مهاجرت هر روز سختتر از دیروز؛ حداقل برای ایرانیان. اگر شما به عنوان یک شخص بزرگسال چند سالی پروسه مهاجرت را حال چه عملی و چه صرفا در حد تفکر و تصمیمگیری دنبال کرده باشید، حتما متوجه شدید که مهاجرت هر روز سختتر از دیروز شده و جدای از بالا رفتن تصاعدی هزینههای مهاجرت، گزینهها از نظر کشورها و روشها مهاجرتی نیز محدود شده است.
حال در این میان و با گزینههای محدودتر و در اکثر مواقع به معنای گزینههای با کیفیت پایینتر، کشوری که جزء برترین مقاصد مهاجرتی دنیا بوده و برای ایرانیان به عنوان بهترین گزینه مهاجرتی تلقی میگردد و جزء یکی از ۱۰ الی ۱۵ کشور برتر دنیا برای زندگی از بابت سیاست، اقتصاد، کیفیت زندگی، دموکراسی، فرصت پیشرفت، رفاه، شادی و… بوده، بهترین فرصت مهاجرتی را برای مردم از سرتاسر دنیا از جمله برای ایرانیان فراهم کرده است.
کانادا به طور متوسط همه ساله میزبان بیش از ۵۰۰ الی ۶۰۰ هزار دانشجوی بینالمللی میباشد و در حال حاضر مهاجرت تحصیلی به کانادا، آسانترین روش مهاجرتی به این کشور به ویژه برای مردم خاورمیانه از جمله ایرانیان میباشد. اما مسیری که شما باید برای تحصیل در کانادا طی نمایید میتواند چالشهای مختلفی داشته باشد.
اصلیترین چالشهای ایرانیان در اکثر موارد، مدرک زبان و هزینه تحصیل و زندگی در کانادا است. اما چالشی دیگر در میان قشری قابل توجه، سن تحصیل است و مقوله سن، خود به دو بخش تقسیم میشود: یکی بالا بودن سن شخص از سن میانگین تحصیلی و دوم وجود گپ تحصیلی که فرد ممکن است هر دو را داشته باشد.
دلیل ارجحیت روش تحصیلی برای سنین بالا
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد، فارغ از سن، ملیت و… برای مهاجرت به کانادا، روش تحصیلی آسانترین و بهترین روش به حساب میآید؛ از بابت مرحله ورود به کشور یعنی اخذ ویزای کانادا گرفته تا مرحله بعد یعنی اخذ اقامت دائم و شهروندی کانادا. حال وقتی که صحبت از سن بالا میشود، گزینهها و فرصتهای کمتر در ذهن تداعی میشود و بنابراین در همه حال عقل حکم میکند که شخص بهترین و آسانترین روش مهاجرتی را انتخاب نماید.
برای مثال اگر شما شخصی نزدیک به ۴۰ سال باشید و درخواست ویزای کار این کشور را داشته باشید، حتی اگر ۲۰ سال هم سابقه کار خوب داشته باشید، هرگز در اولویت برای دریافت مجوز کار نخواهید بود؛ چرا که شهروندان کانادا و همچنین افراد فارغالتحصیل از دانشگاههای این کشور در اولویت هستند و دوم از سوی دیگر، شما در هر سطحی که باشید، سنتان کمی مسئله را چالش برانگیز کرده است.
اما اگر همین شخص برای ویزای تحصیلی اقدام نماید، ضمن اینکه کل خانواده میتواند او را همراهی کند (همسر، فرزندان زیر ۱۸ سال و همچنین پس از اخذ اقامت دائم، والدین)، به راحتی ویزا شده، به همسر وی ویزای کار از نوع تمام وقت و Open Work Permit و به فرزندان حق تحصیل تعلق خواهد گرفت و در آخر پس از اتمام تحصیل، شخص مانند یک شهروند کانادایی در اولویت برای اخذ مجوز کار و اقامت دائم در کمتر از ۲ سال قرار خواهد گرفت.
شرایط اقدام برای تحصیل در کانادا با سن بالا
هرچند که اقدام برای تحصیل در کانادا و ویزای تحصیلی این کشور بهترین و راحت ترین روش برای هر قشری بوده، اما وقتی سن شخص بالا باشد، گپ تحصیلی داشته باشد و یا ترکیبی از هر دو مورد، قضیه کمی چالش برانگیز میگردد و بنابراین ما در این بخش درباره شرایط اقدام برای تحصیل در کانادا با سن بالا، توضیح خواهیم داد. اگر شما سن بالایی داشته و متقاضی تحصیل در کانادا برای دستیابی به مزایای فوقالعادهای که در بخش قبل اشاره شده هستید، علاوه بر فراهم کردن شرایط عمومی برای تحصیل در کانادا، باید شرایط زیر را هم داشته باشید:
- شما نباید گپ تحصیلی داشته باشید اما اگر سن شما بالای ۳۵ سال است، احتمالا گپ تحصیلی دارید که این گپ تحصیلی باید قابل توجیه باشد. برای مثال ممکن است به عنوان فردی ۳۵ ساله، تا ۲۵ سالگی تا مقطع ارشد تحصیل کرده، ۲ سال سربازی بودید و مابقی فاصله را در جایی مرتبط با رشته تحصیلی، سابقه کار داشتید که بدین ترتیب گپ تحصیلی شما قابل توجیه است.
- سن بالا و گپ تحصیلی شما ترجیحا بهتر است که با سابقه کاری بسیار خوب، درخشان، حرفهای و تخصصی پوشش داده شود، یا با انجام پروژهها و پژوهشهای تحقیقاتی مرتبط با رشتهی تحصیلی یا ترکیبی از هر ۲
- در زمینه رزومه تحصیلی، نمره مدرک زبان، انگیزه نامه و دیگر مدارک الزامی بهتر که بالاتر از سطح متوسط باشید (برای مثال نمره زبان بالاتر، انگیزه نامه قویتر، معدل بالا یا ترکیبی از این موارد)
- ارائه چندین مقاله بسیار قوی و معتبر
- قدرت رایزنی بالا با اساتید
- و در آخر، هرچه مقطع تحصیلی بالاتر، شانس بیشتر (برای مثال شانس برای مقطع دکتری بیشتر از مقطع کارشناسی ارشد است)