بهترین روش نذر برای دریافت حاجت چیست؟

اگر هر نذرکننده‌ای، بهترین نذر برای دریافت حاجت را بداند، مطمئنا سریع‌تر به خواسته خود خواهد رسید. نذر نیز مانند دیگر سنت‌های دینی آداب خاص خود را دارد.

نذر برای دریافت حاجت

ستاره | سرویس مذهبی _ کدام نذر موثرترین نذر برای دریافت حاجت است؟ در منابع و روایات دینی، شیوه‌های مختلفی برای اجابت حاجات به انسان توصیه شده‌ است. به‌طور مثال از میان این راه‌ها می‌توان به تقوا و ترک گناه، دعا و توسل به امام رضا، توسل به حضرت علی و سایر معصومین، نماز و نذر کردن اشاره‌ کرد. نذر کردن البته آداب و شرایط به‌خصوصی دارد. این نوشته به‌دنبال آن است که علاوه‌بر بررسی شرایط و آداب نذر کردن، بهترین و موثرترین نوع نذر را در میان روایات جست‌وجو کند.

بهترین نذر برای گرفتن حاجت

 

معنای نذر

نذر کردن به معنای التزام انسان به انجام کار خیر یا ترک کاری برای رضایت و خشنودی خداست. برای صحیح بودن نذر باید بر آن صیغه مخصوص نذر یعنی ” لالله علی کذا” خوانده شود. البته این صیغه حتما نباید به زبان عربی خوانده شود. در واقع نذر عهد و پیمانی با خداست تا خدا در قبال عمل خیر انسان حاجت او را اجابت بکند.
نذر کردن تاریخ و پیشینه قابل توجهی در اسلام و همچنین پیامبران قبل از اسلام دارد. به‌طور مثال در قرآن کریم هم در سوره مریم خطاب به حضرت مریم و هم در داستان همسر عمران، مادر حضرت مریم، به نذر کردن اشاره شده‌است. همچنین در شان نزول آیه ۷ سوره انسان که ویژگی “عبادالرحمن” را وفای به نذر می‌داند، توصیه پیامبر (ص) به امام علی (ع)، نذر کردن برای سلامتی امام حسن (ع) و امام حسین (ع) و وفای به عهد آن است.

 

وجوب وفای نذر

وفای به نذر به جهت سپاس و تشکر از خدا و همچنین اطاعت از معبود واجب است؛ اما اگر این نذر تنها از ذهن انسان گذشته و در دل او وجود داشته باشد، وجوبی برای انجام آن در کار نیست.
وفای به نذر تنها در شرایطی واجب است که صیغه عربی آن خوانده شده و یا صیغه فارسی آن بدین صورت به زبان آورده شود:

  • “بر عهده من است که اگر فلان حاجت من اجابت شد، فلان کار را برای خدا انجام بدهم. “

به بیان دیگر، اشاره لسانی به نذر، شرط اصلی صحت و وجوب آن است.

 

کفاره نذر

در صورتی که وفای به نذر بر کسی واجب بشود و آن را مختارانه انجام ندهد، باید کفاره بدهد. کفاره ترک نذر باید به یکی از این سه شکل پرداخت شود:

  • آزاد کردن برده
  • سیر کردن ده فقیر
  • پوشاندن لباس به ده فقیر

البته در صورت عدم امکان هیچ‌یک از موارد ذکر شده، باید سه روز، روزه گرفته بشود.

 

شرایط و آداب نذر کردن

همان‌طور که اشاره شد نذر کردن شرایط و آداب مخصوصی دارد که از اصلی‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خواندن صیغه به عربی یا به فارسی
  • ترجیح داشتن و بهتر بودن امر مورد نذر: نذر کردن امور حرام، مکروه و حتی امر مباحی که انجام دادن یا ترک آن یکسان باشد، صحیح نیست.
  • ممکن بودن امر مورد نذر برای فرد
  • مکلف بودن فرد نذر کننده: وفای به نذر بر انسان غیرمکلف واجب نیست.
  • عاقل و بالغ بودن فرد نذر کننده؛
  • مختار بودن فرد نذر کننده: فرد نباید از روی اجبار دیگری کاری را نذر کند؛
  • اگر نذری برای موردی خاص (مثلا فلان سازمان درمانی) باشد باید عینا و تنها برای همان انجام مورد شود.

 

بهترین نذر برای دریافت حاجت

به‌طور مشخص و یقینی نمی‌توان نذر خاصی را به‌عنوان موثرترین آن‌ها معرفی کرد، اما شاید بتوان گفت بیش‌ترین توصیه به نذر، آن دسته از نذوراتی است که متوجه ائمه‌اطهار قرار می‌گیرد. به‌طور مثال “هدیه کردن ثواب انجام نذر مستحبی به ائمه اطهار” از این دست است.

همچنین می‌توان به انواع فراوان دیگری از جمله این موارد اشاره کرد:

  • نذر صد صلوات و توسل به حضرت زینب (س)
  • نذر چهارصد سوره قدر و هدیه آن‌ها به حضرت خدیجه و حضرت نرگس؛
  • نذر خواندن یک سوره قرآن برای میرزای قمی (توصیه حجت الاسلام فاطمی‌نیا)؛
  • صد و بیست و چهار هزار صلوات.

 

بهترین نذر برای گرفتن حاجت

 

سخن آخر

نذر کردن به معنای التزام فرد به انجام کاری خیر و یا ترک فعلی برای خداست. این کار، یکی از راه‌هایی‌ است که متون دینی برای گرفتن حاجات توصیه کرده‌ اند، آداب و شرایط مخصوصی دارد و اگر صیغه نذر بر آن خوانده بشود صحیح خواهد بود. از جمله این شرایط می‌توان به عاقل و مختار بودن فرد و همچنین ممکن بودن فعل مورد نظر برای او اشاره‌کرد. همچنین در صورت عدم وفای به نذر، دادن کفاره آن ضروری‌است. آنگونه که مکررا صحبت شده، نذر کردن برای ائمه اطهار جزو موثر‌ترین و بهترین انواع نذر کردن است. اگر به نذر کردن برای حاجت خاصی مشتاق هستید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله ختم صلوات ۴۰ روزه برای حاجت گرفتن را نیز مطالعه کنید. شما چه نذری برای حاجات خود در نظر می‌گیرید؟ تجربیاتتان را با ما و دیگر مخاطبان ستاره درمیان بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید