ستاره | سرویس گردشگری – مهاجرت به واسطه تحصیل یا کار در کانادا، اولویت اول ایرانیان در آمریکای شمالی است. تولد فرزند در این کشور، پاسپورت کانادایی را به همراه خواهد داشت. با ۱۰ تا ۱۴ هزار دلار میتوان ادمیشن تحصیلی گرفت و با ویزای مولتی پل ۵ ساله به این کشور رفت. فرصتهای کاری کانادا را در ادامه می خوانید.
مهاجرت به کانادا
کانادا سالهاست که مقصد شماره یک مهاجرتی ایران در سرزمینهای سرد آمریکای شمالی است. کشوری چند ملیتی با فرهنگهای مختلف و اقتصادی دانش بنیان که سبب شده در فهرست کشورهای جهان اول بوده و در نیم قرن اخیر، در جذب سرمایه گذاری و مهاجران متخصص دهها کشور از جمله ایران، موفق باشد.
کسب پاسپورت کانادایی خیلی سخت نیست و روشهای زیادی دارد. از کارآفرینی و سرمایهگذاری استانی که از ۴۰۰ هزار دلار تا ۲ میلیون دلار تمکن مالی نیاز دارد تا ویزای تحصیلی و ویزای نیروی کار و البته برنامه جذاب برای هنرمندان و ورزشکاران و نویسندگان و سینماگران که در قالب خود اشتغالی (self-employed) است و آنهم فقط با ۱۵۴۰ دلار!
اگر شما متقاضی حق شهروندی کانادا و اقامت دائم (PERMANENT RESIDENT) هستید، کار سختی پیش روی شما نیست. چون انواع ویزا و روشها برای کار و تحصیل و مهاجرت به کانادا در دسترس است و همه چیز به رزومه و برنامه کاری و زندگی شما بستگی دارد. تمکن مالی بیشتر برای سیستم کارآفرینی اهمیت دارد و برای دریافت ویزای تحصیلی و گردشگری و دیداری، معمولا ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان گردش مالی کفایت میکند.
(همه اطلاعات مربوط به دریافت ویزای گردشگری، ویزای مهاجرتی و نیروی متخصص را در سایت اداره مهاجرت این کشور دنبال کنید)
۲ نکته مهم برای پیدا کردن کار در کانادا
پیدا کردن کار در استانهای مختلف کانادا، خیلی سخت نیست و نیاز به رزومه خوب دارد. مخصوصا تسط به زبان انگلیسی و فرانسوی. همچنین دریافت مدارک صلاحیت حرفهای مثل مدیریت پروژه (PMP) یا بهداشت ایمنی و حرفهای (HSE) و مدارک رایانه و امثالهم. پس اگر به دنبال کار در کانادا هستید، علاوه بر ترجمه رسمی مدارک تحصیلی خود، بایستی به نوعی سند و مدرکی ارائه کنید که شما در فیلد خاصی از اعتباردهی (ACCREDITED) بینالمللی هستید.
توجه کنید که رقابت برای کار در کانادا، به دلیل نیروی متخصص تحصیل کرده و باسواد و به روز، سخت است و شما بایستی بهترین رزومه را داشته باشید. اگر شما قصد کار در کانادا دارید و بیش از ۵ سال در ایران در رشتههای مهندسی، پزشکی و صنعت سلامت مشغول به فعالیت بودهاید، بد نیست یکی دو سالی از فرصتهای کاری در عمان و قطر و کویت و دوبی استفاده کنید تا رزومه خود را بینالمللی کرده و آن را برای کارفرمایان سخت گیر و مشکل پسند کانادایی، جذابتر کنید. با بهترین کشورهای جهان برای راه اندازی کسب و کار آشنا شوید.
رشتههای دانشگاهی خوب برای ورود به بازار کار کانادا
کانادا مثل سوئد، کشوری صادراتمحور بر اساس اقتصاد دانشبنیان است. یعنی اگر شما در حوزه ICT متخصص باشید، نانوفناوری کار کنید یا به تجهیزات و فناوری روز از بازرسی جوش غیرمخرب (NDT) تا مهندسی پزشکی آشنا باشید، اکوسیستم خوبی منتظر شما است.
دانشگاههای کانادایی مانند تورنتو، مونترال، ونکوور، اتاوا و کبک، بیشتر دانشجویان بینالمللی را پذیرش میکنند. دانشجویان در این شهرها نه تنها به همه آموزشها در سطح جهانی دسترسی دارند، بلکه از یک زندگی دانشجویی غنی و پویا برخوردار هستند.
دانشگاههای برتر کانادا شامل دانشگاه آتباسکا، مرکز مطالعات بینالمللی دانشگاه سلطنتی، دانشگاه وینیپگ، دانشگاه بریتیش کلمبیا و مرکز مطالعاتی دانشگاه یورک میشود.
- تحصیل در رشته علوم فناوری اطلاعات و ارتباطات از هوش مصنوعی یا دیتا ساینس
- تحصیل در رشته مهندسی عمران و شهرسازی
- بهداشت عمومی
- رشتههای امور مالی
- رشته مدیریت منابع انسانی (HRM)
- رشته مهندسی برق
- رشته مهندسی مکانیک
- رشته داروسازی
- رشته روانشناسی
- رشته علوم سیاسی
اگر قصد دارید در یکی از دانشگاههای کانادا تحصیل کنید و پس از دانشآموختگی کار کنید و در آینده به ایران برگردید، حتما در دانشگاهی تحصیل کنید که مورد تایید وزارت علوم و وزارت بهداشت ایران باشد.
مشاغل مهم در کانادا
رتبه بندی که در اینجا ذکر میشود، به طور قطع ارائه دهندهی بهترین مشاغل این کشور در سال ۲۰۱۹ است. ما با دادههای موجود در Statistics Canada و Employment & Social Development Canada، رتبههای شغلی را با توجه به بالاترین میزان حقوق، بیشترین پیشرفت شغلی و بهترین دوره استخدام به شما ارائه خواهیم داد.
با این حال هیچ رتبه بندی نمیتواند تعیین کننده بهترین شغل برای شما باشد! ما نمیتوانیم بگوییم که شما تا چه حد رضایت شغلی خواهید داشت و نمیتوانیم بگوییم که چقدر زمان و یا هزینه لازم است تا شما برای شغل مورد نظرتان آماده شوید.
با این حال با توجه به این رتبه بندی، شما میتوانید اطلاعاتی کلی درباره فرصتهای فعلی شغلی بازار در کانادا به دست آورید. زمینههای شغلی که نیاز به نیروی تازه دارند و احتمالا دستمزد بالایی را به شما پرداخت خواهند کرد از این قرارند:
۱) مدیریت صنایع همگانی
این مدیران در ارتباط با حفظ و نگهداری صنایعی مانند آب، برق و گاز طبیعی هستند. مدیران صنایع همگانی چه در بخش عمومی یا بخش خصوصی، مسئولیت امکانات، گیاهان و سیستمهای توزیع برق، گاز و آب را بر عهده دارند.
- میانگین درآمد سالانه: ۱۱۲,۳۲۰دلار
- رشد درآمد از سال ۲۰۱۲ تا سال ۲۰۱۶: +۲۰%
- تعداد کل شاغلین در کانادا: ۷,۱۰۰
۲) سرپرست لوله کشی
یک سرپرست لوله کشی، سیستمهای گرمایی، نفتی و آبی را نه تنها در خانه شما بلکه در ساختمانهای صنعتی و تجاری هماهنگ میکند. آنها مواد لازم و فعالیتهای کاری برنامهریزی شده را سفارش میدهند تا اطمینان حاصل کنند که همه چیز به خوبی پیش می رود.
- میانگین درآمد سالانه: ۸۹,۳۹۸دلار
- رشد درآمد از سال ۲۰۱۲ تا سال ۲۰۱۶: +۱۱%
۳) متخصصان معدن و جنگلداری و صنایع چوب
کار این کارشناسان و مدیران، نظارت بر عملیات در معادن، کارخانههای چوب و شیلات است که بخش عمده ای از منابع طبیعی کانادا را تشکیل میدهند. اغلب اوقات آنها در خارج از منزل هستند و عملیات را بازرسی میکنند.
آنها استخدام و آموزش پرسنل و گزارش پیشرفت کارها به مدیریت ارشد را بر عهده دارند. تمرکز اصلی این مدیران اطمینان حاصل کردن از این است که تیمهای آنها کار را به درستی انجام میدهند و به اندازه کافی از تجهیزات برخوردارند.
- میانگین درآمد سالانه: ۱۰۰,۰۰۶دلار
- رشد درآمد از سال ۲۰۱۲ تا سال ۲۰۱۶: +۱۱%
۴) پرستار
مسئولیتهای یک پرستار دیپلمه بیشتر از یک پرستار عادی اما کمتر از دکتر است، آنها برای تشخیص و درمان بیماریها، آموزش پیشرفته و مسئولیتهای دیگری را کسب کرده اند و میتوانند انواع خاصی از داروها را در صورتی که تحصیلات خود را ادامه داده اند، تجویز کنند.
- میانگین درآمد سالانه: ۸۴,۵۱۰دلار
- رشد درآمد از سال ۲۰۱۲ تا سال ۲۰۱۶: +۱۹%
۵) مدیر اداره امور دولتی
- میانگین درآمد سالانه: ۱۰۶,۶۶۲دلار
- رشد درآمد از سال ۲۰۱۲ تا سال ۲۰۱۶: +۱۷%
نحوه گرفتن اقامت کاری و کار در مراکز دولتی کانادا
نخستین درگاهی که در این گفتار معرفی میکنیم، معرفی شیوه جستوجوی کار در کاناداست که در سایت دولت کانادا آموزش داده شده است و برای کسب اطلاعات تکمیلی باید به این لینک مراجعه فرمایید. شما میتوانید شغلهای دولتی و ارتشی را از طریق آموزش این لینک پیدا کنید.
شغلهای دولت فدرال و دولتهای استانی و کار در ارتش این کشور از جمله موضوعاتی است که در سایت Canada.ca معرفی شده و در تصویر فوق نیز عکس صفحه را مشاهده میفرمایید. برای اینکه اجازه کار (work permit) بگیرید، باید شرایطی را داشته باشید که در این لینک اطلاعات خوبی در اختیار شما قرار گرفته است.
سایتهای کاریابی کانادا
۱. سایت indeed.ca از معروفترین سایتهای کاریابی در این کشور است. صدها هزار فرصت شغلی توسط هزاران کارفرمای دولتی و خصوصی در استانهای این کشور در این سایت بارگذاری شده است. حتما پروفایل تشکیل داده تا در واچینگ لیست کارفرمایان کانادایی قرار بگیرید. برای اطلاعات تکمیلی به این لینک بروید.
همانطور که در عکس بالا مشاهده میکنید، فرصتهای کاری را در این سایت میتوان به ۲ صورت در نظر داشت:
- پیدا کردن کار در کانادا با میزان حقوق ماهانه (SALARY ESTIMATE)
- پیدا کردن کار در کانادا بر اساس نوع کار (JOB TYPE)
کارمزد هر ساعت کار در کانادا، تقریبا از ۸ دلار تا ۵۰ دلار متغیر است و بستگی به کار و فعالیت و تخصص شما دارد.
۲. سایت کاریابی معروف و مطلوب دیگری که در کانادا، شما را با کافرمایان آشنا میکند، سایت کانادا جابز دات کام است که در این لینک در دسترس شماست. خوبی این سایت این هست که هم شما را با کارفرمایان کانادایی آشنا میکند و در جریان جدیدترین اعلانهای شغلی از بازاریابی تا خرده فروشی و گرافیک و طراحی و پرستاری قرار میگیرید، هم مقالات پر محتوا درباره شیوه کار و تعاملات کارگری و کارفرمایی و حقوق کارگران و وضعیت کار در استانهای مختلف از کبک تا تورنتو در اختیار کارجویان قرار میدهد.
این سایت از سال ۱۹۹۹ میلادی تا کنون فعال بوده و صدها هزار فرصت شغلی را در عرض این ۲ سال در اختیار کارجویان از ۵ قاره جهان قرار داده است. پیدا کردن فرصت شغلی مناسب با CV شما در این سایت خیلی سخت نیست. پس یک پروفایل در آن تشکیل دهید.
۳. سایت مونستر شاخه کانادا، از دیگر سایتهای کاریابی محبوب ایرانیان متقاضی شغل در این کشور است. موقعیتهای شغلی در مکانهای مختلف با حقوق مختلف و ساعت کاری متنوعی از فول تایم تا پارت تایم، همه در MONSTER.CA در دسترس است. شما بایستی برای دریافت خدمات این سایت به صورت رایگان ثبتنام کنید و به بخش ACCOUNT بروید که در بالای صفحه (در عکس زیر) در دسترس است.
همانطور که در عکس زیر میبینید، امکان جستو جوی شغل بر اساس مکان (JOBS BY LOCATION) و نوع کار (JOBS BY CATEGORY) فراهم است.
۱۲ شهر کانادا که در این سایت میتوان فرصتهای شغلی هر یک را بررسی کرد به شرح زیر است:
- پیدا کردن فرصتهای شغلی و کار در استان آلبرتا کانادا
- پیدا کردن کار در استان نیوبرانزویک کانادا
- فرصتهای شغلی در NUNAVUT
- کار در کبک کانادا
- کار در بریتیش کلمبیا کانادا
- نورث وست کانادا
- اونتاریو کانادا
- ساسکاچوان
- مانیتوبا کانادا
- نووا اسکوشیا کانادا
- کار در جزیره پرنس ادوارزد
- پیدا کردن کار در YUKON TERRITORY
اگر اینستاباز هستید، از صفحه اینستاگرام محبوب این مرکز کاریابی کانادا در اینستاگرام استفاده کرده و به این لینک بروید. اگر کارجو (JOB SEEKER) هستید، روزمه خود را اینجا آپلود کنید.
