آگلونما یکی از گیاهان مقاوم و بسیار زیبای آپارتمانی است که به دلیل نیاز نداشتن به آب زیاد رطوبت رسانی، جزو گیاهان با نگهداری آسان تلقی میشود. اما توقف رشد گیاه آگلونما دلایل متقاوتی دارد.
از جمله آنها میتوان به نور و درجه حرارت نامناسب محل نگهداری آگلونما، کوددهی و آبیاری غیر اصولی گیاه، رطوبت محیطی بسیار کم، هجوم آفات و بیماری های قارچی به اگلونما و همچنین فرسوده شدن خاک گلدان و یا کوچک بودن فضای گلدان برای رشد ریشههای گیاه اشاره نمود.
رشد نکردن آگلونما
۱. وقت تعویض گلدان است
اگر بیش از یک سال و نیم است که از گیاه خود مراقبت میکنید اما تا به حال گلدان آن را عوض نکردهاید، ممکن است علت رشد نکردن آگلونما پر کردن ریشه باشد.
برای متوجه شدن این موضوع گلدان خود را بررسی کنید. اگر ریشههای گل از زیر گلدان بیرون زده و یا با کنار زدن کمی خاک از روی گلدان به راحتی ریشه گیاه را مشاهده میکنید، یعنی وقت تعویض گلدان است.
از این رو برای رفع این مشکل توصیه می شود گلدان جدیدی را برای گیاه خود خریداری نمایید، به طوری که گلدان جدید تنها یک سایز از گلدان قبلی گیاه بزرگتر باشد.
۲. خاک فقیر
مناسبترین ترکیب خاک برای احیا آگلونما مخلوطی از پرلیت، کوکوپیت و پیت ماس است. توجه داشته باشید خاکها پس از مدتی فقیر شده و ترکیب و اسیدیته خود را از دست میدهند و سبب توقف رشد گیاه آگلونما میشود.
اگر آگلونمای شما هنوز ریشه پر نکرده است اما رشدش متوقف شده است، احتمالا خاک فقیری دارد. برای تقویت خاک بایستی کمی از خاک سطح گلدان را خارج کنید و خاک جدید شامل ورمی کمپوست به آن اضافه کنید.
۳. نور و درجه حرارت
اگر گیاه آگلونما از شرایط مناسب نوری برخوردار نباشد، و بیش از اندازه کمنوری بکشد، در معرض اتفاقاتی از جمله توقف رشد قرار میگیرد.
همچنین بیشترین رشد و نمو گیاه آگلونما در محدوده دمایی ۱۶ تا ۲۶ درجه سانتیگراد اتفاق میافتد و دمایی پایینتر از این بازه دمایی سبب لوله شدن برگ آگلونما و اگر دما بیش از ۲۶ درجه سانتیگراد شود، تمام تلاش گیاه در این شرایط آن است که بتواند از اتلاف آب جلوگیری کند تا میزان تبخیر و تعرق برگهای گیاه افزایش یابد.
۴. حمله آفت
اگر روی برگ های گیاه خود نقاط سیاه و قهوه ای رنگی را مشاهده میکنید که این نقاط با هالهای زرد رنگ احاطه شدهاند، تردید نداشته باشید که علت توقف رشد گیاه اگلونما شما به خاطر بیماریهای قارچی است.
برای احیا اگلونما میبایست برگهای آسیب دیده گیاه را هرس و برگهای سالم و خاک گلدان را با قارچکش کاربندازیم ضدعفونی نمایید.
اگر شاهد چسبناک شدن برگ اگلونماتان هستید، در نظر خود داشته باشید که علت توقف و یا کاهش رشد اگلونما شما به خاطر هجوم آفات بوده است که بر این اساس برای درمان آگلونما میبایست برگ های گیاه را با فاصله ۱۵ روز دو مرتبه با سم کنفیدور سم پاشی نمایید تا علائم به خوبی برطرف گردند.
نکته:
- برای کود دادن به اگلونما کود پتاس و فسفر خیلی مناسب است.
- توجه کنید که اگر آگلونمای دو رنگ دارید از سه بیست استفاده نکنید.
- کود جلبک ، هیومیک اسید، امینو اسید نیز به این گیه کمک میکنند.
شما در خانه خود از آگلونما نگهداری میکنید؟ چه مشکلات دیگری با این گیاه زیبا دارید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.