همه چیز در مورد تقسیم ارث

در این مقاله شما را با نکات و قوانین تقسیم ارث آشنا خواهیم کرد. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

تقسیم ارث

با فوت شدن یک شخص، اموال و دارایی های او برای وراث باقی می ماند. ارث به جا مانده نیز طبق قانون، بین افرادی که شرایط برخورداری از آن را دارند تقسیم می گردد. میزان سهم وراث بر اساس جنسیت، نسبت و شرایط کلی دخیل بر آن تعیین می گردد. از جمله موارد قابل توجه در تقسیم ارث و میزان سهم وراث می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بدهی متوفی و مهریه، مقدم بر سهم الارث وارثین است.
  • فرزند ذکور (پسر) به میزان دو برابر فرزند اناث (دختر)، سهم الارث می برد.
  • میزان سهم الارث زوجه از زوج به میزان یک هشتم خواهد بود. (متغیر با شرایط)
  • میزان سهم الارث زوج از زوجه به میزان یک چهارم خواهد بود. (متغیر با شرایط)
  • ارث بردن خواهر و بردار به شرطی که متوفی فرزند، نوه، پدر و مادر نداشته باشد.
  • ارث بردن دایی، عمو، عمه و خاله در صورتی که متوفی فاقد فرزند، نوه، پدر، مادر، خواهر و بردار باشد.

و موارد متعددی که برای کسب اطلاعات کامل و جامع، پیشنهاد می کنیم مطلب زیر را مطالعه نمایید:

شرایط و قوانین تقسیم ارث

لازم به ذکر است مباحث مربوط به تقسیم ارث جزو موضوعات انحصار وراثت یا همان حصر وراثت می باشد. بنابراین برای آشنایی بیشتر، لازم است با مفهوم انحصار وراثت آشنا شویم.

انحصار وراثت چیست؟

انحصار وراثت در لغت به معنی انتقال یافتن اموال و دارایی های متوفی به وراث است. حال اگر وراث، تصمیم به تقسیم یا فروش اموال داشته باشند حتما می بایست یک گواهی قانونی تحت عنوان گواهی انحصار وراثت در اختیار داشته باشند. در این گواهی، میزان دقیق سهم هر شخص تعیین گردیده است. گواهی حصر وراثت توسط دادگاه، صادر می شود و برای دریافت آن می بایست درخواست این موضوع را به دادگاه ارائه نمود. بهتر است همه وراث برای این صدور این گواهی، درخواست دهند تا کار به شکل سریع تر و ساده تری انجام شود. اما اگر یک یا چند ورثه از اینکار، امتناع ورزد سایر وراث یا حتی یک ورثه می تواند این درخواست را به دادگاه ارائه نماید.

باید توجه داشت جزئیات بسیاری برای موضوع انحصار وراثت وجود دارد. بنابراین برای کسب اطلاعات کامل، پیشنهاد می کنیم به صفحه زیر مراجعه نمایید.

کسب اطلاعات بیشتر: از ۰ تا ۱۰۰ انحصار وراثت

لازم به ذکر است اگر اینکار را به وکیل انحصار وراثت بسپارید مدت زمان مورد نیاز از حداقل ۴ الی ۶ ماه به کمتر از ۱ الی ۲ ماه کاهش خواهد یافت!

وکیل انحصار وراثت (وکیل تقسیم ارث)

وکیل انحصار وراثت با داشتن تخصص و تجربه کافی در امور مربوط به ترکه (ارث به جا مانده ار متوفی)، قادر است حقوق وراث را احقاق نموده و گواهی مورد نیاز برای تقسیم ارث را در کوتاه ترین زمان ممکن، دریافت نماید. با داشتن وکیل انحصار وراثت، اگر حتی مدارک وراث ناقص باشد با روش های احراز دیگر نیز می توان کار را پیش برد.

با توجه به پیچیدگی های قانونی موضوع ارث پیشنهاد می کنیم برای دستیابی به نتیجه سریع و مطلوب، کار را به وکیل انحصار وراثت بسپارید. در صورت نیاز به وکیل، گروه وکلای سایا با داشتن مجموعه ای مجرب و با دانش در خدمت شماست. برای کسب اطلاعات بیشتر تنها کافیست با شماره ۰۹۱۲۶۳۸۶۹۵۴ (آقای احمدی) تماس حاصل فرمایید.

همچنین برای دریافت خدمات در حوزه های دیگر نیز می توانید به سایت وکیل سایا مراجعه نمایید. تنها کافیست نام وکیل سایا را در گوگل، جستجو نمایید. این مجموعه با معرفی بهترین وکیل های تهران در حوزه مورد نیاز، همراه شما خواهد بود.

نکته: اگر چنانچه حق شما از ارث، توسط سایر وراث پایمال شده و موضوعاتی مانند فروش مال غیر، تصرف عدوانی و … مطرح است می توانید این موضوع را به‌صورت قانونی پیگیری نموده و حقوق خود را مطالبه نمایید. افراد متخلف که بدون رضایت مالک (حتی با حقوق مشاعی) نسبت به تصرف، فروش، اجاره، بهره‌برداری و … اقدام نمایند علاوه بر پیگیری حقوقی به‌صورت کیفری نیز محکوم شده و اینکار عواقب بسیار سنگینی برای آنها در پی خواهد داشت.

اگر چنانچه حقوق پایمال شده ای از سمت سایر وراث دارید می توانید به کمک وکیل متخصص در این حوزه، نسبت به مطالبه حقوق خود اقدام نمایید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید