نظرات خود را در مورد درمان بیماریهای از جمله یبوست با خرما با ما و سایر همراهان ستاره به اشتراک بگذارید.