بررسی علت‌های نوک سوز شدن گیاه آپارتمانی گندمی | ۵ دلیل مهم از بین رفتن گندمی

اگر در خانه خود از گیاه اپارتمانی گندمی نگهداری می‌کنید همراه ما باشید.

گندمی یکی از تطبیق پذیرترین گیاهان آپارتمانی است. نکته مهم در مورد گندمی، نگهداری آسان و کم دردسر آن است. گندمی همچنین یکی از گیاهان تصفیه کننده هوا به شمار می‌رود و به همین دلیل بسیار مورد توجه است.
رایج‌ترین مشکل گیاه گندمی، نوک سوز شدن این گیاه است. در ادامه با دلایل این مشکل همراه ما باشید:

علت نوک سوزی گیاه گندمی

۱. نور زیاد

گیاه گندمی نور غیرمستقیم و متوسط خورشید را برای باطراوت بودن ترجیح می‌دهد. نور پنجره شمالی برای این گیاه مقاوم گزینه مناسبی است. در صورت دریافت نور کافی، رگه‌های موجود در سطح برگ‌ها زیبا و برجسته‌تر می‌شوند.

هرگز گندمی را در معرض دریافت نور مستقیم خورشید قرار ندهید، زیرا نور مستقیم و شدید خورشید باعث سوختن برگ‌های او خواهد شد.

۲. آبیاری با آب نامناسب

گیاه را به قدر کافی آبیاری کنید، اما مواظب باشید غرقاب نشود. خیس شدن بیش از حد خاک سبب پوسیدگی ریشه خواهد شد. بین هر بار آبیاری گندمی اجازه دهید خاک به خوبی خشک شود.
اگر متوجه قهوه‌ای شدن و نوک سوزی برگ‌ها شدید، احتمالا آبی که برای آبیاری گیاه استفاده می‌کنید دارای املاح فراوان است.

اگر چنین اتفاقی رخ داد، اجازه دهید آب برای یک شب در ظرفی بدون درپوش قرار بگیرد تا کلر و فلوئور اضافی و سایر املاح‌ از آن خارج شود.

اگر رگه‌های سطح برگ کمرنگ شدند، یعنی گیاه تشنه است، آن را به خوبی آبیاری کنید تا جایی که آبهای اضافی از زیر گلدان خارج شوند در این حالت گندمی به سرعت احیا خواهد شد.

۳. کوددهی زیاد

در بهار و تابستان، هر ماه دو بار به گیاه کود مناسب بدهید. البته دقت کنید تا گیاه را با دادن کود زیادی دچار مشکل نکنید. کوددهی بیش از حد باعث قهوه‌ای شدن و نوک سوزی برگها می‌شود.

در پاییز و زمستان، سرعت رشد گیاه به طور طبیعی آرام‌تر می‌شود در نتیجه در این فصلها نیازی نیست به گیاه کود بدهید.

۴. رطوبت و تهویه کم

گندمی در صورت قرار گرفتن در محیطی با رطوبت و تهویه‌ی پایین عملکرد خوبی از خود نشان نخواهد داد. گاهی مقدار کمی رطوبت بیشتر کافی است تا گندمی به زندگی طبیعی خود باز گردد. 

همچنین گندمی به تهویه مناسب نیاز دارد و باید در مکانی که هوا جریان دارد قرار بگیرد.

بعضی اوقات قهوه‌ای شدن نوک برگ‌ها نشانه خشکی بیش از حد هوا و عدم تهویه محیط گیاه است. برای مقابله با خشکی هوا، گیاه را مرتبا به کمک یک اسپری پر از آب خیس کنید و در محیطی با تهویه مناسب قرار دهید.

۵. آفت‌ها

اگر گیاه گندمی شما دچار نوکسوزی زیاد و یا پژمردگی شده است حتما خاک و برگ‌هایش را بررسی کنید. آفت‌ها عامل مهمی در ازبین رفتن گیاه گندمی هستند.

اگر شما هم این گیاه را در خانه یا محل کار خود دارید نظرات خود را درباره مشکلات و یا ترفندهای نگهداری آن با ما به اشتراک بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید