ستاره | سرویس مادر و کودک – مطالعهای که به تازگی روی تاثیر فلوراید بر جنین انجام شده نشان میدهد که کودکانی که در دوران جنینی تحت تاثیر مصرف زیاد فلوراید قرار داشتهاند، در مقایسه با کودکانی که کمتر در معرض فلوراید بودهاند، بهره هوشی پایینتری دارند. اما استفاده از دهانشویه در بارداری تا زمانی که آن را فرو ندهید، برای شما و جنین داخل شکم ضرر ندارد. همه زنان باردار به دهانشویه نیاز ندارند، اما اگر شما جزء افرادی هستید که به خاطر ابتلا به بیماریهای لثهای مانند ورم لثه، مجبور هستید از دهانشویه استفاده کنید، باید بدانید که کدامیک از انواع دهانشویه برای دوران بارداری مناسب هستند. از اینرو در این مطلب به بررسی دهانشویه مناسب دوران بارداری و نکات احتیاطی در رابطه با آن میپردازیم؛ با ما همراه باشید.
آیا استفاده از دهانشویه در بارداری ایمن است؟
دهانشویه مناسب دوران بارداری
آکادمی دندانپزشکی کودکان آمریکا (AAPD) توصیه میکند که زنان باردار برای تقویت مینای دندان و جلوگیری از پوسیدگی دندانهای خود، روزانه از یک دهانشویه فلورایددار و بدون الکل استفاده کنند. AAPD استفاده از دهانشویه ۰.۰۵ درصد سدیم فلورید را به صورت یک بار در روز و دهانشویه ۰.۰۲ درصد سدیم فلورید را به صورت دو بار در روز توصیه میکند. اگر مشکل پلاک دندان دارید، ممکن است دندانپزشک شما به جای یک دهانشویه فلورایددار، دهانشویه آنتیباکتریال یا آنتی میکروبیال را برای شما تجویز کند. بعضی از دندانپزشکان شستشوی دهان با دهانشویه آنتیباکتریال را در صبح و شستشوی دهان با دهانشویه فلورایددار را در شب پیشنهاد میکنند.
نکته: معمولا دهانشویهای که هم فلوراید دارد و هم ضد میکروبی است توصیه نمیشوند، زیرا حاوی مقدار زیادی الکل است. از آنجایی که شما دهانشویه را قورت نمیدهید، بعید است که الکل موجود در دهانشویه به جنین داخل شکم برسد، اما متخصصان همچنان نسبت به آن احتیاط میکنند.
نکات احتیاطی در مورد استفاده از دهانشویه در بارداری
- قبل از اینکه دهانشویه را تهیه کنید با پزشک متخصص زنان، یا مرکز بهداشتی که برای کنترل وضعیت خود به آن مراجعه میکنید، مشورت کنید. احتمالا پزشک دهانشویهای تجویز خواهد کرد که برای شما مناسب باشد و به شما و جنین آسیبی نرساند.
- اگر شبها از دهانشویه استفاده میکنید، دهانشویه آخرین چیزی باشد که قبل از خواب دندانهای شما را لمس میکند.
- هنگام استفاده از دهانشویه در ساعات دیگر روز، حداقل نیم ساعت بعد از آن، دندانها را مسواک نزنید، نخ دندان نکشید و چیزی نخورید و نیاشامید؛ زیرا این کارها میتواند اثربخشی دهانشویه را کاهش دهد.
سخن پایانی
انتخاب دهانشویهای مناسب و ایمن، اولین اصلی است که باید در دوران بارداری به آن توجه کنید. اما در هنگام استفاده از دهانشویه، مراقب باشید آن را قورت ندهید و نکات احتیاطی که در این مطلب به آن اشاره کردیم را مدنظر قرار دهید. همچنین به شما پیشنهاد میکنیم مطلب «از بین بردن پلاک دندان با ۱۵ روش ساده و کاربردی»، «بهترین و کم خطرترین زمان برای دندانپزشکی در بارداری چه موقعی است؟» «دندان درد در بارداری و ۱۰ درمان خانگی» را نیز در ستاره بخوانید.
آیا شما در دوران شیرین بارداری به سر میبرید؟ در این دوران از چه روشی برای مراقبت از سلامت دندانهای خود استفاده میکنید؟ نظرات و تجربیات خود را با ما و سایر کاربران ستاره در میان بگذارید.
برگرفته از : babycenter