۴. سایت رانداستاد دیگر سایت کاریابی مطرح کاناداست که شما را با ۴ هزار فرصت شغلی جدید در شهرهای مختلف این کشور یخی آشنا میکند. برای اطلاعات تکمیلی به این لینک بروید.
بخشهایی که در این سایت کاریابی ارائه شده به این شرح است:
- پیدا کردن کار در کانادا در حوزه خدمات صنعتی
- پیدا کردن کار در کانادا در حوزه امور مدیریتی
- در حوزه فناوری
- درحوزه مدیریت صنعتی و فعالیتهای مهارت محور (skilled trades)
- حوزه مهندسی
- حوزه حسابداری و امور مالی
- حوزه بازاریابی، تبلیغات و خرده فروشی
۵. سایت دیگری که معرفی میکنیم، درگاه jobsincanada.com است. سایت خوبی برای پیدا کردن فرصتهای کاری دسته بندی شده در استانهای مختلف و آشنایی و تعامل با انواع کارفرمایان جدید و قدیمی این کشور.
شما در این سایت، درباره موارد زیر نیز اطلاعات خوبی پیدا خواهید کرد:
- پاسخ به سوالات متداول درباره متقاضیان اپلای کار در کانادا (FAQ)
- نحوه محاسبه حقوق و دستمزد کارگران در کانادا
- استانداردها و قوانین کار در کانادا
- مصاحبههای شغلی در کانادا و نحوه موفقیت در آن
- نحوه نوشتن یک رزومه برای کارفرمای کانادایی
- اجازه کار در کانادا
- روشهای مهاجرت به کانادا با روش پیدا کردن شغل و نیروی متخصص
۶. سایت دیگر، درگاه ELTA است که شما را با ۱۰۰ کارفرمای برتر کانادا آشنا میکند.
در این سایت، ۱۲۹ هزار فرصت شغلی در زمینههای پزشکی و مهندسی تا خدمات عمومی و مالی در دسترس است.
۷. روش دیگر کاریابی در این کشور که خیلی محبوب است، استفاده از لینکدین است. لینکدین را باید بزرگترین شبکه اجتماعی متخصصان دانست که شما را با هزاران کارفرمای این کشور آشنا میکند. همان طور که در این لینک مشاهده میفرمایید، امکان جستوجوی کار در این کشور بر اساس روشهای مختلف وجود دارد.
سوالات رایج درباره مهاجرت کاری به کانادا
۱. آیا تبدیل ویزای گردشگری به ویزای کار در کانادا امکان دارد؟
خیر. ویزای ویزیت یا توریستی مولتی امکان تبدیل به ویزای دیگر را ندارد. نمیتوانید کار کنید. نمیتوانید تبدیل به پرمیت کار کنید، کلمه تبدیل غلط است. نمیتوانید پرمیت کار بگیرید. چون نیروی کار خارجی محسوب میشوید و نیاز به پروسه گاورمنت و LMIA دارید.
کار بدون permit غیرقانونی است. اخذ ویزای مولتی کار سختی نیست. چون سیستم امتیاز دهی ندارد. اما اگر قرار بود هر کسی ویزای مولتی بگیرد و برود پناهنده شود یا کار کند، دیگر کانادا برنامه مهاجرت و ارزیابی و سیستم امتیازدهی و پروسه های پیچیده را نمیگذاشت.
لطفا” کمی بیاندیشید و حساب شده پیش بروید. ریسک نکنید چون هزینه دارد. ویزای ویزیت با آپشن مولتی؛ یعنی فقط میتوانید به جای یک بار، چند بار بروید آنجا را ببینید یا به اقوام سر بزنید. فقط همین! ویزا مولتی برای کار و تحصیل و مهاجرت نیست.
۲. پر درآمدترین مشاغل کانادا در سالهای اخیر کدامند؟
- Sales Representatives
- Account Manager
- Business Management Consultant
- Engineering Project Manager
- Aerospace Engineer
- Business Analyst
- Accountant
- Administrative Assistant
- IT Project Manager
- Software Engineer
- Machine Learning Engineer
- Truck Driver
- Industrial Technician
- Welder
- College or Vocational Instructor
- Pharmacist
- Psychologist
- Family Physician
- Registered Nurse
نکتههای پایانی
- با کارفرمایان کانادایی از طریق سایتهای کاریابی که در این گفتار ستاره دات کام ذکر شد تعامل کنید.
- از طریق ادمین صفحات اینستاگرام شرکتهای کانادایی، سوالات خود را مطرح کنید.
- حوزههای فناوری اطلاعات و ارتباطات و مهندسی و پزشکی، بالاترین سطح دستمزد را دارند.
- تکنسینهای فنی از جوشکاری تا برق و چوب، امکان راه اندازی کارگاهها و شرکتهای کوچک در کانادا را به راحتی خواهند داشت.
- دهها هزار ایرانی شاغل در شرکتها و موسسات دولتی و خصوصی کانادا را در لینکدین پیدا کنید و با آنها مشورت کنید. لینکدین اطلاعات به روز درباره حقوق و دستمزد و بیمه و قوانین کارگری و کارفرمایی و شیوه های پیدا کردن کار عمومی تا تخصصی را این افراد به صورت رایگان در اختیار شما قرار میدهند.
- اگر به هشتگ کانادا (#CANADA) در اینستاگرام بروید، میلیونها عکس از کاناداییها و کاناداگردها و شرکتهای کانادایی به اشتراک گذاشته شده که شما را با میلیونها شهروند این کشور در حوزهها و تخصصهای مختلف آشنا میکند. هشتگ گردی، ترفند توریسم بلاگرها و دیجیتال مارکتینگ است تا با متخصصین و شرکتها و موسسات و فعالان حوزههای مختلف آشنا شوید.
- اگر شما پذیرش تحصیلی از یکی از دانشگاههای کانادا بگیرید، امکان دریافت ویزای تحصیلی و سفر شما به کانادا فراهم میشود. اما صدور ویزا، به نظر آفیسر بستگی دارد و اصلا قطعیتی ندارد. با ویزای تحصیلی، شما و همسر شما امکان سفر به کانادا و کار در این کشور و تحصیل خواهید داشت.
- تا زمانی که کارت اقامت دائم (PR) شما به عنوان نیروی کاری در این کشور صادر نشده، هیچ تضمینی مبنی بر صدور حق شهروندی (ZITIZENSHIP) ندارید. لذا از فروش کلیه وسایل خود در ایران، پرهیز کنید!
- برای دریافت اقامت کانادا از طریق اشتغال در این کشور، ۲ شرط اصلی وجود دارد: یکی اینکه شما با ویزای کاری وارد این کشور شده باشید، دیگر اینکه در یک کار قانونی با یک کارفرمای قانونی کار کنید و مالیات بدهید.
- علت اصلی ریجکتی ویزای کار و تحصیل و گردشگری ایرانیان در سالهای اخیر، از سفارت کانادا در ترکیه و سفارت کانادا در گرجستان و آذربایجان و امارات متحده عربی، تقلب بعضی از هموطنان در جعل ویزای شینگن و تمکن مالی متوسط و مدارک غیر مستند و مستدل است!
- آشنایی با قوانین کار در کانادا و دستمزدها و قوانین بیمه تامین اجتماعی، از طریق اداره کار این کشور در دسترس است.
- کلیه اطلاعات مربوط به مهاجرت به کانادا از روش اشتغال (خویشفرمایی یا کارگری) را در سایت اداره مهاجرت کانادا CANADA.ca دنبال کنید که اطلاعات بهروز و دقیقی را منتشر میکند.
- برای کار در کانادا و مهاجرت به کانادا و حتی تحصیل در دانشگاههای کانادایی، اصلا به وکیل نیاز ندارید. چرا؟ چون همه اطلاعات و فرآیندها و نیازمندی ها و مدارکی که باید در هر پروسه ارائه کنید، در سایتهای رسمی دولت فدرال و دولتهای استانی (از ساسکاچوان تا پرنس ادواردز) درج شده و همه فرآیندها به صورت آنلاین است. لذا از پرداخت دهها میلیون تومان به وکلای رسمی و غیر رسمی، اجتناب کنید!
مخاطبان گرامی
اگر شما هم برای پیدا کردن کار در کانادا با سوالاتی روبرو هستید، مراتب را را ذکر رزومه مختصر از طریق بخش نظرات و پرسشها با ما به اشتراک بگذارید. توجه کنید که ستاره، مجوزی برای اعزام دانشجو یا نیروی کار به کانادا ندارد. اگر قصد مهاجرت کاری به کشورهای دیگر دارید پیشنهاد میکنیم راهنمای کامل برای کار در آلمان و اطلاعات ضروری برای مهاجرت و کار در ترکیه را نیز در ستاره بخوانید.